Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020

Αερολογίες


- Είναι λογικό κάμποσοι σε αυτή τη χώρα να αρνούνται, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, ή και να συκοφαντούν την εθνική τους ταυτότητα και να αλλάζουν την έννοια της πατρίδας. Και τα δύο αυτά αποτελούν βάρος λόγο της ιστορίας που κουβαλάνε και του κόπου που χρειάζεται για να προστατευτούν. Και οι σημερινοί Έλληνες έχουν μάθει να αποθέτουν βάρη, όχι να τα σηκώνουν...

 - Κρίμα είναι να βλέπεις γονείς να βάζουν τα κομματικά τους κολλήματα πάνω από το καλό των παιδιών τους. Για τις καταλήψεις λέω και αυτούς που τις υποκινούν. Δεν πρόκειται αυτή η χώρα να πάει ούτε βήμα μπροστά.

- Τα παιδιά είναι καλά μέχρι να αρχίσουν οι γονείς τους να τους μιλάνε και να τα ... νουθετούν

- Το λάθος που κάνουν με τον κορωνοϊό είναι τα ολοένα και περισσότερα μέτρα που λαμβάνουν. Όσα περισσότερα μέτρα παίρνουν τόσοι περισσότεροι θα είναι οι παραβάτες

- Όποια σύγκρουση, όποια καταπάτηση δικαιωμάτων, όποια σφαγή κι αν κοιτάξεις από τη Β.Αφρική ως τον Καύκασο θα βρεις τουρκικό χέρι. Και όσο το χαϊδεύουν αντί να το κόψουν τόσο θα απλώνεται. Κάποιοι πάντως επέλεξαν να κάνουν αντιπολεμική πορεία στη πρεσβεία των... ΗΠΑ.

- Η δεξιά θέλει καταλήψεις γιατί έτσι απαξιώνεται η δημόσια παιδεία και αργότερα θα πέφτουν οι μισθοί. Η αριστερά τις θέλει γιατί κλειστά σχολεία σημαίνει εξαθλίωση οικονομική και κοινωνική, η οποία, θεωρούν, θα τους φέρει μελλοντικούς επαναστάτες-ψηφοφόρους. Τέλος η άκρα δεξιά τρέφεται από την αμάθεια και την ημιμάθεια. Win-win καταστάσεις.


4 σχόλια:

  1. "- Όποια σύγκρουση, όποια καταπάτηση δικαιωμάτων, όποια σφαγή κι αν κοιτάξεις από τη Β.Αφρική ως τον Καύκασο θα βρεις τουρκικό χέρι. Και όσο το χαϊδεύουν αντί να το κόψουν τόσο θα απλώνεται. Κάποιοι πάντως επέλεξαν να κάνουν αντιπολεμική πορεία στη πρεσβεία των... ΗΠΑ."

    Ο ρόλος του χρήσιμου ηλίθιου που κάνει σαματά και αγοράζει αβέρτα όπλα ενώ το βιωτικό επίπεδο της χώρας δεν είναι και ότι καλύτερο, φαίνεται ότι τους πάει. Και βολεύει και τους "μεγαλύτερους" της παρέας. Δεν απορώ βέβαια που ο κόσμος εκεί δεν ξεσηκώνεται, πλέον οι επαναστάσεις δεν αντέχουν και δεν έχουν διάρκεια. Και στην "πολιτισμένη" Γαλλία μια τρύπα στο νερό έκαναν τα Κίτρινα Γιλέκα.

    "- Η δεξιά θέλει καταλήψεις γιατί έτσι απαξιώνεται η δημόσια παιδεία και αργότερα θα πέφτουν οι μισθοί. Η αριστερά τις θέλει γιατί κλειστά σχολεία σημαίνει εξαθλίωση οικονομική και κοινωνική, η οποία, θεωρούν, θα τους φέρει μελλοντικούς επαναστάτες-ψηφοφόρους. Τέλος η άκρα δεξιά τρέφεται από την αμάθεια και την ημιμάθεια. Win-win καταστάσεις."

    Μου θύμισε ένα κομμάτι του Ευθύμη από τον σόλο δίσκο του(2015)

    "Και αν δεν κατάλαβες για ποίους το εννοώ, αυτό είν' το θέμα
    Δεν είμαι ούτε από 'κει, ούτε από 'δω
    Γιατί είναι ψέμα, δεξιά κι αριστερά φτιάχνουν στρατούς
    Μυαλό ανοιχτό, αυτιά κλειστά, μην τους ακούς και
    Αν θες τη θέση σου σ' αυτή την κοινωνία να θυμάσαι πως η ανθρωπιά δεν έχει ιδεολογία"
    (Deso)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το θέμα είναι ότι αυτός ο χρήσιμος ηλίθιος έχει κατασφάξει Έλληνες, Αρμένιους, Χαλδαίους, Κούρδους κλπ και μένει ατιμώρητους και η όρεξή του ανοίγει διαρκώς.
    Τα "Κίτρινα Γιλέκα" όπως και όλες οι αντιδράσεις τέτοιου στυλ είναι πρώιμες και δεν έχουν κάποιο συγκεκριμένο στόχο παρά μόνο κάποιους κοντινούς σκοπούς. Δεν έχουν μια πρόταση. Μόνο διαμαρτύρονται. Οπότε κάποια στιγμή υποχωρούν. Από την άλλη οι επαναστάσεις κατά τη διάρκεια των αιώνων πιο πολλές απογοητεύσεις έχουν προσφέρει παρά αποτελέσματα. Έτσι ο κόσμος δεν ακολουθεί εύκολα πια.

    Ναι. Βέβαια ο Ευθύμης είχε φλερτάρει με την άκρα δεξιά κάποια στιγμλη αν θυμάμαι καλά...Πάντως, εδώ, καλά τα λέει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 1) Η Τουρκία δεν ξέρω αν και πότε θα πληρώσει τα εγκλήματα της, πάντως εξυπηρετεί χρόνια τώρα (από Κεμάλ και μετά) τα συμφέροντα όλων των Μεγάλων του κόσμου. Οι ευρωπαίοι δεν την θέλουν στην ΕΕ αλλά δεν τους χαλάει να συνεχίσει να υπάρχει σε αυτό το ρόλο του ψευτονταή της Μεσογείου. Δεν δικαιολογείται αυτή η ανοχή, όταν πχ οι Σέρβοι έφαγαν όλο το απεμπλουτισμένο ουράνιο του ΝΑΤΟ για πολύ λιγότερα.

    2) Οι TXC πέρασαν εν μια νυκτί από το φάσμα της αναρχίας σε αυτό της αρχαιολαγνίας που καλλιεργήθηκε συστηματικά στις αρχές των 00s. Δεν ξέρω αν θα τους χαρακτήριζα ακροδεξιούς, σίγουρα ήταν αρχαιόπληκτοι για καιρό. Και ο μεν Αρτέμης παρέμεινε έτσι και η ίδια η μουσική σκηνή τον απέβαλε, ο δε Ευθύμης ξεκαθάρισε την θέση του κ προσέγγισε μια πιο απολιτίκ θέση, κάτι που έκανε ξεκάθαρο στον τελευταίο δίσκο του αλλά και στις συναυλίες του (μέχρι που ξανατραγούδησε το "να τους δω να τρέχουν" live).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 1 Συμφωνώ

    2 Ναι, είχαν παράξενη πορεία. Από εκεί και πέρα ο καθένας μπορεί να πιστεύει και να εκφράζει ό,τι θέλει αρκεί να μην είναι εγκληματικό. Αν και τώρα που το σκέφτομαι και η βλακεία εγκληματική είναι πολλές φορές

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Ανάσταση του σώματος

  Ο Χριστός δεν αναστήθηκε μόνο πνευματικά αλλά αναστήθηκε και σωματικά. Δεν πέταξε μόνο η ψυχή του στα ουράνια αλλά και το σώμα Του εγκατέλ...