Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020

Η ζωή στα Goshiwons

 


https://sputniknews.gr/lifestyle/202009138206847-Goshiwons-I-zoi-sta-mikroskopika-diamerismata-tis-seoul-se-14-sygklonistikes-fotografies/

Άλλοι τα παρομοιάζουν με διαμερίσματα κουτιά, άλλοι με κελιά φυλακής. Αυτός ο φωτογράφος από την Νότια Κορέα αποκαλύπτει τις άθλιες συνθήκες ζωής στα διαμερίσματα που αποτελούν το «σπίτι των φτωχών».

Για τους ξένους και τους τουρίστες, η Νότια Κορέα είναι μια χώρα με προηγμένη τεχνολογία, εντυπωσιακούς ουρανοξύστες, πεντανόστιμο φαγητό και πολλές παραδόσεις. Αλλά τι κρύβεται στην πραγματικότητα πίσω από αυτό το πέπλο της τέλειας πόλης;

Η πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας, η Σεούλ, είναι μια από τις πιο εντυπωσιακές στον πλανήτη - στην πραγματικότητα- είναι η χαρά της ζωής. Οτιδήποτε επιθυμεί κάποιος, από το φαγητό, την διασκέδαση και την διαμονή, μπορεί να το βρει στην πόλη «που δεν κοιμάται ποτέ»

Ωστόσο, υπάρχει μια άλλη πλευρά της χώρας, μακριά από την φαντασμαγορική ζωή, που λίγοι γνωρίζουν. Στην Σεούλ, όσοι δεν προέρχονται από πλούσιες οικογένειες ή δεν έχουν μια δουλειά που προσφέρει αρκετά καλά χρήματα, αναγκάζονται να μείνουν σε μικροσκοπικά διαμερίσματα ή όπως αλλιώς ονομάζονται «Goshiwons».

Τα «Goshiwons» είναι υπερβολικά μικρά διαμερίσματα πoυ έχουν τα απολύτως απαραίτητα: ψυγείο, θρανίο, ντουλάπα, κρεβάτι και μπάνιο, όλα σε ένα δωμάτιο.Κουζίνα δεν υπάρχει, συνήθως είναι κοινή με άλλα διαμερίσματα, εάν υπάρχει το budget. 

Παράθυρα σπανίως υπάρχουν. Πολλοί τα αποκαλούν «σύγχρονες φυλακές» με την δυνατότητα εξόδου. Την πραγματικότητα απαθανάτισε με την φωτογραφική του μηχανή ο νοτιοκορεάτης φωτογράφος, Σιμ Κιου Ντονγκ, ο οποίος πέρασε 5 χρόνια στην Σεούλ μένοντας σε ένα τέτοιο δωμάτιο.

Όμως, μια εικόνα χίλιες λέξεις. Και σε αυτήν την περίσταση, οι εικόνες μιλούν πραγματικά από μόνες τους.

4 σχόλια:

  1. Τραγικό να ζεις έτσι. Βασικά δεν ζεις, επιβιώνεις μέχρι να σε πάρει ο χάρος. Και παραπονιόμαστε μετά εμείς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι λαός κι αυτός οι Κορεάτες, δεν έχουν τραβήξει και λίγα εδώ που τα λέμε στην όλη ιστορία τους. Βέβαια οι φτωχοί παντού και πάντα την πλήρωναν και την πληρώνουν, αυτό δεν θα αλλάξει σύντομα μάλλον.
    Στα πέριξ του Καίρου πχ γύρω στα 3 εκατομμύρια παμπτωχοι ζουν μέσα σε παλιούς τάφους μερικά μέτρα κάτω απ'τη γη. Ποιος ξέρει σε άλλες χαοτικές μεγαλουπόλεις του κόσμου τι γίνεται πίσω απο την βιτρίνα. Μια τέτοια έρευνα θα είχε πολύ ενδιαφέρον.
    Οι φωτογραφίες σούπερ πάντως αλλά και το ηθικόν ακμαιότατον απο ότι φαίνεται, αγγουράκια στο πρόσωπο, κιθαρίτσες μια χαρά :)
    Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην Αφρική χτίζουν πόλεις σε σκουπιδότοπους.Έχουν χαθεί πολλές ζωές σε κατολισθήσεις και πλημμύρες.
      Τέτοια διαμερισματάκια υπάρχουν και στην Ιαπωνία και την Κίνα

      Διαγραφή

Η Ανάσταση του σώματος

  Ο Χριστός δεν αναστήθηκε μόνο πνευματικά αλλά αναστήθηκε και σωματικά. Δεν πέταξε μόνο η ψυχή του στα ουράνια αλλά και το σώμα Του εγκατέλ...