Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020

Ακραίοι



Γι'αυτό δε χωνεύω τους ακραίους,τους ζηλωτές και όλα τα παρεμφερή είδη που κατακλύζουν τον ανθρώπινο βίο.Γιατί είναι αυτοί που καταλύουν κάθε επιχείρημα για τους σκοπούς για τους οποίους υποτίθεται ότι κι αυτοί μάχονται.

Για παράδειγμα η Χρυσή Αυγή που "λέρωσε" όλα τα εθνικά ζητήματα με τα οποία καταπιάστηκε για να υποστηρίξει, υποτίθεται.Ή οι ακροαριστεροί που κάνουν αποκρουστικό κάθε αγώνα για κοινωνική δικαιοσύνη σπάζοντας ό,τι βρουν μπροστά τους.Ακόμα και οι συντηρητικοί της Εκκλησίας που βρίσκουν τα πάντα διαβολικά και πάντα διώκονται.

Όπως και οι ακραίοι που έχουν κηρύξει ανένδοτο κατά της μάσκας.Δεν μπορείς να εκφράσεις αμφιβολίες για τη χρήση της μάσκας και τη γενικότερη αντιμετώπιση της πανδημίας.Θα πεταχτεί ένας από δαύτους να σου πει: "Είδες που στα έλεγα εγώ;Ξύπνησες τώρα;Να σου πω και άλλα που δεν καταλαβαίνεις".Λες και είναι το ίδιο το να εντοπίσεις ένα,δυο ή τρία σημεία που το πράγμα φαίνεται περίεργο με το να αρχίζεις να αλαλάζεις πως "δεν υπάρχει ιός,είναι μια απάτη για να πλήξουν τα ιερά και τα όσια και να διαλύσουν την κοινωνία μας".Λες και υπάρχει κοινωνία στην Ελλάδα΄ή ιερά και όσια.Δουλευόμαστε. 

Ή θα σε εξομοιώσουν με δαύτους όσοι υποστηρίζουν την αντίπερα άποψη.Δηλαδή η επικρατούσα άποψη.

Αυτό το ρόλο παίζουν οι κάθε είδους ακραίοι και γι'αυτό ποτέ δεν τους πειράζει το σύστημα.Γιατί το γλιτώνουν από απαντήσεις που πρέπει να δώσει σε δύσκολες ερωτήσεις.Γι'αυτό και ποτέ δεν τους χώνεψα.

2 σχόλια:

  1. Είχα γράψει σε προηγούμενο άρθρο ότι το σύστημα βολεύεται όταν ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας λειτουργεί με αυτό το σκεπτικό. Μάλιστα προσπαθούν να διχάζουν και να έχουν μόνιμα δύο παρατάξεις σε ιδεολογική / ταξική / οπαδική σύγκρουση. Τα συγκρουσιακά δίπολα δεξιοί - αριστεροί, Ολυμπιακοί - Παναθηναϊκοί, Αθηναίοι - Θεσσαλονικείς πάντα βόλευαν και πάντα θα βολεύουν. Μόνο οι σκεπτόμενοι τους ενοχλούν, αλλά αυτους φροντίζουν είτε να τους φιμώνουν είτε να τους έχουν στο περιθώριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Ανάσταση του σώματος

  Ο Χριστός δεν αναστήθηκε μόνο πνευματικά αλλά αναστήθηκε και σωματικά. Δεν πέταξε μόνο η ψυχή του στα ουράνια αλλά και το σώμα Του εγκατέλ...