Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020

Να μαζευόμαστε να τα λέμε

 



- Βλέπεις πέντε λεπτά ειδήσεις στην τηλεόραση και πέφτεις σε κατάθλιψη. Μετά λέμε πώς έχουμε τόσες αυτοκτονίες. Όταν τα άσχημα υπερμεγενθύνονται και τα όμορφα υποτιμούνται ως εξαφανίζονται, τι περιμένουμε ;


- Καταπληκτικά τα μέτρα της κυβέρνησης. Άρχισαν να αποδίδουν πριν εφαρμοστούν. Στην ιδέα του lockdown μειώθηκαν τα κρούσματα !


- Και οι λοιμωξιολόγοι και οι αρμόδιοι υπουργοί βρέθηκαν ξαφνικά με εξουσίες και προβολή που ούτε που τις φαντάστηκαν ποτέ. Και αυτό ξέρετε δεν έχει καλή κατάληξη συνήθως...


- Δεν ξέρω γιατί θεωρούμε μαγκιά να βρίζουμε. Είτε πιτσιρικάδες είτε μεγάλοι. Μια φτώχεια δείχνει τόσο σε εκφράσεις όσο και σε πνεύμα. Πρέπει να είσαι Αριστοφάνης για να το κάνεις να λειτουργήσει το κόλπο


- Ψάχνουμε να βρούμε ζωή σε άλλους πλανήτες και δεν έχουμε ακόμα ξεκαθαρίσει ποια είναι τα φρούτα και ποια τα λαχανικά


- Βασικός σκοπός αυτής της ανάρτησης είναι να βάλω ένα βιντεοκλίπ της Lita Ford


11 σχόλια:

  1. 1) Na κλείσουν οι τηλεοράσεις. Βέβαια μετά θα πληθύνουν κ άλλο οι ιντερνετικοί, δεν ξέρω, θα το ξανασκεφτώ...

    2) Φάγαμε Lockdown 3 μήνες με 50 κρούσματα την μέρα, ρήμαξε η χώρα σε όλα τα επίπεδα και τώρα με πολλαπλάσια κρούσματα σφυράμε κλέφτικα και τσακωνόμαστε για τις μάσκες. Κάτι πήγε πολύ στραβά εξ αρχής και το δυστυχώς domino δεν σταματάει.


    3) Είναι αναλώσιμοι, αυτοί θα πληρώσουν το μάρμαρο.


    4) Για τον ίδιο λόγο που θεωρούμε μαγκιά το κάπνισμα, επειδή είναι "απαγορευμένο" στις μικρές ηλικίες και όποιος το κάνει το θεωρεί κατόρθωμα. Κοιτώντας το χρόνο προς τα πίσω, νιώθω απίστευτα βλάκας και που έβριζα για μαγκιά και που κάπνιζα (4 χρόνια κομμένο και πλέον ούτε να το μυρίσω).


    5) Μόνο για τη ντομάτα έχω δει διχογνωμία αν είναι φρούτο ή λαχανικό !


    6) Τίμιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1. Το διαδίκτυο είναι χειρότερο
      2. Εφόσον το πρόβλημα παραμένει οι μουρλοί ενισχύονται.Παγκοσμίως
      3. Για την ώρα χαίρουν της εξουσίας που τους δόθηκε
      4. Καλά οι μικροί, οι μεγάλοι όμως;
      5. Νομίζω πως υπάρχουν κι άλλα. Εδώ αλλάζουμε φύλο
      6. Respect

      Διαγραφή
  2. Πω πω παπα Κώστα, αυτό το ριφ είχα να το ακούσω πολλές..ζωές πίσω.
    Κι ο στίχος..let's get back to the cave...πόσο επίκαιρος ε :)

    Την τηλεόραση την έβγαλα απο το σπίτι πριν 15 χρόνια και κάτι. Το πόσο μου άλλαξε την καθημερινότητα δεν λέγεται. Το ιντερνετ θέλει πολύ προσοχή αλλά όπως έγινε η ζωή όλα θέλουν. Μήπως απο όλα αυτά που μας βομβαρδίζουν κάθε στιγμή είμαστε σίγουροι για το τι είναι αληθινό και τι όχι. Εδώ για ψώνια πας και πρέπει να διπλοτσεκάρεις τι σου πουλάνε και πάλι λες "οκ φαίνεται" αλλά όρκο δεν παίρνεις.

    Η ιστορία με τον ιό απο την αρχή ήταν περίεργη μην ψάχνεις. Και εννοώ απο την αρχή που εμφανίστηκε στη Κίνα, μετά στας Ευρώπας κλπ.
    Εν τω μεταξύ πολύ χρήμα κυκλοφορεί γύρω απο αυτό. Το χρήμα είναι με το συμπάθειο σαν τα κόπρανα, όλες οι μύγες εκεί μαζεύονται. Και έχουν αρκετές τέτοιες οι.."αγορές". Οι ειδικοί επιστήμονες ως άνθρωποι και αυτοί απο κάπου θα πληρώνονται και μάλιστα καλά, πήραν ξαφνική εξουσία στα χέρια τους πράγμα όντως λίγο επικίνδυνο και το πιθανότερο είναι δεμένοι χειροπόδαρα, όλα έχουν ένα αντίτιμο.Για τις κυβερνήσεις τι να πει κανείς, ότι και να πει λίγο θα είναι.

    Το βρίσμο που λέτε στους μεγάλους είναι ψυχολογικό ζήτημα, ίσως απο συνήθεια ίσως απο θυμό ή φόβο ίσως και για επίδειξη ή και όλα μαζί. Στα θέατρα ναι χρησιμοποιείται ως σαλαμούρα πολλές φορές για να μαζέψουν κανένα θεατή. Α και δεν χρειάζεται τόσο η αριστοτεχνία του Αριστοφάνη όχι, γελάνε μόλις ακούσουν μπινελίκι όπως να'ναι. Αν είναι αριστοφανικό μπορεί και να μην γελάσουν...ψυχιατρείο τι ψάχνεις.
    Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για κει το πάμε.

      Και ριάλιτι πού βλέπεις ;

      Τέτοιες καταστάσεις πάντα φέρνουν "ευκαιρίες" για κάποιους. Έχει σκιές η υπόθεση. Ίσως και όχι.

      Το θέμα δεν είναι αν γελάνε αλλά και ποιοι γελάνε.

      Διαγραφή
  3. Προσωπικα μου φαινεται οτι η τηλεοραση ειναι πολυ χειροτερη γιατι εαν δε κανω λαθος εχουν κοψει τα ντοκυμαντερ! Η μαλλον εχουν μεινει τα μεταμεσονυχτια "ντοκυμαντερ" που δειχνουν πως γεννιεται ο ανθρωπος! Στα πρωιναδικα οι παρουσιαστριες προιδεαζουν τους αρσενικους ακροατες για τα μεταμεσονυχτια "ντοκυμαντερ"! Στις ειδησεις ακους μονο για φονους, εγκληματα, πανδημιες, λοιμους, σεισμους καταποντισμους και οπως λες και εσυ Παπα-Κωστα σωστα γιατι αραγε πεφτει ο κοσμος σε καταθλιψη! Λες να πας στο καναλι της βουλης να ακουσεις πολιτικα αλλα τελικως ο προισταμενος στη δουλεια σου πολιτικολογει χειροτερα απο το βουλευτη! Ελεγε η δασκαλα μου οταν ημουν μικρος τη τηλεοραση οτι ειναι χαζοκουτι και τελικα ακους τη προφητεια του Αγιου Κοσμα οτι ο διαβολος θα μπει σε ολα τα σπιτια και θα εχει τα κερατα του στο κεραμιδια! Αραγε ειναι δαιμονας η τηλεοραση αυτη κθ'εαυτη? Ειναι δαιμονας η Φαιη Σκορδα που σου παιρνει τα λογικα? Ειναι δαιμονας η Ουρσουλα Αντρες που οπως ελεγε ο συγχωρεμενος ο Μιχαλοπουλος ξετρελεναι τους αντρες? Μπα! Καλυτερα να ανοιξουμε το διαδικτυο να αναζητησουμε αρχαια Πατερικα Κειμενα, παλια βυζαντινα χειρογραφα και κειμενα αρχαιων Ελληνων Συγγραφεων! Οπως ελεγε και ενα παλιο μου φιλαρακι που του εριχναν δουλεμα στο Αλκιμαχον αν θες να αναζητησεις γνωσεις αναζητα αρχαια κειμενα! Οχι βεβαι οτι αυτο θα με σωσει διοτι οπως ελεγε και ο Λευτερης Πανταζης υπαρχουν και τα μυστηρια πλασματα. Χα!χα!χα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε,όχι και να σου πάρει τα λογικά η Σκόρδα !

      Θέλει γερά νεύρα να παρακολουθήσεις Βουλή...

      Ντοκυμαντέρ η ΕΡΤ έχει ακόμα.

      Μη μου πεις ότι όσοι μπαίνουν στο διαδίκτυο ψάχνουν αρχαία κείμενα.Πορνό και κουτσομπολιό ψάχνουν

      Διαγραφή
    2. Να σου πω την αληθεια εμενα μου εχει γινει κακο συνηθειο και μπαινω στο youtube και τσακωνομαι με πιτσιρικαδες που δεν εχουν κλεισει ακομη τα 30 και δινω την εντυπωση του θρησκου, του θρησκοληπτου η του ηθικολογου! Ειχα ανοιξει λογομαχια αυτες τις ημερες με εναν πιτσιρικα που ηταν ενθερμος υποστηρικτης του Κονανου επειδη ο Κονανος δεν "μαστιγωνε" τους νεους σαν τους "κακους" ιεραρχες που γινονται αυστηροι οταν γινετα συζητηση για το "απαγορευμενο" ακομη και προς συζητηση θεμα του σεξ εντος και εκτος γαμου! ο καημενος ο πιτσιρικος εχει την εντυπωση οτι η κολαση ειναι τιποτα καζανια που βραζουν και φουρνοι που σε καινε! Και που του εξηγησα τι ειναι η κολαση και τι λεει η Εκλλησια πανω στο θεμα του σεξ του φανηκα κακος, ανισσοροπος, πουριτανος και δε ξερω και εγω τι αλλο! Τελικα χρησιμοποιησα τη "τεχνικη" των αδολων τεχνασματων και του ειπα οτι η θεωρηση των Αγιων Πατερων πανω στα ανθρωπολογικα ζητηματα ακομη και στα θεματα της ανθρωπινης υγειας εμπεριεχει στοιχεια απο τον σπερματικο λογο των αρχαιων Ελληνων φιλοσοφων και των αρχαιων Ελληνων γιατρων! Ετσι ο Πιτσιρικας σωπασε και απο οτι φαινεται του κεντρισα και το ενδιαφερον!

      Διαγραφή
    3. ε, ενταξει! Ουσιαστικα δε του ειπα και ψεματα! Απλα ειδα οτι ο μικρος ειχε στα αγαπημενα του βιντεο στο προφιλ του στο Youtube την απολογια του Σωκρατους και ετσι βρηκα το τροπο να τον "πιασω" με το καλο! Παντως περα απο τη πλακα οι αρχαιοι Ελληνες φιλοσοφοι αναλυουν τη ψυχοσυνθεση των νεων

      Διαγραφή
  4. Η τηλεόραση για εμένα είναι πλέον μόνο για κανένα αθλητικό αγώνα.
    Το ίντερνετ είναι επικίνδυνο και χαοτικό αλλά έτσι δεν είναι και ο κόσμος ο ίδιος; Κάνει την ζωή και την επικοινωνία ευκολότερη αλλά χρειάζεται κριτική σκέψη (Deso).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην τηλεόραση ξέρεις ποιος λέει, τι. Ξέρεις τι παίζει από πίσω του πάνω κάτω. Στο διαδίκτυο υπάρχει άγνοια για την πηγή. Από την άλλη, οι άνθρωποι ακούν αυτό που θέλουν στο τέλος.

      Διαγραφή

Η Ανάσταση του σώματος

  Ο Χριστός δεν αναστήθηκε μόνο πνευματικά αλλά αναστήθηκε και σωματικά. Δεν πέταξε μόνο η ψυχή του στα ουράνια αλλά και το σώμα Του εγκατέλ...