Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020

Dambe,πυγμαχία της Δυτ.Αφρικής

 


Dambe,ονομάζεται ένα είδος πυγμαχίας, ιδιαίτερα δημοφιλές στη Νιγηρία, τον Νίγηρα και το Τσαντ. Ο αθλητής δένει το ένα χέρι με χοντρό σκοινί. Με αυτό μόνο επιτρέπεται να χτυπά τον αντίπαλο. Το άλλο, το ελεύθερο, το χρησιμοποιεί μόνο για να μπλοκάρει τις γροθιές του αντιπάλου. Είναι ένα αρκετά σκληρό άθλημα, που όπως και τα περισσότερα του είδους στην Αφρική, μάλλον προέρχεται από αρχαιότερες τελετές ενηλικίωσης και προετοιμασίας για τον πόλεμο. Νικητής αναδεικνύεται αυτός που θα ρίξει τον αντίπαλο κάτω ή θα τον κάνει να χάσει την ισορροπία του και να ακουμπήσει έστω το χέρι του στο έδαφος ή θα τον βγάλει νοκ-άουτ.







11 σχόλια:

  1. Παπα-Κωστα ερευνουσα και εγω λιγο και αλλο τις Ρωσικες πολεμικες τεχνες και ειδα ενα βιντεο στο Youtube που μιλαγε για το Dharma marga μια ρωσικη πολεμικη τεχνη με ριζες απο την αρχαια ινδια ηλικιας περιπου 5.000 ετων! Το βιντεο ειχε τιτλο OLD ARYAN MARTIAL ART 5000 YEARS OLD εαν το γραφω σωστα! Δες λιγο το βιντεο γιατι εχει καποιο ενδιαφερον! Ο Ρωσος που την εφερε στην επιφανεια πριν χρονια ειχε βρει καποια χειρογραφ στα σανσκριτικα και εδειχνε σε καποιο σημειο οτι εμπλεκοτανε το τριτο ραιχ στη μεταφορα της πολεμικης τεχνης απο την ινδια στ δυτικο κοσμο! Εαν εχεις την καλοσυνη ψαξτο λιγο σε παρακαλω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε μου γιόμισε το μάτι. Ωραία ιστορία έχει φτιάξει πάντως...

      Διαγραφή
    2. Τι? Λες να μην εχουν εγκυροτητα οι πηγες του?

      Διαγραφή
    3. Κατά πάσα πιθανότητα. Τόσο μούσι που κυκλοφορεί στο χώρο των πολεμικών τεχνών...

      Διαγραφή
    4. Ναι! Σε αυτο εχεις εν μερει δικιο! Τωρα βεβαια οι Ρωσοι φανταζομαι επειδη "ενδιαφερονται" για τη στρατιωτικη τους ικανοτητα δεν προωθουν φανταζομαι τις πολεμικες τεχνες οχι μονο για εμπορικους σκοπους αλλα και για λογους λειτουργικης χρησεως! Παντως και οι Ρωσοι και οι Γεωργιανοι εχουν πολεμικες τεχνες με στοιχεια απο τους ανατολικους λαους! Παρεπιπτοντως το βιντεο με το Ρωσο Μητροπολιτη το εχεις ξανακατεβασει και παλαιοτερα! Το θυμαμαι επειδη το συζητουσα με καποιους

      Διαγραφή
    5. Και θα το ξαναβάλω στο μέλλον.

      Οι Ρώσοι χρησιμοποιούν τις πολεμικές τέχνες κυρίως για προπαγάνδα.
      Έχουν στοιχεία από Ιάπωνες, από φυλές του Καυκάσου, από μογγολικές φυλές της ρωσικής Άπω Ανατολής. Οι Γεωργιανοί έχουν στοιχεία και από κάποιες, χαμένες πια, δυτικές σχολές. Έτσι υποστηρίζουν τουλάχιστον

      Διαγραφή
    6. Οταν λες προπαγανδα τι ειδους προπαγανδα εννοεις?

      Διαγραφή
    7. Προωθούν τις θέσεις τους, τον πολιτισμό τους και προβάλλουν την υποτιθέμενη ισχύ τους μέσω και των πολεμικών τεχνών τους.

      Διαγραφή
    8. Κοιτα! Η αληθεια ειναι οτι οταν ενας λαος προωθει καποιο δικο του στοιχειο σε εναν αλλο το οποιο μπορει να ειναι μια τεχνη, μια επιστημη, ενα εθιμο η οτιδηποτε ειναι φορεας πολιτισμικων στοιχειων περναει με αυτο το τροπο τα πολιτισμικα του στοιχεια και στους αλλους λαους! Υποθετω οτι το ιδιο ισχυει και με τις πολεμικες τεχνες ως φορεις πολιτισμικων στοιχειων ανεξαρτητα απο οποια χωρα προερχονται! Προσωπικα παντως μου κανει εντυπωση που οι Ρωσοι οταν "ειχαν" δυναμη επι Σοβιετικης ενωσης δεν προωθουσαν και πολυ τα "μυστικα" τους και απο τοτε που διαλυθηκε η Ε.Σ.Σ.Δ. και μετα προωθουν τη τεχνολογια που ισχυριζονται οτι ανεπτυξαν και αλλα στοιχεια των τεχνων τους και των επιστημων τους στον υπολοιπο κοσμο!

      Διαγραφή
    9. Οι Ρώσοι είναι λίγο πιο...έντονοι πια σε αυτό. Το χρησιμοποιούν κάπως διαφορετικά.
      Καλά κάνουν βέβαια.
      Αυτό ήταν το λάθος τους επί ΕΣΣΔ. Η μυστικοπάθεια. Τώρα παίζουν σωστά και αυτό το παιχνίδι.

      Διαγραφή
    10. Εγω προσωπικα επειδη μου αρεσει να μαθαινω γνωσεις που διαδιδονται μεσω προφορικων παραδοσεων και επειδη κατι ειχε παρει το αυτι μου οτι ειχαν κιολας οι Ρωσοι αναπτυξει Ρωσικη Λαικη Ιατρικη ρωταγα μια δοση τη ποδολογο που ειχε παλια η μανα μου για ιατρικες χρησεις βοτανων! Θυμομουν και ολη αυτη την "φασαρια" που ειχε γινει απο τους ισχυρισμους καποιων οτι η ομοιοπαθητικη ειχε φτασει στην Ελλαδα μεσω Ρωσων που τη διδαξαν πρωτα στο Αγιο Ορος! Βεβαια πανω σε αυτο υπηρχε συγχηση καθως αρχικως η ομοιοπαθητικη ειχε επινοηθει απο τον Χανεμαν ο οποιος ηταν αποκρυφιστης και μασονος! Επομενως αυτη η Ρωσικη λαικη ιατρικη δεν ειχε καμοια σχεση με ομοιοπαθητικη αλλα καθαρα με τη χρηση βοτανων!

      Διαγραφή

Η Ανάσταση του σώματος

  Ο Χριστός δεν αναστήθηκε μόνο πνευματικά αλλά αναστήθηκε και σωματικά. Δεν πέταξε μόνο η ψυχή του στα ουράνια αλλά και το σώμα Του εγκατέλ...