Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020

Να ξεχωρίσει η ήρα από το σιτάρι ή απλά να εκλείψει κάθε αντίλογος;


Πολλοί "υπερορθόδοξοι"(οι ίδιοι αυτοαποκαλούνται παραδοσιακοί) μιλούν αυτή την εποχή, με την "ευκαιρία" της κρίσης της πανδημίας, για την ανάγκη να χωριστεί η ήρα από το σιτάρι.


Το σχέδιο είναι απλό, όπως το έχουν στο μυαλό τους, να επικρατήσει η γραμμή τους(όχι μάσκες στους ναούς, κανένας περιορισμός, δεν κολλάει τίποτα εντός του ναού κλπ) ώστε όσοι φοβούνται(οι χλιαροί κατ'αυτούς) να απομακρυνθούν από την εκκλησία και να μείνουν αυτοί και οι όμοιοί τους.


Αυτό έχει έναν απλό σκοπό. Οι άνθρωποι αυτοί, και δυστυχώς γενικότερα η Εκκλησία στη χώρα μας, δεν ξέρουν να κάνει διάλογο. Καταλαβαίνουν μόνο από έκδοση και εκτέλεση διαταγών. Οπότε αφού θα εκλείψουν αυτοί που μπορούν να φέρουν αντιρρήσεις και πιθανόν να έχουν και κάμποσα επιχειρήματα, θα εκλείψει και ο διάλογος, αφού όσοι θα έχουν απομείνει θα συμφωνούν μεταξύ τους. Για λίγο καιρό έστω.


Να καταλάβουμε λοιπόν πως δεν πρόκειται για ένα ξεκαθάρισμα του εκκλησιαστικού χώρου από όσους βρίσκονται εντός για λάθος λόγους αλλά για μια προσπάθεια εξαφάνισης κάθε ίχνους αντίλογου και διαλόγου.


Και μη νομίσει κανείς πως επειδή είναι μειοψηφία είναι και ακίνδυνοι. Η ιστορία έχει δείξει πως οι φωνασκούσες μειοψηφίες είναι πιο επιτυχημένες από τις σιωπούσες πλειοψηφίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ανάσταση του σώματος

  Ο Χριστός δεν αναστήθηκε μόνο πνευματικά αλλά αναστήθηκε και σωματικά. Δεν πέταξε μόνο η ψυχή του στα ουράνια αλλά και το σώμα Του εγκατέλ...