Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020

Η επόμενη μετάθεσή μου θα είναι προς τα εκεί !

 


Αν και νομίζω πως το έχω ξαναβάλει, ας κάνουμε μια επανάληψη. Ο Μητροπολίτης Vyatka και Slobodskoy μας συστήνει το Systema, τουλάχιστον την εκδοχή που έμαθε ο ίδιος.

12 σχόλια:

  1. Τουλάχιστον αξιοπερίεργη η διαφοροποίηση της ρώσικης εκκλησίας με σκέψη με την δική μας ως προς τις ΠΤ. Εδώ δαιμονοποίηση, εκεί πρέπει να έχεις μαύρη στο τζούντο αλλιώς κουρά δεν γίνεται. Δεν ξέρω αν είναι εθνολογικό ή καθαρά εκκλησιαστικό το ζήτημα. Ίσως και τα δύο. (Deso)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι θέμα παράδοσης. Η ρωσική Εκκλησία έχει άγιο μοναχό πολεμιστή. Ίσως μοναδική περίπτωση. Επιπλέον, ναι, οι Ρώσοι έχουν μια διαφορετική νοοτροπία σε σχέση με τις πολεμικές ικανότητες.

      Διαγραφή
    2. Για ποιον Άγιο λες;
      Καλά κ δικούς μας πολεμιστές Αγίους βρίσκουμε, κυρίως στην ρωμαϊκή εποχή (βλ. Αγ.Δημήτριος, Αγ.Γεωργιος, Αγ. Θεόδωροι κλπ κλπ). Η δική μας εκκλησία έχει ξεκάθαρα θέμα με τις Ασιατικές ΠΤ για τις βουδιστικές / ταοιστικές επιρροές.
      Κ πάλι βεβαια δεν μπορώ να φανταστώ δικό μας Μητροπολίτη να κάνει επίδειξη πχ ρωμαικης παλης ή πυγμαχίας (πόσο μάλλον systema που σε μεγάλο ποσοστό του είναι jujutsu ανακατεμένο με ρωσικες πτ).

      Διαγραφή
    3. Δες εδώ : https://tragoudiglarou.blogspot.com/2016/11/alexander-peresvet.html

      Συγκεκριμένη ομάδα έχει θέμα και με τις π.τ. όπως και με ένα σωρό άλλα πράγματα. Αυτός που θέλει να μάθει π.τ θα μάθει π.τ. Αυτός που ψάχνει φιλοσοφίες θα βρει φιλοσοφίες

      Θα κάνουμε Παγκράτιο χοχοχοχο

      Διαγραφή
    4. Είναι αρχαιοελληνικό με επιρροές από το 12θεο, neeeeext!
      (Αναρωτιέμαι αν υπήρχε βυζαντινή πολεμική τέχνη, τι αντιμετώπιση θα είχε)

      Διαγραφή
    5. Ναι, βγαλμένο απευθείας από την Οδύσσεια. Δουλευόμαστε και μεταξύ μας...

      Πάλη, πυγμαχία, μια μορφή του αρχαιότερου πυξ λαξ, έφιππη κονταρομαχία και κάποιες μορφές οπλομαχίας. Αυτά αποτελούσαν την εκπαίδευση του βυζαντινού στρατού. Χάθηκαν σχεδόν. Επιβιώνουν μέσω γερμανικών πολεμικών εγχειριδίων τα οποία είχαν κάποιες βυζαντινές επιρροές.

      Διαγραφή
    6. Νομιζω οτι και το systema πρεπει να εχει επιρροη απο πολεμικες τεχνες του Βυζαντιου! Εαν λεω σωστα περιεχει στοιχεια της Ορθοδοξης Χριστιανικης ανθρωπολογιας! Τη μεσαιωνικη σπαθασκια την αναβιωσαν τα τελευταια χρονια? Το Παγκρατιο συμφωνα με τη μυθολογια πρεπει να επινοηθηκε απο τον Ηρακλη! Αλλοι λενε απο τον Θησεα! Τον Ηρακλη βασικα τον ειχε εκπαιδευσει στις πολεμικες τεχνες ο Αυτολυκος που ηταν παλαιστης και κλεφτης συναμα! Εαν θυμασαι στη τηλεοπτικη σειρα με τον Κεβιν Σορμπο εδειχνε τον Αυτολυκο σαν εκδοχη του Ρομπεν των Δασων!

      Διαγραφή
    7. Όχι δεν έχει τέτοια στοιχεία το systema.Τώρα προσπαθούν να τα βάλουν οι Ρώσοι. Αν υπάρχει βυζαντινή επιρροή, υπάρχει μέσω των διαφόρων σλαβικών και καυκάσιων τεχνών.

      Το παγκράτιο ό,τι κι αν ήταν έχει χαθεί

      Διαγραφή
    8. το παγκρατιο στις ημερες μας λενε οτι το "αναβιωσε" ο αδελφος του συγχωρεμενου του Βασιλη "Μπιλ" Ζαχοπουλου ο οποιος ειχε ιδρυσει το Οκιναουα τε ται Καρατε! Στην ουσια και το Ζιου Ζιτσου που διδασκουν εδω στην Ελλαδα ειναι παραλαγη του Οκιναουα τε ται αλλα επισημως δεν το παραδεχονται νομιζω!

      Διαγραφή
    9. Αυτό ακριβώς είναι. Το δε Οκινάουα τε τάι είναι εφεύρεση του Ζαχόπουλου

      Διαγραφή
    10. ναι! Την εχω ακουσει και την ιστορια του Ζαχοπουλου! ο Ζαχοπουλος οντως ειχε διδαχθει καποιο στυλ Ζιου Ζιτσου αλλα δε θυμαμαι ποιο ακριβως! Νομιζω ο συλλογος που διδασκει τη τεχνη του Ζαχοπουλου ειναι ο Geobukan

      Διαγραφή
  2. Νομιζω οτι και ο Κλημς ο Αλεξανδρευς καποια αναφορα πρεπει να εκανε πανω στο παγκρατιο! Θελω να το κοιταξω για σιγουρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Ανάσταση του σώματος

  Ο Χριστός δεν αναστήθηκε μόνο πνευματικά αλλά αναστήθηκε και σωματικά. Δεν πέταξε μόνο η ψυχή του στα ουράνια αλλά και το σώμα Του εγκατέλ...