Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020

Ορθόδοξη ζωολογία μέρος 1ον : Το σαμιαμίδι

Το σαμιαμίδι όταν έρχεται αντιμέτωπο με κάποιον θηρευτή του κάνει το εξής κόλπο.Αποκόπτει την ουρά του και τρέχει στην αντίθετη κατεύθυνση.Η ουρά μένει αλλά συνεχίζει να κινείται.Έτσι ο θηρευτής πιάνει το ευκολότερο θήραμα.Οπότε το σαμιαμίδι γλιτώνει,ο θηρευτής τρώει και η ουρά μετά από λίγο ξαναβγαίνει.

Σκέφτομαι ότι έτσι πρέπει να κάνουμε όταν συνομιλούμε ή ερχόμαστε αντιμέτωποι με ηλίθιους.Ως γνωστόν,οι ηλίθιοι είναι ανίκητοι,Αν εμπλακείς μαζί τους και θα χάσεις και θα φανείς κι εσύ ηλίθιος.Οπότε αφήνεις την "ουρά" σου,τους αφήνεις μια επίφαση νίκης και συνεχίζεις να κάνεις τη δουλειά σου.Ούτε εγωισμοί χρειάζονται,ούτε εξαλλοσύνες ούτε ψυχοφθόροι διαξιφισμοί με τον καθένα.Απλά να είμαστε σαμιαμίδια....


Πληροφορία: Το σαμιαμίδι(gecko lizard)είναι το ίδιο ο πιο επιτυχημένος θηρευτής του ζωικού βασιλείου

13 σχόλια:

  1. Ωραια η ζωολογια! Εγω βασικα προβληματιζομουνα με κατι προσφατως! ο Αγιος Παισιος ελεγε οτι ολοι ειμεθα σοφοι! Εκεινος που ελεγε οτι η ανθρωπινη ηλιθιοτητα ειναι απεραντη ηταν μπουφος μετα συγχωρησεως σε συγκριση με το Νικολα Τεσλα που εκανε εφαρμοσμενα μαθηματικα! Επομενως αναρωτιεμαι οτι στην εποχη μας με τα συνεχη ερεθισματα που δεχομαστε ολοι μας υπαρχει οντως η ηλιθιοτητα η ο εθελοτυφλισμος? Μεγα ερωτημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι,είναι ηλιθιότητα και είναι απέραντη.Αυτό έχω δει,αυτό λέω.Πολλές φορές μεταμφιέζεται σε σοφία αλλά παραμένει ηλιθιότητα.

      Διαγραφή
    2. Οταν εισαι εν ζωη και επειδη παρατηρεις πραγματα που οι αλλοι δεν βλεπουν εναι πολυ ευκολο οι υπολοιποι να σε βαφτισουν "ιδιοφυια" οποτε ειναι ευκολο πανω σε "βασιλικο" θρονο να βαζεις αποφθεγματα που κατηγοριοποιουν τους αλλους σε χαζους και εξυπνους και η γνωμη σου να επηρεαζει τη γενικη κοινη γνωμη! Εφωσον ο Αλβερτος ηταν "ιδιοφυια" κατ'επεκταση οποιοσδηποτε αλλος σε συγκριση μαζι του θα μπορουσε να θεωρηθει βλακας! Απλα Παπα-Κωστα θυμηθηκα και κατι που ελεγε και ο Ιερος Χρυσοστομος οτι οταν ο ανθρωπος γινεται πονηρος τοτε κατανταει να γινεται και ηλιθιος-εφωσον μεταφερω σωστα τα λογια του Αγιου

      Διαγραφή
    3. Παντως σωστα μιλας οτι οταν βλεπεις οτι δε σενενογιεσαι με τον αλλο πρεπει να αποχωρεις απο τη συζητηση γιατι δεν υπαρχει κανενα νοημα να πεισις τον αλλον οτι εχεις δικιο ουτε και ο αλλος να σε πεισει εσενα για το δικιο του! Τα επιχειρηματα ειναι πολλες φορες λεξεις και εικονες! Οι λεξεις και οι εικονες μεταμορφωνονται και αλλαζουν! Οταν ο ανθρωπος φτασει στο ανωτερο επιπεδο που καλειται να φτασει τοτε καταργουνται και οι λεξεις και οι εικονες που υπαρχουν μεσα στο κτιστο συμπαν που ζουμε!

      Διαγραφή
    4. Αυτα ηταν τα βιωματα των Αγιων!

      Διαγραφή
  2. Όταν πάρεις απόφαση ότι δεν πρόκειται να βάλεις μυαλό σε κανένα, κάνεις το σαμιαμίδι και γλυτώνεις την ψυχική σου υγεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τελευταία το έχω πάρει απόφαση.
    Πετάει ο γάιδαρος? Πετάει!
    Ο κάθε άνθρωπος για να αλλάξει πρέπει να έχει την διάθεση να ακούσει, διαφορετικά κ ο Θεός ο ίδιος να κατέβει να του μιλήσει, δεν πρόκειται να αλλάξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ κάπως έτσι κινούμαι. Ειδικά στην εκκλησία ακούς όλα τα απίστευτα και παλαβά και βλέπεις ένα σωρό παράξενα. Βέβαια κι αυτό έχει κάποιο κόστος. Το να χάνεις την ουρά σου και να περιμένεις να ξαναβγεί δεν είναι εύκολο πράγμα.

      Διαγραφή
    2. Ναι, μένει η αίσθηση ότι κάτι περισσότερο έπρεπε να κάνεις ή να πεις, ότι ίσως κάτι να κατάφερνες. Και αν είσαι άνθρωπος που νοιάζεται, αυτό στοιχίζει.
      Προσωπικά για τα παιδιά μου, ως πατέρας, δεν πρόκειται να σταματήσω να προσπαθώ.
      Για όλους τους υπόλοιπους συγγνώμη αλλά με το ζόρι δεν...

      Διαγραφή
    3. Είναι και λίγο ότι δεν περνάει το δικό μας. Όπως είπε ο Παύλος, τα λες μια, τα λες δυο, τα λες τρεις, μετά άσε τον καθένα στην τύφλα του. Το παράφρασα κάπως...

      Διαγραφή
    4. Οταν εισαι φιλοτιμος και νοιαζεσαι για τους αλλους προσπαθεις παντοτε και για το καλο των αλλων! Βεβαια θα μου πει καποιος οτι οριζουμε το τι ειναι καλο για τους αλλους βαση των δικων μας κριτηριων πολλες φορες! Ωστοσο υποθετω οτι περα απο τα υποκειμενικα κριτηρια του καθε ανθρωπου υπαρχουν και αντικειμενικα κριτηρια! Παντως στη περιπτωση που ειναι ολοφανερο οτι ενας ανθρωπος νοιαζεται ξεκαθαρα μονο να "βολευτει" ο ιδιος αυτο θα τον κανει να εθελοτυφλει σε πολλα πραγματα, να γινεται πονηρος και στο τελος να κατανταει ηλιθιος η να παριστανει τον ηλιθιο! Οσο για αυτον που ενδιαφερεται πραγματικα και αγωνιζεται με φιλοτιμο πιανουν εκεινοι που ειναι αλλοτε "εξυπνοι" και αλλοτε "βλακες" και τον περιθωριοποιουν! Πιστευω οτι η ιδια η ιστορια το αποδυκνυει αυτο!

      Διαγραφή

Η Ανάσταση του σώματος

  Ο Χριστός δεν αναστήθηκε μόνο πνευματικά αλλά αναστήθηκε και σωματικά. Δεν πέταξε μόνο η ψυχή του στα ουράνια αλλά και το σώμα Του εγκατέλ...