Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2020

Το κουτσομπολιό είναι χειρότερη πληγή από την COVID

Πάπας Φραγκίσκος

https://sputniknews.gr/kosmos/202009068177813-papas-fragkiskos-kata-koutsompoliou-Heirotero-apo-ton-koronoio/

 Έκκληση στους πιστούς να μην κουτσομπολεύουν έκανε σήμερα Κυριακή ο Πάπας Φραγκίσκος στη διάρκεια της εβδομαδιαίας ομιλίας του.


Ο πάπας Φραγκίσκος ζήτησε σήμερα από τους πιστούς να μην κουτσομπολεύουν χαρακτηρίζοντας το κουτσομπολιό χειρότερο από τον κορονοϊό.


Τόνισε δε ότι αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να διχάσει την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία.


«Σας παρακαλώ αδελφοί και αδελφές μου, ας κάνουμε μια προσπάθεια να μην κουτσομπολεύουμε. Το κουτσομπολιό είναι χειρότερη πληγή από την COVID», είπε ο ποντίφικας στη διάρκεια της εβδομαδιαίας ομιλίας του πίσω από ένα παράθυρο που βλέπει στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.

Παράλληλα, σημείωσε πως το καλύτερο που μπορεί να κάνει κάποιος όταν κάτι πάει άσχημα είναι να προσευχηθεί για τον άλλο.


«Ο διάβολος είναι ο μεγάλος κουτσομπόλης. Διαρκώς λέει άσχημα πράγματα για τους άλλους γιατί εκείνος είναι ο ψεύτης που προσπαθεί να διχάσει την Εκκλησία. Αν κάτι πάει άσχημα, μείνετε σιωπηλοί και προσευχηθείτε για τον αδελφό ή την αδελφή σας που έκανε κάποιο λάθος, αλλά ποτέ μην κουτσομπολεύετε», είπε ο ποντίφικας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που προειδοποιεί για τους κινδύνους από το κουτσομπολιό ενώ έχει επίσης καταφερθεί εναντίον των trolls στο ίντερνετ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ανάσταση του σώματος

  Ο Χριστός δεν αναστήθηκε μόνο πνευματικά αλλά αναστήθηκε και σωματικά. Δεν πέταξε μόνο η ψυχή του στα ουράνια αλλά και το σώμα Του εγκατέλ...