Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020

Αφορισμοί...


- Γάμος είναι η οδυνηρή περίοδος μέχρι να βγει το διαζύγιο. Δεν έχει σημασία αν πρόκειται για θρησκευτικό, πολιτικό ή σύμφωνο συμβίωσης.


- Φιλία. Εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο. Στην καλύτερη περίπτωση μιλάμε για αμοιβαία εκμετάλλευση. Καζάν-καζάν που λέει κι ο Ταγίπ


- Αισιοδοξία είναι η θεσμοθετημένη και αποδεκτή από κάθε σύστημα ανοησία.


- Ο ανθρωπισμός μπορεί να εφαρμοστεί μεταξύ ανθρώπων που έχουν τη διάθεση να σεβαστούν ο ένας τον άλλο και τις συνήθειές του και όταν αυτός που εγκαθίσταται στο σπίτι του άλλου συμμορφώνεται με τους ήδη υπάρχοντες κανόνες.  Όταν θέλει να επιβάλλει τα δικά του στον άλλον και ο δεύτερος το επιτρέπει , ο ανθρωπισμός είναι αυτοκαταστροφή.


- Πολιτισμός είναι το υψηλότερο επίτευγμα του ανθρώπου το οποίο ακόμα περιμένουμε να πραγματοποιηθεί.


- Ευσεβής στην Ελλάδα θεωρείται ο δεισιδαίμονας μισαλλόδοξος.


- Ουτοπία ονομάζουν οι αριστεροί οποιαδήποτε προσπάθεια δημιουργίας δίκαιης κοινωνίας χωρίς να επιβάλλονται οι ιδεοληψίες και οι πρακτικές τους. Οι δεξιοί ονομάζουν έτσι οποιαδήποτε προσπάθεια δημιουργίας δίκαιης κοινωνίας.

4 σχόλια:

  1. " Ουτοπία ονομάζουν οι αριστεροί οποιαδήποτε προσπάθεια δημιουργίας δίκαιης κοινωνίας χωρίς να επιβάλλονται οι ιδεοληψίες και οι πρακτικές τους. Οι δεξιοί ονομάζουν έτσι οποιαδήποτε προσπάθεια δημιουργίας δίκαιης κοινωνίας."

    Σφάξιμο δια βάμβακος λέγεται αυτό! (Deso)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέχασες τους λεγόμενους κεντρώους, αυτοί σε τι κατηγορία είναι άραγε. Κάτι σαν ούτε κρύο ούτε ζέστη ας πούμε; Ή δεν υπάρχουν καν και είναι μόνο μια αποφυγή χαρακτηρισμού, ένας τίτλος ανώδυνος. Γιατί όπως μας τα λένε, υπάρχει η άκρα-δεξιά και αριστερά, μετά η απλή δεξιά και αριστερά αλλά μετά υπάρχει και το κέντρο..έτσι βγαίνε και άλλη κατηγορία. Κεντροαροστερά και κεντροδεξιά.....μόνο που τα έγραψα ζαλίστηκα..
      Π

      Διαγραφή
    2. Στην Ελλάδα κεντρώοι είναι αυτοί που πάνε να συνδυάσουν τα ασυνδύαστα...

      Διαγραφή

Δημιουργώντας μια κόλαση δική μας

Μπορεί οι άνθρωποι να υποστηρίζουν πως κυνηγούν ή αποζητούν έναν παράδεισο αλλά συνήθως αυτό που πραγματικά επιθυμούν είναι η κόλαση. Πολλές...