Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

Επιτράπηκε η οδήγηση στις γυναίκες στη Σ.Αραβία

Saudi king issues decree allowing women to drive
copts-united

Ο Σαουδάραβας βασιλιάς Σάλμαν διέταξε την Τρίτη να επιτρέπεται στις γυναίκες να οδηγούν αυτοκίνητα, δήλωσε το κρατικό ΜΜΕ, παύοντας έτσι το καθεστώς του συντηρητικού Ισλαμικού βασιλείου να είναι η μόνη χώρα όπου απαγορεύεται κάτι τετοιο.

Το βασιλικό διάταγμα διέταξε τη σύσταση υπουργικού σώματος για παροχή συμβουλών εντός 30 ημερών και στη συνέχεια την εφαρμογή της εντολής μέχρι τον Ιούνιο του 2018, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SPA.


Ορίστηκε  ότι η κίνηση πρέπει να «εφαρμόζει και να τηρεί τα απαραίτητα πρότυπα της Σαρία», χωρίς να παρέχει λεπτομέρειες και δήλωσε ότι η πλειοψηφία του Συμβουλίου των Ανώτερων Θρησκευτικών Μελετητών είχε εγκρίνει το παραδεκτό της.

Η Σαουδική Αραβία επικρίθηκε ευρέως επειδή είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που απαγορεύει στις γυναίκες να οδηγούν, παρά τους φιλόδοξους κυβερνητικούς στόχους για την αύξηση του δημόσιου ρόλου τους, ειδικά στο εργατικό δυναμικό.

Οι γυναίκες στο βασίλειο δεσμεύονται επίσης από το νόμο να φορούν μακριά ρόμπα και μαντίλα και να απαιτούν τη συγκατάθεση ενός αρσενικού κηδεμόνα για τις περισσότερες νομικές ενέργειες.

Το βασίλειο έχει ανοίξει περισσότερες περιοχές για τις γυναίκες μέσω των εκσυγχρονιστικών μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης, οι οποίες έχουν προκαλέσει εντάσεις με επιφανείς κληρικούς στη στήριξη των οποίων βασίζεται η κυρίαρχη οικογένεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το κράτος

  Όσο το σκέφτομαι σημασία δεν έχει το χρώμα, το πολιτικό πρόσημο. Δεν έχει σημασία αν κυβερνά σήμερα η ΝΔ, χθες ο ΣΥΡΙΖΑ, αύριο το ΠΑΣΟΚ(χι...