Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

Ο πρώτος μη-λευκός αρχηγός κόμματος στον Καναδά

Jagmeet Singh celebrates with supporters after winning the first ballot in the New Democratic Party leadership race in Toronto on October 1, 2017. (Photo by Reuters)

presstv

Ένας δικηγόρος του Τορόντο, ένας Σιχ ινδικής καταγωγής, εξελέγη επικεφαλής των Νέων Δημοκρατών του Καναδά, η πρώτη φορά που ένας μη-λευκός πολιτικός αναλαμβάνει να οδηγήσει ένα σημαντικό πολιτικό κόμμα στο βορειοαμερικανικό κράτος.

Ο Jagmeet Singh, μέλος του επαρχιακού νομοθετικού σώματος του Οντάριο, εξελέγη με μια εμφατική νίκη την Κυριακή ως ηγέτης του αριστερού κόμματος των Νέων Δημοκρατών , του τρίτου μεγαλύτερου πολιτικού κόμματος του Καναδά μετά το Κόμμα των Φιλελευθέρων του Trudeau και τους Συντηρητικούς.

Εξασφάλισε το 53,6% των ψήφων σε έναν αγώνα εναντίον τριών πολιτικών αντιπάλων.


Κάτω από την ηγεσία του Singh, οι Νέοι Δημοκράτες θα αναμετρηθούν με τους Φιλελεύθερους του Trudeau στις ομοσπονδιακές εκλογές του 2019.

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο Singh πόσταρε στο Twitter και περιέγραψε τη νίκη ως "απίστευτα βαθιά τιμή".

"Ευχαριστώ, Νέοι Δημοκράτες. Ο αγώνας για τη πρωθυπουργία ξεκινάει τώρα ", έγραψε ο Singh. "Γι 'αυτό σήμερα, ξεκινώ επίσημα την καμπάνια μου για να είμαι ο επόμενος Πρωθυπουργός του Καναδά."

Ο πρωθυπουργός τον συνεχάρη με ένα tweet, λέγοντας: "Προσβλέπω σύντομα να μιλήσω και να δουλέψω μαζί σας για τους Καναδούς".

Ο 38χρονος δικηγόρος δεν έχει έδρα στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο και θα πρέπει να κερδίσει μία σε ειδική εκλογή, η οποία απαιτεί την παραίτηση ενός εκλεγμένου αξιωματούχου για να του δώσει θέση σε μια εκλογική περιφέρεια.

Ο Singh, ο οποίος ποτέ δεν κατείχε ομοσπονδιακή εξουσία, θα πρέπει επίσης να πείσει τους ψηφοφόρους ότι το κόμμα του μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση. Το  κόμμα του έχει σήμερα 44 από 338 έδρες στο κοινοβούλιο.

Ο Σινγκ γεννήθηκε σε ινδική οικογένεια του Πουντζάμπι στο Οντάριο. Εργάστηκε ως δικηγόρος ποινικού δικαίου στην ευρύτερη περιοχή του Τορόντο πριν εισέλθει στην πολιτική.

Είναι μέλος της μειονότητας των Σιχ , οι οποίοι αντιπροσωπεύουν περίπου το 1,4% του πληθυσμού του Καναδά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πολιτισμοί

 Ακολουθεί μια κάπως αντιδημοφιλής άποψη. όχι, οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι, ο Σωκράτης, ο Πλάτωνας κλπ δεν ήταν κάποιου είδους προ Χριστού ...