Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

Η Λιβύη συνέλαβε τους δράστες του αποκεφαλισμού των 21 Κοπτών

Libya arrested perpetrators of beheading of 21 Copts in 2015
copts-united

Η δημόσια εισαγγελία της Λιβύης ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι οι δράστες της απαγωγής και των αποκεφαλισμών των 21 Κοπτών τον Φεβρουάριο του 2015 συνελήφθησαν αφού οι αρχές αναγνώρισαν την τοποθεσία των αποκεφαλισμένων Αιγυπτίων Κοπτών στο Sirte της Λιβύης.

Η αιγυπτιακή αστυνομία είχε παραπέμψει 20 άτομα το 2016 στο δικαστήριο για τη σύσταση ενός τρομοκρατικού πυρήνα συνδεδεμένου με την ομάδα του  ισλαμικού Κράτους στη Λιβύη, λέγοντας ότι ορισμένοι κατηγορούμενοι είχαν εμπλακεί στον αποκεφαλισμό των 21 Αιγυπτίων.


Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για «πράξεις βίας και βανδαλισμού, αντίστασης στις αρχές και κατοχή πυροβόλων όπλων, που οδήγησαν στην απειλή της δημόσιας ασφάλειας».

Οι κατηγορούμενοι συμφώνησαν με ηγέτες του Ισλαμικού Κράτους στη Λιβύη να δημιουργήσουν μια ομάδα που θα εδρεύει στο κυβερνείο  Matrouh της Αιγύπτου, το οποίο θα αποδεχόταν τις ιδέες του ISIS, σύμφωνα με τις έρευνες της αιγυπτιακής εισαγγελίας το 2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

H δυσκολία

  Να σε δεχτεί ο Χριστός είναι εύκολο. Ο Χριστός όλους τους δέχεται. Όλους τους περιμένει. Πολλές φορές όχι μόνο τους περιμένει αλλά τους πλ...