Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Μεγαλειώδες έργο τέχνης της εποχής των Qajar της Περσίας αποκαθίσταται

ΤΕΧΕΡΑΝΗ - "Η Γραμμή για το χαιρετισμό", μια ζωγραφική παράσταση από τον καλλιτέχνη και αρχιτέκτονα της εποχής των Qajar Abdollah Khan, έχει αποκατασταθεί από μια ομάδα Ιρανών εμπειρογνωμόνων. Η ζωγραφική παράσταση, η οποία απεικονίζει μια μεγάλη ουρά βασιλέων και ευγενών που περιμένουν να χαιρετίσουν τον βασιλιά των  Qajar Fath'Ali Shah, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά μετά την αποκατάστασή της στο Μουσείο Κήπος του Negarestan  στην Τεχεράνη το περασμένο Σάββατο.

Το μουσείο, που κατασκευάστηκε από τον Abdollah Khan θα είναι η μόνιμη κατοικία στη 50πτυχη ζωγραφιά. 

Η ζωγραφική παράσταση ήταν προηγουμένως εκτεθειμένη στην είσοδο του Παλατιού Sahebqaranieh  της Τεχεράνης, το οποίο επίσης σχεδιάστηκε από τον Abdollah Khan.
 "Η Γραμμή για χαιρετισμό" μεταφέρθηκε στη συνέχεια σε μια αποθήκη όπου σοβαρές ζημιές στο έργο τέχνης προέκυψαν από ακατάλληλες συνθήκες  αποθήκευσης.


Η αποκατάσταση του έργου ξεκίνησε από μια ομάδα επιφανών εμπειρογνωμόνων στο Πανεπιστήμιο της Τεχεράνης πριν από δύο χρόνια.

Σε μια σύντομη ομιλία ο ζωγράφος Aidin Aghdashlu, ο οποίος ήταν μέλος της ομάδας, είπε: "Η ζωγραφική παράσταση υπέστη σοβαρές ζημιές, σαν να είχε καταστραφεί από ένα βλήμα όλμου. Η άγνοια συν τη φύση είχαν  παίξει μείζονα ρόλο στην καταστροφή της".

" Ωστόσο, οι αξιωματούχοι βοήθησαν στην αποκατάσταση της ζωγραφικής παράστασης. Ενώ δούλευα στη ζωγραφική παράσταση, παρατήρησα ότι είχε ζωηρά χρώματα και είχαν διατηρήσει την ιστορία μέσα της ", πρόσθεσε.
"Αυτή η ζωγραφική αφηγείται όμορφα τους στόχους και τις επιθυμίες ενός ανθρώπου, αυτού που είχε κάνει ένα μεγάλο συγκρότημα (Περσέπολις) πριν από 2500 χρόνια για να απεικονίσει τη δόξα του στον κόσμο", ανέγερε ο Aghdashlu.














 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

H ανωριμότητα που λείπει

  Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου μέχρι και που παντρεύτηκα οι γύρω μου, όταν μιλούσα για τα σχέδιά μου(του γάμου συμπεριλαμβανομένου), μ...