Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Μια ανάρτηση της συζύγου του Καναδού Προέδρου έβαλε φωτιά στην Ημέρα της Γυναίκας

Sophie Τρουντό

sputniknews
H δημοφιλής σύζυγός του πρωθυπουργού του Καναδά Τζάστιν Τρουντό, η Sophie Gregoire Τρουντό, αντιμετωπίζει μαζική αντίδραση επειδή επέλεξε να γιορτάσει τους άνδρες στους λογαριασμούς των κοινωνικών μέσων της για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Η Gregoire Τρουντό δημοσίευσε μια φωτογραφία του εαυτού της και του συζύγου της να ατενίζουν  ρομαντικά τα μάτια η μία του άλλου, την Τρίτη. Ενώ δεν υπήρχε τίποτα προσβλητικό για τη φωτογραφία, η λεζάντα έκανε χιλιάδες ανθρώπους να είναι έτοιμοι να ανάψουν δάδες και να ακονίσουν τα εικονικά δίκρανα.


"Καθώς  γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ας τη γιορτάσουμε με τα αγόρια και τους άνδρες στη ζωή μας που μας ενθαρρύνουν να είμαστε αυτές που πραγματικά είμαστε, που αντιμετωπίζουν τα κορίτσια και τις γυναίκες με σεβασμό," έγραψε στη λεζάντα, η οποία δημοσιεύτηκε στο Facebook και το Instagram.

Προέτρεψε επίσης τις άλλες γυναίκες να μοιραστούν τις φωτογραφίες κρατώντας τα χέρια με τους σημαντικούς άντρες στη ζωή τους, λέγοντας ότι "θα δημιουργηθεί ένα κίνημα που θα εμπνέει περισσότερο τους άνδρες να συμμετάσχουν στον αγώνα για να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο αύριο με ίσα δικαιώματα και ευκαιρίες για όλους ... γιατί #EqualityMatters. "


"Γιατί πρέπει να γιορτάσουμε με τους άνδρες την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας; Είμαι μπερδεμένη. Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που μπορούν να γίνουν για να γιορτάσουν οι γυναίκες, και όμως μας καλεί να γιορτάσουμε τους άνδρες. Οι σύμμαχοι και η ενότητα είναι ζωτικής σημασίας, αλλά το ίδιο και η  γυναικεία φύση, "σχολίασε η χρήστης του FB ,Bibi Ebel . Το σχόλιό της έχει σήμερα πάνω από 6.300 «likes».

Μια άλλη γυναίκα, η Becky Cooper Clancy έγραψε, "νομίζω ότι θα περάσω την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας επικεντρωμένη  στις γυναίκες που με ενθαρρύνουν να είμαι αυτή που είμαι αντ 'αυτού. Μπορώ να γυρίσω  στον εορτασμό του πόσο καταπληκτικοί είναι οι  άνδρες τις υπόλοιπες 364 μέρες ...  . "
Γυναίκες πολιτικοί μπήκαν στη συζήτηση.

"Δεν χρειάστηκα ποτέ να μου κρατούν το χέρι",έγραψε η  συντηρητική βουλευτής Μισέλ Rempel . "Η Ημέρα της Γυναίκας είναι για τις γυναίκες, όχι για τους άνδρες !!"

Βλέποντας τις εξοργισμένες απαντήσεις,η Τρουντό δεν υποχώρησε από την επιθυμία της να δώσει στους άνδρες κάποια προσοχή για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

"Λοιπόν, τώρα είμαστε έχουμε μια πραγματική  συνομιλία! Ευχαριστώ όλους για τα σχόλιά και τις φωτογραφίες σας! Τα λατρεύω. Στόχος μας είναι η ισότητα των φύλων, και ο αγώνας γι' αυτό χρειάζεται οι άνδρες και οι γυναίκες να εργαστούν μαζί - μεγαλώνοντας  τα αγόρια και τα κορίτσια μας ώστε να αλλάξουν τα πράγματα , χέρι-χέρι ", έγραψε σε μια ακόλουθη ανάρτηση στο Facebook. "Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι θα πρέπει να είμαστε σύμμαχοι σε αυτό το ταξίδι".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νοσταλγία...

  Φωτογραφία από τις παλιές καλές εποχές. Τότε που οι καλοί κύριοι έδιναν τα παπούτσια τους στα ξυπόλητα και νηστικά παιδάκια να τους τα γυα...