Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Προς Καναδά ο Γκιουλέν;


panorama.am
Ο με έδρα τις ΗΠΑ Τούρκος κληρικός Φετουλάχ Γκιουλέν, επικεφαλής της «Κοινότητας Γκιουλέν » που έχει χαρακτηριστεί ως τρομοκρατική οργάνωση από τις τουρκικές αρχές σχεδιάζει να μετακομίσει στον Καναδά.
Όπως το Panorama.am ενημερώθηκε από το πρακτορείο ειδήσεων  Ermenihaber , αυτές οι  πληροφορίες έχουν παρθεί από την πρόσφατη έκθεση που υποβλήθηκε στην τουρκική κυβέρνηση από την τουρκική Υπηρεσία Πληροφοριών. Σύμφωνα με την έκθεση,ο Gülen έχει αναθέσει στους υποστηρικτές του να πουλήσουν το ακίνητό του στην Πενσυλβάνια, το συντομότερο δυνατόν προς το σκοπό αυτό.



Σύμφωνα με τις αναφορές,ο Gülen συμβούλεψε, επίσης, τους οπαδούς του στην Τουρκία  να παραμείνουν καλυμμένοι και ακόμη αποφεύγουν να συναντιούνται μεταξύ τους μέσω οποιασδήποτε τεχνικής και σε περίπτωση ανάγκης να εγκαταλείψουν αμέσως την Τουρκία για να ενταχθεί στην ευρωπαϊκή δομή. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των τουρκικών αρχών,ο Gülen προσπαθεί υποτίθεται να δημιουργήσει μια νέα δομή στην Ευρώπη. Η έκθεση αναφέρει ότι σύμφωνα με την αποκτηθείσα πληροφορία, οι δραστηριότητές του ασκούνται προς αυτή την κατεύθυνση. Σύμφωνα με μια άλλη πληροφορία, μερικοί από τους οπαδούς του Γκιουλέν που βρίσκονται υπό δίωξη έχουν αρχίσει να ζητούν  άσυλο σε χώρες της Αφρικής.
Η έκθεση της τουρκικής κατασκοπίας παρέχει επίσης πληροφορίες σχετικά με το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016. Συγκεκριμένα, οι συγκεκριμένες δράσεις  έχουν γίνει για την πρόληψη των ομολογιών των οπαδών του Γκιουλέν, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα. Η ηγεσία της οργάνωσης έχει παράσχει βοήθεια στις οικογένειες των υποστηρικτών του Γκιουλέν που βρίσκονται υπό κράτηση. Ειδικότερα, αυτές οι οικογένειες έχουν λάβει μια μηνιαία πληρωμή συνολικού ύψους 500 έως 2,000 λιρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πολιτισμοί

 Ακολουθεί μια κάπως αντιδημοφιλής άποψη. όχι, οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι, ο Σωκράτης, ο Πλάτωνας κλπ δεν ήταν κάποιου είδους προ Χριστού ...