Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Παλαιστίνιος καθολικός ιερέας: Να διώξουμε την ΠΑ και να εφαρμόσουμε πολιτική ανυπακοή

Εικόνα του Senior χριστιανικής Priest στη Ραμάλα Monsignor Manuel Musallam [αρχείο φωτογραφία]

middleeastmonitor
Ο πρεσβύτερος χριστιανός ιερέας στη Ραμάλα Monsignor Manuel Musallam χθες επέκρινε έντονα την συνεργασία της Παλαιστινιακής Αρχής (ΠΑ)  για την ασφάλεια με το Ισραήλ η οποία έχει οδηγήσει στο θάνατο δεκάδες Παλαιστίνιους μαχητές αντίστασης στην Δυτική Όχθη, ανέφερε η εφημερίδα Al-Resalah.

Σε μια συνέντευξη με την εφημερίδα, ο Musallam κάλεσε τους Παλαιστίνιους στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη για να εκδιώξουν την ΠΑ και να αρχίσουν πολιτική ανυπακοή εναντίον της και της ισραηλινής κατοχής.

"Διώξτε την ΠΑ, τη συνεργασία της σε θέματα ασφάλειας και τις συμφωνίες του Όσλο που έφερε", είπε.



"Να μην αποδεχθούμε το ρόλο της και να αρχίσουμε πρακτικά μέτρα για να απαλλαγούμε από τις αντιλήψεις που σχετίζονται με τη συνεργασία και την τυραννία», εξήγησε, «τα μέσα μαζικής ενημέρωσης πρέπει να οδηγήσουν τον πληθυσμό προς αυτήν την κατεύθυνση."

«Η Παλαιστινιακή Αρχή δεν αντιπροσωπεύει πλέον τα όνειρα και τις φιλοδοξίες μας. Νομίζαμε ότι θα φέρει τη δικαιοσύνη, την ειρήνη και τα δικαιώματα μας, αλλά χάλασε τα πάντα. "

Ο Musallam τόνισε ότι κάθε Παλαιστίνιος πρέπει να "ξεφορτωθεί" την ΠΑ και να επιστρέψει στην «υπό κατοχή» κατάσταση, προκειμένου να αρχίσουν να εργάζονται ενάντια στην ισραηλινή κατοχή και πάλι.

"Προσπαθήσαμε να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας από την ισραηλινή κατοχή, μέσω της ΠΑ, αλλά αντ 'αυτού, μας τρόμαξε, μας τρομοκράτησε, μας αφαίρεσε τα όπλα μας και έπνιξε το σκοπό μας στη θάλασσα."

"Η ΠΑ φύτεψε το μίσος μεταξύ των Παλαιστινίων και τους  διαίρεσε.Π έταξε  την ιδέα του μεγάλου έθνους που σημαίνει ότι Παλαιστίνη είναι από τον ποταμό ως τη θάλασσα και η Γιάφα και η Χάιφα είναι για εμάς. Χάλασε την εξίσωση ότι όλη η γη είναι για μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το φίδι του εγωισμού

  Ο εγωισμός είναι ένα πολύ ύπουλο φίδι που συνήθως, όμως, εμφανίζεται στη γλώσσα που χρησιμοποιούμε. Και μπορούμε να καταλάβουμε πόσο μας έ...