Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Ποια είναι η κοινότητα Korah στη χωματερή Koshe της Αιθιοπίας



Korah είναι μια κοινότητα που βρίσκεται στις παρυφές της Αντίς Αμπέμπα,στην Αιθιοπία δίπλα στη χωματερή Koshe. Ο πληθυσμός αυτής της κάποτε μικρής κοινότητας λεπρών, έχει ανέβει σε περισσότερους από 100.000 ανθρώπους. Πολλοί λεπροί, ασθενείς με HIV / AIDS, ορφανά και χήρες αγωνίζονται να επιβιώσουν σε αυτήν την κοινότητα. Πολλοί άνθρωποι στην Korah είναι αναγκασμένοι να σαρώνουν την χωματερή για τρόφιμα. Άλλοι αναζητούν πλαστικά, ανακυκλώσιμα υλικά και άλλα αντικείμενα τα οποία συλλέγουν και τα πηγαίνουν στην άκρη της χωματερής όπου τα υλικά υπολογίζονται ή ζυγίζονται, και τα ανταλλάζουν για μικρά ποσά.


Η χωματερή είναι ένα επικίνδυνο μέρος - Οι ενήλικες και τα παιδιά τραυματίζονται και σκοτώνονται καθώς συλλέγουν πράγματα βιαστικά, δεν δίνουν προσοχή στις μπουλντόζες και τα  φορτηγά που βρίσκονται εκεί  και σκάβουν. Πολλοί τραυματισμοί συμβαίνουν καθώς μερικοί  ψάχνουν χωρίς να φορούν παπούτσια. Τα παιδιά δεν πάνε  σχολείο, ώστε να μπορούν να βοηθήσουν στην  ανασκαφή στη χωματερή ή επειδή δεν υπάρχουν χρήματα για  εκπαίδευση. Οι ασθένειες και η μόλυνση είναι ανεξέλεγκτες σε αυτή την κοινότητα, βαθαίνοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά κάθε μέρα. Το όνομα Korah σημαίνει "καταραμένος".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

H δυσκολία

  Να σε δεχτεί ο Χριστός είναι εύκολο. Ο Χριστός όλους τους δέχεται. Όλους τους περιμένει. Πολλές φορές όχι μόνο τους περιμένει αλλά τους πλ...