Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Υπουργός Εσωτερικών του Λιβάνου:Η Hezbollah να ενταχθεί στη στρατιωτική στρατηγική μας

Μια φωτογραφία αρχείου από τους μαχητές της Χεζμπολάχ

presstv.com
Ο Λιβανέζος υπουργός Εσωτερικών αναφέρει ότι ο Λίβανος θα πρέπει να ενσωματώσει το ένοπλο κίνημα αντίστασης  της Χεζμπολάχ στη στρατιωτική στρατηγική του.

"Η στρατηγική της άμυνας θα πρέπει να καθορίσει τον τρόπο να επωφεληθεί από τα όπλα της Χεζμπολάχ, για να αποκρούσει τυχόν [μελλοντική] ισραηλινή επίθεση,"είπε  ο υπουργός Εσωτερικών Nouhad Machnouk στο αιγυπτιακό δορυφορικό κανάλι Capital Broadcast Centre, την Πέμπτη, σύμφωνα με την λιβανέζικη εφημερίδα Daily Star .


Η στρατιωτική πτέρυγα του κινήματος της Χεζμπολάχ υπερασπίστηκε το Λίβανο εναντίον των  ισραηλινών πολέμων το 2000 και το 2006, αναγκάζοντας το στρατό του καθεστώτος σε απόσυρση.

Ο Machnouk δήλωσε ότι η στρατιωτική δύναμη της Χεζμπολάχ έπρεπε να συζητηθεί στο πλαίσιο του «τακτικού σχεδιασμού της αμυντικής στρατηγικής του Λιβάνου».

Οι δηλώσεις ήρθαν μόλις τρεις ημέρες μετά από τις δηλώσεις ακραίου Ισραηλινού υπουργού είπε ότι το Ισραήλ έπρεπε να χτυπήσει στρατιωτικούς στόχους στο Λίβανο σε ένα μελλοντικό πόλεμο για να κάνουν τη ζωή δύσκολη για τους Λιβανέζους. Ο ισραηλινός υπουργός Παιδείας Naftali Bennett, δήλωσε, «Η ζωή στο Λίβανο σήμερα δεν είναι κακή» σε σύγκριση με τη Συρία, προσθέτοντας ότι το  Τελ Αβίβ έπρεπε να στοχεύει αμάχους σε ένα ενδεχόμενο πόλεμο με τη χώρα και να την αναγκάσουν σε "Επιστροφή στον Μεσαίωνα."

"Σήμερα, η Χεζμπολάχ είναι ενσωματωμένη στο κυρίαρχο Λίβανο. Είναι μέρος της κυβέρνησης και, σύμφωνα με τον [Λιβανέζο] πρόεδρο, επίσης, μέρος των δυνάμεων ασφαλείας της, ανέφερε η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz πως είπε ο Bennett.

"Όσο το Ισραήλ καταλαμβάνει γη και εποφθαλμιά τους φυσικούς πόρους του Λιβάνου, και εφ 'όσον ο στρατός του Λιβάνου δεν έχει τη δύναμη να σταθεί στο Ισραήλ, τα όπλα [Χεζμπολάχ] είναι απαραίτητη," Αούν είπε στη συνέχεια.

Η Χεζμπολάχ επίσης μάχεται για την πρόληψη και τον περιορισμό της εξάπλωσης στον Λίβανο της τρομοκρατικής εκστρατείας από τη γειτονική Συρία.

Το Ισραήλ έχει επιτεθεί στόχους της Χεζμπολάχ στο συριακό έδαφος κατά το παρελθόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το φίδι του εγωισμού

  Ο εγωισμός είναι ένα πολύ ύπουλο φίδι που συνήθως, όμως, εμφανίζεται στη γλώσσα που χρησιμοποιούμε. Και μπορούμε να καταλάβουμε πόσο μας έ...