Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Ο τρόμος ως παράγοντας στρατηγικής

Αποτέλεσμα εικόνας για samurai painting

Ο τρόμος παρουσιάζεται συχνά και οφείλεται στο απροσδόκητο.

Στη στρατηγική μεγάλης κλίμακας μπορείτε να τρομοκρατήσετε τον εχθρό όχι μόνο με το θέαμα που παρουσιάζετε στα μάτια του,αλλά και φωνάζοντας,ώστε ο ήχος να κάνει τη μικρή δύναμη να φαίνεται μεγάλη ή με το να τον απειλήσετε ξαφνικά από τα πλάγια χωρίς προειδοποίηση.Όλα αυτά τα πράγματα τρομοκρατούν.Αν εκμεταλλευτείτε τον τρομοκρατημένο ρυθμό του εχθρού,θα νικήσετε εύκολα.



Στις μονομαχίες επίσης πρέπει να χρησιμοποιήσετε το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού τρομάζοντας τον εχθρό με το σώμα,με το μακρύ ξίφος ή και με τη φωνή για να νικήσετε.Ερευνήστε το αυτό σε βάθος.

Μιγιαμότο Μουσάσι,Το βιβλίο των πέντε δακτυλιδιών,εκδ.Πνευμ. Ήλιος

37 σχόλια:

  1. Γεια σου Παπα-Κωστα μου! Ο Νικος ο Παναγοπουλος ειμαι! Εχεις ακουστα το SAKKI-JUTSU. Λενε οτι ηταν ενα ειδος εκτης αισθησης που αναπτυσσαν οι σαμουραι και οι Νιντζα. Εχεις ακουσει τι ειναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1) Όλοι οι άνθρωποι έχουν ένα ένστικτο μέσα τους που λειτουργεί παρακάμπτοντας την λογική σκέψη και συνήθως το αγνοούμε ή μας κάνει να νιώθουμε άβολα επειδή "βλεπει" πράγματα πριν καν η λογική επεξεργαστεί τα ερεθίσματα των αισθήσεών μας.
      2) Ειδικά οι βετεράνοι και επαγγελματίες μαχητές/πολεμιστές έχουν το ένστικτο αυτό πιο ανεπτυγμένο και πολλές φορές η εμπειρία τους κάνει ιδιαίτερα ευαίσθητους στην παραμικρή υπόνοια κινδύνου. Δεν είναι τυχαία η προσπάθεια πολεμιστών να τρώνε και να ζούνε με τρόπο που οξύνει τις αισθήσεις και τα αντανακλαστικά τους. Προφανώς είδαν ή γνώριζαν ότι υπάρχει μια ικανότητα μέσα στον άνθρωπο που μπορεί να βοηθήσει σε στιγμές υψηλού κινδύνου.
      3) Ο εσωτερισμός (όσο το έχω παρατηρήσει εγώ) σκοπό έχει να οξύνει όλες τις ικανότητες του ανθρώπου και να τον φέρει σε επαφή με έναν ανώτερο εαυτό (βλακείες και ανθρώπινη ματαιδοξία αλλά τι να κάνουμε;) άρα λογικά μέσα σε όλο αυτό το upgrade που προσπαθεί να κάνει κάποιον τον εαυτό του περιλαμβάνεται κι αυτή η "έκτη αίσθηση". Να διαχωρίσουμε εδώ δυο πράγματα, α)η αντίληψη των αρχαίων για τα πνεύματα και τους "θεούς" που ήταν καθαρά ειδωλολατρική και β) οι πολεμιστές πολλές φορές ήταν αδιάφοροι για το θρησκευτικό κομμάτι του εσωτερισμού, τους ενδιέφερε μόνο το τι πρακτικό μπορεί να κερδίσουν από τέτοιες ασκήσεις (ικανότητες στην μάχη, ψυχραιμία κλπ). Αργότερα στην ζωή τους οι ενοχές μπορεί να τους έκαναν να στραφούν περισσότερο προς την θρησκεία ως μια προσπάθεια εξιλέωσης.

      Βλέπεις φίλε, υπάρχουν αρκετά στοιχεία λογικής εξήγησης πολύ πριν κάποιος εντυπωσιαστεί με το "πωπωωω ρε φίλε οι νιντζα ήταν μάγοι και είχανε καμμιά δεκαριά αισθήσεις παραπάνω από εμάς"...

      Άρης

      Διαγραφή
  2. παντως αυτο το Νινζουτσου ρε παιδι μου πολυ αποκρυφισμο εχει! Ωρες-ωρες αναρωτιεμαι αν οντως οι Νιντζα εκπαιδευονταν απο δαιμονες! Ξερεις με παραξενευει και το γεγονος οτι ολες οι τεχνες και οι επιστημες του παρελθοντος ηταν ενωμενες με τον αποκρυφισμο και τη μαγεια ακομη και η Ιατρικη. Σκεψου οτι αμα δεν υπηρχε ο Ιπποκρατης να αποκοψει την Ιατρικη απο τη μαγεια σημερα ολοι οι γιατροι θα ηταν ακομη μαγοι. Και το γεγονος οτι ολοι οι αρχαιοι λαοι πιστευαν οτι τις τεχνες και τις επιστημες τους τις ειχαν δωσει οι θεοι τους αυτο με βαζει σε μεγαλο προβληματισμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έντυναν τις τέχνες και τις επιστήμες τους με "θεϊκή" προέλευση για να τις κάνουν να φαίνονται πιο εντυπωσιακές και τους εαυτούς τους ακόμα σπουδαιότερους.Όσο εξελισσόταν το ανθρώπινο πνεύμα τα έκοβαν αυτά για να μη φάνε κράξιμο.Έκτη αίσθηση είχαν οι νίντζα(αν υπήρχαν) και οι σαμουράι στη φαντασία κάποιων.Σκληρή εξάσκηση έκαναν.Σήμερα καλύπτουν την έλλειψη εξάσκησης με βλακείες τέτοιου τύπου.

      Διαγραφή
    2. Αυτό ακριβώς που λέει ο παπα-κωστας. Ειδικά σήμερα όπου ένα μεγάλο ποσοστό ασκούμενων πιστεύει ή βασίζεται στο "εξωτικό" και μυστικιστικό κομμάτι του ninjutsu για να πιστέψει ότι κάνει κάτι διαφορετικό. Αυτά είναι εμπορικές μπούρδες για να κρατάνε το ενδιαφέρον των μαθητών (και τα λεφτά τους φυσικά). Η ικανότητα αναπτύσσεται από πολυετή και κουραστική και βαρετή άσκηση. Όλα τα άλλα είναι δευτερεύοντα. Απλά είναι πιο εύκολο για τον μέσο ασκούμενο να πιστεύει σε δεισιδαιμονίες και μυθους από το να στρώσει τον πισινό του κάτω και να ασκηθεί σοβαρά.

      Άρης

      Διαγραφή
  3. Δυστυχως Παπα-Κωστα μου οι Νιντζα υπηρχαν! Και λεω δυστυχως γιατι απο οτι ειναι κατεγραμενο σε καποιες ιστορικες αναφορες ηταν υπευθυνοι για τους θανατους Χριστιανων στην Εξεργεση της Σιμαμπαρα στις Ιαπωνικες νησους. Αυτοι βεβαια οι Χριστιανοι ηταν απλα Καθολικοι και Ιησουιτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχουν αντιρρήσεις από σοβαρούς ιστορικούς για την ύπαρξή τους.
      Ούτε είναι τόσο αρχαίοι όσο υποστηρίζει ο Χατσούμι.
      Οι σαμουράι την ίδια δουλειά έκαναν.

      Διαγραφή
  4. παντως θυμαμαι οτι ο Χατορι Χανζο ηταν και σαμουραι και νιντζα. Δυστυχως και πολλοι ιστορικοι δε εχουν και καλο σκοπο οσον αφορα τη διαδωση της αληθειας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Aνώνυμε φίλε προσπαθώ να καταλάβω τι ακριβώς σε απασχολεί στο θέμα νιντζα...
    Εάν ευθύνονται για τις σφαγές των χριστιανών στην Σιμαμπάρα; Όχι.
    Εάν ήταν μύστες ανατολικών θρησκειών; φυσικά και ήταν όπως και πολλοί άλλοι πολεμιστές πειραματίζονταν με τις σέκτες του βουδισμού (Μικυο, Τενται κλπ) και χρησιμοποιούσαν ότι τους φαινόταν χρήσιμο για τις τέχνες και την επιβίωσή τους (το περιβόητο κουτζι κιρι καμμία σχέση δεν είχε με νιντζα, ήταν πρακτική του Μικυο βουδισμού).
    Εάν υπήρξαν με αυτή την μορφή που τους γνωρίζουμε από τον κινηματογράφο και την ποπ κουλτούρα; Σίγουρα όχι.
    Το αν υπήρξαν στα βουνά της Ιγκα ανεξάρτητες ομάδες πολεμιστών που ενώθηκαν με αγρότες και έφτιαξαν αυτοδιοικούμενες ομάδες; ναι όντως έγινε αυτό αλλά όχι νωρίτερα από τον 15ο αιώνα, όχι με την μορφή "νιντζα" και όχι μετά στην σφαγή του 1581 όπου η Ιαπωνια αργά και σταθερα βάδιζε στην ενοποίηση και πλήρη έλεγχο όλου του πληθυσμού με τους νομους του Χιντεγιοσι και μετά με το σογκουνάτο του Τοκουγκάβα. Καθαρά πολιτικό θέμα είναι όλα αυτά, καμμία απολύτως σχέση δεν έχουν με νιντζα θρύλους. Όποιος καταλαβαίνει πόλεμο και πολιτική κατανοεί και τις ιστορικές συνθήκες της εποχής εκείνης χωρίς να χρειάζεται να παραπέμπει σε ιπτάμενους νιντζα που εξαφανίζονταν μέσα σε σύννεφα σκόνης.

    Άρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλε Νίκο,ο Άρης είναι λίγο οξύθυμος αλλά ό,τι θες για νίντζα ρώτα τον.Το κατέχει,στο εγγυώμαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. παπα-Κωστα μου ο σκοπος δεν ειναι να ειμαστε οξυθυμοι. Ο σκοπος μας πρεπει να ειναι παντα η αναζητηση της αληθειας. Καταρχην εγω δεν επηρεαζομαι απο αυτα που βλεπω στις ταινιες Αμερικανικης Παραγωγης. Μελεταω ολους τους αρχαιους θρυλους και τα αρχαια κειμενα που εχω στη διαθεση μου. Λεγοντας αρχαια κειμενα εννοω αυτα που εχουν γραψει οι Αρχαιοι λαοι του Παρελθοντος. Αυτα δυστυχως μπορει να τα βρει καποιος σε μεγαλες Πανεπιστιμιακες βιβλιοθηκες και οχι μεσα σε ανεπισημες πηγες του Διαδικτυου. Οι δικες μου βιωματικες εμπειριες με εχουν διδαξει οτι πισω απο καθε θρυλο και μυθο υπαρχει και μια κρυμμενη αληθεια. Για να φερω ενα απλο παραδειγμα οταν ημουν μικρο παιδι και διαβαζα Ελληνικη μυθολογια αναρωτιομουν ποσση αληθεια υπηρχε πισω απο τους μυθους. Οταν μετα τα 26 μου χρονια ξεκινησα να πηγαινω Εκλλησια και να διαβαζω βιους Αγιων και Ελληνικη Πατρολογια συγκλονιστηκα απο αυτα που ανακαλυψα. Στο βιο του Αγιου Κυπριανου για παραδειγμα αναφερεται σε ενα παλιο ρωσικο χειρογραφο οτι ο Αγιος Κυπριανος πριν να μετανοησει οταν ηταν ακομη μαγος ηταν απανω στο βουνο του Ολυμπου και ειχε δει τους 12 θεους πανω στον ολυμπο απο τους οποιους εμαθε μαγεια και παγανιστικες-σατανικες ενεργειες. Στο βιο του Αγιου Γεωργιου το αγαλμα του Απολλωνα μιλησε στον Αγιο Γεωργιο και μετα γκρεμιστηκε αφου ο Απολλωνας ομολογησε στον Αγιο οτι ηταν δαιμονας. Ο Μεγας Αντωνιος οταν κατευθυνοταν στη βαθυτερη ερημο να συναντησει τον Αγιο Παυλο τον Θηβαιο συναντησε εναν Κενταυρο και εναν Σατυρο. Αυτο απεικονιζεται και στις ορθοδοξες αγιογραφιες. ο Προφηταναξ Δαυιδ λεει οτι ολοι οι θεοι των εθνων ειναι δαιμονες. Ακομη και η αρχαια Ελληνικη γραμματεια σε κειμενα του Ησιοδου και του Ομηρου οι αρχαιοι θεοι ονομαζονταν δαιμονες παροτι οι αρχαιοι Ελληνες δε γνωριζαν την ακριβη ετυμολογια της λεξης δαιμονας ουτε και το γεγονος οτι ολοι οι δαιμονες ειναι κακοι. Ακομη και το γεγονος οτι οι δαιμονες στις αρχαιες θρησκειες οπως στη θρησκεια του Σιντοισμου απεικονιζονταν με κερατα οπως και στις δικες μας αγιογραφιες δε μπορει να ειναι μια απλη συμπτωση. Γιαυτο διατυπωσα και την απορια αν οντως οι νιντζα εκπαιδευονταν απο δαιμονες. Με ολα αυτα που εχω διαβασει οπως καταλαβαινεις δε μπορω να ξεχωρισω που τελειωνει ο μυθος και που ξεκιναει η αληθεια. Οσον αφορα τον αγαπητο Αρη δεν εχω καμμοια αντιρρηση να συζητησω μαζι του εφωσον οι γνωσεις του βασιζονται σε εμπεριστατωμενες πηγες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να εκπαιδεύονταν από δαίμονας το θεωρώ απίθανο.Να χρησιμοποιούσαν μαγικές πρακτικές πολύ πιθανό.Άλλωστε στην Ιαπωνία εκείνης της εποχής ήταν διαδεδομένες τέτοιες πρακτικές.Πρόσεχε,δεν είναι θέμα των νίντζα(αν υπήρχαν,επιμένω) ή των σαμουράι αλλά γενικότερα της Ιαπωνίας εκείνου του καιρού.Σήμερα αυτά επανέρχονται στη Δύση,λόγω της γενικευμένης αποστασίας(ή και απέχθειας θα μπορούσα να πω)από τον Θεό.Όταν κάποιος δεν πιστεύει στον Θεό,μπορεί να πιστέψει σε ο,τιδήποτε.
      Ότι τα δαιμόνια έπαιρναν τις μορφές τέτοιων πλασμάτων ή μίλαγαν μέσα από αγάλματα θεών δε σημαίνει ότι αυτά τα πλάσματα και οι θεοί ήταν δαίμονες.Αλλά τα δαιμόνια έκαναν τότε αυτό που κάνουν ακόμα και σήμερα.Εκμεταλλεύονταν τη φαντασία των ανθρώπων.Γι'αυτό και η Εκκλησία είναι πολύ επιφυλακτική με ό,το τρέφει την φαντασία των ανθρώπων(όνειρα,μαντείες ακόμα και θαύματα)γιατί γίνονται εύκολα προϊόν εκμετάλλευσης από τους δαίμονες.

      Διαγραφή
  8. Σωστα μιλας Παπα-Κωστα μου. Δε παω εξαλλου κοντρα στη διδασκαλια της Εκλλησιας. Δε λεω Θεος φυλαξει οτι οι δαιμονες ειναι θεοι. οι δαιμονες εκπτωτοι αγγελοι ειναι. Απλως οταν παρουσιαζονταν στους αρχαιους ανθρωπους τους ελεγαν ψεματα οτι ειναι θεοι. Αμα δεν ειχε κατεβει ο Θεος στη γη να γινει ανθρωπος και να τους κατατροπωσει οι ανθρωποι θα βασανιζονταν ακομη απο τα εργα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Υπάρχει κομμάτι (φερόμενο από τον Ινδουϊσμό που ακόμα και σήμερα λατρεύει δαιμονικές μορφές) που έχει να κάνει με μαγεία και αποκρυφισμό αλλά δεν περιορίζεται στους νιντζα (ούτε σε καμμία γεωγραφική περιοχή) και δεν έχει καμμία σχέση με το ninjutsu σαν πολεμική τέχνη. Δεν είχαν ούτε χρόνο ούτε διάθεση για τέτοιες ασχολίες οι ομάδες μαχητών που φέρεται να ήταν οι νιντζα εκεί κάπου ανάμεσα στον 14ο-15ο αιώνα και αυτά όλα είναι καταγεγραμμένα από επαγγελματίες ιστορικούς (αρκεί να ξέρεις τουλάχιστον αγγλικά και να ξέρεις που να ψάξεις). Οτιδήποτε έχει να κάνει με νιντζα που πετάνε, εξαφανίζονται, διαιρούν τον εαυτό τους κλπ είναι ΜΥΘΟΙ που δημιούργησαν οι ίδιοι για την γενιά τους και πολλά από αυτά τα ξεχείλωσαν οι ποιητές και οι θεατρίνοι μετά τον 17ο αιώνα που η κοινωνία τους πλέον είχε περισσότερη ανάγκη από τέχνες παρά πολεμιστές. Οι άνθρωποι σε ειρηνικές περιόδους πάντα αναζητούν το ρομαντισμό και τον ηρωισμό με τρόπο που ξεφεύγει από την πραγματικότητα, ομοίως και στην Ιαπωνια όπου ήδη από τον 12ο αιώνα άρχισαν να γράφουν ιστορικά έπη που απομάκρυναν τον κόσμο από την πραγματικότητα. ΚΑΙ ΑΥΤΑ είναι καταγεγραμμένα από ιστορικούς αρκεί φυσικά να ξέρεις που αν ψάξεις και να μην διαβάζεις τους διάφορους Λιακόπουλους των πολεμικών τεχνών που μπερδεύουν ελάχιστη ιστορία με μπόλικο συναίσθημα και μύθους για να εντυπωσιάζουν τους αμαθείς και να ελαφρύνουν τις τσέπες τους.

    Σε ρωτάω ευθέως φίλε μου επειδή κι εμένα μ' αρέσει η συζήτηση για ιστορία και πολεμικές τέχνες...θες να μάθεις ή απλά να επιβεβαιώσεις την εμμονή σου στο ότι οι νίντζα είχαν εκπαιδευθεί από δαίμονες;

    Άρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως παρόμοιο φαινόμενο είχαμε στην Ελλάδα με τα Ακριτικά Έπη για παράδειγμα.

      Για τους νίντζα υπάρχει ο μύθος των τένγκου.
      Μπορεί βέβαια να πει κάποιος ότι πράγματι μια τέχνη για να σκοτώνεις δεν μπορεί παρά να έχει δαιμονική καταγωγή.

      Διαγραφή
    2. παπα-Κωστα μου ο Νικος ειμαι. Αναρτησε σε παρακαλω το τελευταιο μου σχολιο να το διαβασει ο Αρης.

      Διαγραφή
    3. Η πολεμική τέχνη είναι η τέχνη του πολέμου. Στον πόλεμο φυσικά υπάρχει και η εξαπάτηση και η δολοφονία και τα δηλητήρια και η μεταμφίεση και η σπορά ψευδών ειδήσεων και οι διπλοί πράκτορες και όλα όσα απαριθμεί ο Σουν Τζου και όλοι οι θεωρητικοί του πολέμου. Τίποτε από όλα αυτά όμως δεν διδάσκεται σήμερα σαν πολεμική τέχνη "ninjutsu" και κακώς επιτρέπεται στους μαθητές να γοητεύονται από όλα αυτά (που δήθεν ήταν αποκλειστικά στους νιντζα, μονο οι ανιστόρητοι τα πιστεύουν αυτά) την στιγμή που σαν ΠΤ διδάσκονται σωματικές ικανότητες και δεξιότητες. και φυσικά αυτές δεν έχουν καμμία σχέση ούτε με τενγκου ουτε με δαίμονες ούτε με κάθε άλλη βλακεία μπορεί να κατεβάσει το μυαλό του ανθρώπου που ψάχνει σε κάθε τι να βρει το υπερφυσικό και το παλαβό και το εξωτικό προκειμένου να προβάλει εκεί τον εαυτό του.

      Τι να το κάνεις το sakki όταν σε κυνηγάει για να σε σφάξει ο Νομπουνάγκα με χιλιάδες στρατό;; Πλάκα κάνουμε τώρα; και τι να το κάνουν το killer instict οι στρατοί των κοιμισμένων που σέρνονται πάνω από μια οθόνη;

      Αρης

      Διαγραφή
  10. Καταρχην φιλε μου οπως ανεφερα παραπανω σκοπος μου δεν ειναι να επιβεβαισω την εμμονη μου αν εκπαιδευονταν οι νιντζα απο δαιμονες η οχι. Σκοπος μου ειναι η αναζητηση της αληθειας. Και δεν διαβαζω Λιακοπουλους των πολεμικων τεχνων. Παρεπιπτοντως να ξερεις επειδη ανεφερες και το Λιακοπουλο στο θεμα οτι τους περισσοτερους συνομωσιολογους καθεται και τους ακουει ο κοσμος επειδη ανακατεβουν την αληθεια με το ψεμα. Οσον αφορα το Νινζουτσου εχω συζητησει το θεμα με τον Κυριο Ιωαννη Νασιουλα ο οποιος ειναι μαθητης του Χατσουμι. Ξερω οτι το εν λογω ατομο το εχουν κραξει και το εχουν κατηγορησει πολλοι στο διαδικτυο αλλα ας πουμε οτι εγω εχω την ιδιοτροπια να συζηταω με ανθρωπους που ο πολυς ο κοσμος τους αποκαλει γραφικους η τρελλους. Μην ξεχνας οτι και οι μεγαλυτερες μορφες τις ιστοριας ειχαν κατηγορηθει ως τρελλοι η γραφικοι στην εποχη που εζησαν και μετα θανατον δικαιωθηκαν. Δε με απασχολει αν οι Νιντζα εκπαιδευτηκαν η οχι απο δαιμονες. Απλα με παραξενευει ολος αυτος ο αποκρυφισμος που περιεχει η τεχνη τους. Και μην το θεωρεις φαντασια οτι ενας ανθρωπος μπορει να εξαφανιστει η οχι γιατι αν ενας ανθρωπος εχει πουλησει τη ψυχη του στο Σατανα και εχει γινει μαγος μπορει να κανει σημεια και τερατα. Το ξερω οτι σου ακουγομαι γραφικος αλλα μαλλον θα επρεπε να διαβασεις και τα σχολια που εγραψα για τους βιους των αγιων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εγω ειμαι ο Νικος. Μαλλον δεν αποσταλθηκε το προτελευταιο σχολιο μου. Ελεγα λοιπον στον Αρη οτι σκοπος μου ειναι να αναζητησω την αληθεια. Το που τελειωνει η ανθρωπινη ιστορια και το που ξεκιναει ενας θρυλος εμεις οι συγχρονοι ανθρωποι δεν ειμαστε σε θεση να τα ξεχωρισουμε. Οταν ημουν στο δημοτικο η δασκαλα που ειχαμε μας εμαθε οταν καναμε Ελληνικη μυθολογια οτι μυθος ειναι στην ουσια μια κρυμμενη αληθεια και οχι ενα ψεμα. οι ανθρωποι κατασκευαζουν μυθους για να περασουν το στοχειο του υπερφυσικου στα ανθρωπινα γεγονοτα η να δειξουν καποιους συμβολισμους. Ωστοσο το στοιχειο του υπερφυσικου δεν ειναι κατι ανυπαρκτο συμφωνα με τους βιους των Αγιων οπως ανεφερα και πιο πανω. Οι δαιμονες δυστυχως ειναι υπαρκτες οντοτητες και το κατα ποσο ανακατευονταν η οχι στις ανθρωπινες υποθεσεις απο την αρχαιοτητα μεχρι σημερα δεν ειμαστε σε θεση εμεις οι κοσμικοι ανθρωποι να το ξερουμε παρα μονο ο Θεος. Οσον αφορα το θεμα των πολεμικων τεχνων φιλε Αρη δεν καθομαι να ακουω τους Λιακοπουλους των πολεμικων τεχνων που ανεφερες. Και μιας και ανεφερες τον Λιακοπουλο σου αναφερω οτι πολλα απο αυτα που λεει ειναι ψεματα αλλα αναφερει και αρκετες αληθειες. Βλεπεις η συνομωσιολογια στις μερες μας πουλαει επειδη ανακατευει την αληθεια με το ψεμα. Οσον αφορα τωρα το Νιντζουτσου εχω συζητησει απο κοντα το θεμα με τον Ιωαννη Νασιουλα που ειναι μαθητης του Χατσουμι. Ξερω οτι τον Νασιουλα καθονται πολλοι και τον κραζουν και τον ειρωνευονται στο διαδυκτιο αλλα εγω εχω ας πουμε την ιδιοτροπια να συζηταω με ανθρωπους που ο πολυς ο κοσμος τους λεει γραφικους η τρελλους χωρις βεβαια να συμφωνω παντοτε μαζι τους σε ολα τα θεματα. Ας μη ξεχναμε εξαλλου οτι μεγαλες προσωπικοτητες της ιστοριας οι οποιοι χαρακτηριστικαν πολλες φορες τρελλοι απο τον κοσμο της εποχης τους στο τελος δικαιωθηκαν μετα θανατον. Και το πιο τρανο παραδειγμα της ιστοριας ειναι οτι και ο Χριστος ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ χαρακτηριστκε τρελλος απο τους ανθρωπους της εποχης τους και μεχρι ακομη και σημερα αμφισβητειται απο πολυ κοσμο. Με το χωρο των πολεμικων τεχνων προσωπικα δεν ασχολουμαι πολλα χρονια και εχω φτωχες γνωσεις. Εκανα μονο 4,5 χρονια Σοτοκαν Καρατε. Τωρα εχω ξεκινησει λιγο WING CHUN. Εχω διαβασει περισσοτερο το εργο του Γκιτσιν Φουνακοσι. ο Νασιουλας μου ειπε καποια πραματα που με μπερδεψαν και ειδα οτι εχει καπως οικουμενιστικες αποψεις ωστοσο εγω εβγαλα τα δικα μου συμπερασματα και μπορω να σου πω οτι μου λυθηκαν καποιες αποριες που ειχα σχετικα με τις πολεμικες τεχνες. Και σου ξανααναφερω και παλι οτι δυστυχως η μαγεια δεν ειναι ανυπαρκτο φαινομενο αφου αμα ενας ανθρωπος πουλησει τη ψυχη του στο μισοκαλο διαβολο μπορει να κανει αφυσικα πραματα οπως το να εξαφανιστει μπροστα στα ματια σου. Μη με θεωρεις γραφικο με ολα αυτα που σου λεω απλα οι βιωματικες εμπειριες που εχω και οσα εχω διαβασει μου τα εχουν δειξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Επισης ηθελα να αναφερω οτι στο βιβλιο του Ενωχ αν και και ειναι κειμενο του γνωστικισμου που ειναι αιρεση αναφερεται οτι εκπτωτοι αγγελοι ειχαν μαθει τους ανθρωπους να κατακευαζουν πανοπλιες και να πολεμανε. Αυτο απλα το αναφερω χωρις να το ασπαζομαι κιολας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Φίλε Νίκο,δεν είμαι όλη την ώρα στον υπολογιστή.Καμιά φορά αργώ να ανεβάσω τα σχόλια γιατί απλά δεν τα βλέπω.Αλλά τα ανεβάζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. συγχωρεσε με Παπα-Κωστα μου! Απλα νομιζα οτι δεν εσταλει το μυνημα μου. Σε ζαλισα με τα σχολια μου. Με συγχωρεις. Απλα για να εξομολογηθω την αμαρτια μου αισθανθηκα λιγο πικαρισμενος. Το ξερω οτι το παιζω πολλες φορες πολυξεροπουλος απλα ειναι και οι εμπειριες μου που με κανουν πολλες φορες να μιλαω τοσο απολυτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μη ζητάς συγνώμη.Όσα σχόλια θέλεις να στέλνεις.Άλλωστε το θέμα είναι ανεξάντλητο.Δες και την τελευταία ανάρτηση που ανέβασα για να δεις πραγματική σχέση πολεμικών τεχνών και αποκρυφισμού.
      Όλοι λίγο πολύ μιλάμε απόλυτα.Είναι φυσιολογικό.

      Διαγραφή
  15. Ρε φιλε ποιος Νασιούλας, ο Νασιούλας είναι ο Λιακόπουλος του ninjutsu εσύ νομίζεις ότι είναι κανένας οραματιστής που δεν δικαιώθηκε ακόμα; πλάκα κάνεις τώρα; και μου λες για εμπεριστατωμένες πηγές; Τον Νασιούλα τον κράζουν επειδή είναι πομπώδης ημιμαθής και έμπορος, εσύ νομίζεις ότι είναι παρεξηγημένος;
    Ρε αεροψεκασμό που γουστάρει ο κόσμος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγνωμη παπα-κωστα λάθος μου, νομιζα οτι θα ήταν σοβαρή συζήτηση αλλά τζίφος. Άλλη φορά.

      Διαγραφή
    2. Στο έχω πει και άλλη φορά.Ζητάς από τους ανθρώπους να ξεπεράσουν ένα ολόκληρο τείχος από παραπληροφόρηση,η οποία κακά τα ψέμματα,πασάρεται πολύ αριστοτεχνικά εδώ και χρόνια.Ακόμα και σε εκείνο το βιβλίο που είχε βγάλει το Αλκίμαχον για το νινπο,οι αναφορές στα μυστικιστικά και περίεργα ήταν πολλές.Λογικό είναι να μένουν αυτά.Ειδικά στη συγκεκριμένη πολεμική τέχνη.

      Διαγραφή
  16. Φιλαρακο αμα θελεις να μιλησουμε για συνομωσιολογια και αεροψεκασμους ειμαι στη διαθεση. Αν παλι γουσταρεις ειρωνεια δε μπορω να συνεχισω τη συζητηση. Τον Νασιουλα τον εχω γνωρισει απο κοντα και εχουμε κανει πολλες φορες συζητηση και ειμαι σε θεση να γνωριζω τι ειναι και τι δεν ειναι αυτος ο ανθρωπος. Δεν τον ανεφερα σαν Οραματιστη Εχει πολυ τραβηγμενες αποψεις σε διαφορα θεματα ωστοσο ειναι ανθρωπος που αξιζει να παρεις καποιες γνωσεις. Για πες μου εσυ λοιπον που ξερεις τοσα πολλα εχεις γνωρισει πολλους ανθρωπους που να εχουν γνωσεις Ελληνικης Πατρολογιας απο 30 χρονων παιδια. Εγω οταν ημουν 30 χρονων τις γνωσεις του Νασιουλα δε τις ειχα. ο Νασιουλας αυτη τη στιγμη ειναι 35 χρονων και ειναι ιδρυτης του Ινστιτουτου κοινωνικης οικονομιας. Ειναι καθηγητης κοινωνικης οικονομιας. Εχω την ιδια ηλικια μαζι του και εγω δεν εχω κανει στη ζωη μου ουτε το ενα τριτο απο αυτα που εχει κανει αυτος. Μπορει να ειναι τραβηγμενος και πλανημενος σε καποιες θεσεις αλλα ημιμαθη δεν τον λες. Εσυ τον εχεις γνωρισει απο κοντα και τον κατηγορεις η απλα εχεις διαβασει μονο αρθρα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γνώσεις Ελληνικής Πατρολογίας αμφιβάλλω αν έχει. Ό,τι κάνουν οι περισσότεροι.Βρίσκει μερικά αποσπάσματα,τα μαθαίνει και τα λέει.Αυτό το κάνουν και πολλοί του εκκλησιαστικού χώρου.Μη τσιμπάς.Για τα υπόλοιπα πάω πάσο.

      Διαγραφή
    2. Μπορείς να εντυπωσιάζεσαι όσο θέλεις με τον κάθε Νασιούλα φίλε μου αυτό δεν σημαίνει ότι μοιραζόμαστε όλοι την γνώμη σου ή ότι αυτό έχει καμμία σχέση με τους νιντζα. Όπως δεν έχει καμμία απολύτως σχέση ο ενωχ, ο Ομηρος, η ορθόδοξη πατρολογία, η κοινωνική οικονομία...καμμία απολύτως. Εσύ είπες για εμπεριστατωμένες πηγές και δεν ανέφερες καμμία. Αρα φίλε μου δεν έχεις καν κριτήριο να κρίνεις τι είναι σχετικό και τι όχι άρα πως θες να καταλάβεις κάτι παραπάνω;

      Διαγραφή
  17. αν γουσταρεις φιλαρακο σοβαρες συζητησεις μαθε σε παρακαλω να μην ειρωνευεσαι και να μη κρινεις ανθρωπους αμα δε τους γνωρισεις απο κοντα. Δε ξερω ποσο χρονων εισαι αλλα μαθε και κατι αλλο. Η ζωη καθε μερα που περναει δινει και ενα καινουριο μαθημα. Και το σπουδαιοτερο. Μη κρινεις η να μη κριθεις. Μαθε να σεβεσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Συγκρατηθείτε μάγκες.Τέλος η συζήτηση.Πάμε γι'άλλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. παπα-Κωστα μου μην ανησυχεις. Δεν Τσιμπαω. ο Νασιουλας εχει πεσει σε αιρετικες πλανες οταν καθεται και λεει οτι οι Αγιοι Αγγελοι της Ορθοδοξιας δωσαν τις πολεμικες τεχνες στους ανθρωπους και οτι ο θεος του Budo ειναι το ιδιο με τον Θεο της Ορθοδοξιας. Ωστοσο εγω δεν εχω συναντησει πολλους που στα 30 τους χρονια εχουν διαβασει Αγιο Διονυσιο Αεροπαγιτη. Οταν ακουσα οτι οι κινησεις των Αγιων Αγγελων της Ορθοδοξιας κατα τον Αγιο Διονυσιο ειναι κυκλικη, ευθεια και ελικοειδης συγκλονιστηκα. Και εγω εξαλλου τοτε 30 χρονων παιδι ημουν. Ειχα περισσοτερο εντυπωσιασμο απο οτι σημερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. παρεπιπτοντως Κυριε Αρη ο Ενωχ ειναι προφητης της Παλαιας Διαθηκης και εχει σχεση με την Ορθοδοξη Θεολογια. Και ο Ομηρος και οι Αρχαιοι Ελληνες συγγραφεις ειχαν μεσα τους τον σπερματικο λογο. Και η οικονομολογια εχει σχεση με τη διδασκαλια του Χριστου. Ο ΕΧΩΝ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΧΙΤΩΝΑΣ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΤΟΝ ΕΝΑΝ. Διαβασε και κανα χριστιανικο βιβλιο. Οχι μονο Ιστορια. Περαστικα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. και ουτε εσυ Κυριε Αρη μου ανεφερες τις πηγες σου. Οποτε ειμαστε πατσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

H δυσκολία

  Να σε δεχτεί ο Χριστός είναι εύκολο. Ο Χριστός όλους τους δέχεται. Όλους τους περιμένει. Πολλές φορές όχι μόνο τους περιμένει αλλά τους πλ...