Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Το κρατικό παν/μιο του Γερεβάν τιμά τους Yezidi της Αρμενίας με ένα βιβλίο

Αποτέλεσμα εικόνας για yazidi armenia
panorama.am
Ο Εκδοτικός Οίκος του Κρατικού Πανεπιστημίου Ερεβάν έχει κυκλοφορήσει ένα βιβλίο με τίτλο «Η παγκόσμια οπτική της θρησκείας των Yezidi », που λέει για τις κύριες πεποιθήσεις,τους  ιερούς τόπους και τα ιερά των Yezidi , καθώς και τις υποχρεωτικές τελετές και πρακτικές τους.
Η συγγραφέας του βιβλίου είναι η λέκτορας στην έδρα Ιρανικών Σπουδών της Σχολής Ανατολικών Σπουδών του Κρατικού Πανεπιστημίου του Ερεβάν, PhD Ιστορικών Επιστημών Τερέζα Amryan. 
Το Panorama.am μίλησε με την συγγραφέα για την ιδέα και τους στόχους της δημιουργίας του βιβλίου.
«Νομίζω ότι υπάρχει μια ανάγκη οι Αρμένιοι αναγνώστες να έχουν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με μια ολοκληρωμένη επιστημονική μελέτη για την θρησκεία των ανθρώπων Yaezidi που ζουν πλάι-πλάι και μοιράζονται την ίδια μοίρα του αρμενικού λαού,» είπε η συγγραφέας .



Η Τερέζα Amryan πιστεύει ότι πολλοί από τους συμπατριώτες της θα ενδιαφερθούν για το βιβλίο και θα εκφράσουν την επιθυμία να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους σχετικά με τη θρησκεία και τις παραδόσεις των Yezidi , οι οποίοι έχουν μια πλούσια κουλτούρα και μια εξαιρετικά μοναδική προοπτική. «Η Θρησκεία των Yezidi έχει θιγεί από μια σειρά ξένων επιστημόνων και συγγραφέων. Υπάρχουν επίσης πολλά βιβλία στην αρμενική αφιερωμένα σε ορισμένες ιδιαιτερότητες της θρησκείας τους, ωστόσο η πλειοψηφία τους  είναι ερασιτεχνικά έργα και δεν αναλύουν τις πτυχές της θρησκείας των Γεζιτών με την εφαρμογή της επιστημονικής μεθοδολογίας.
Η συγγραφέας είπε ότι έχουν χρησιμοποιηθεί και αναλυθεί τα κείμενα της θρησκείας των Yezidi , που παραδοσιακά μεταφέρονται από γενιά σε γενιά. 
Σύμφωνα με τα λόγια της, το βιβλίο με τίτλο «Η παγκόσμια προοπτική της θρησκείας των Yezidi» είναι αποτέλεσμα πολύχρονης μελέτης , η οποία βασίζεται στην ενδελεχή ανάλυση της διαθέσιμης βιβλιογραφίας και των εργασιών που διενεργούνται στη κοινότητα των  Yezidi της Αρμενίας.
«Έχω αφιερώσει το βιβλίο μου στους ήρωες της εποχής μας - στη μνήμη των Αρμενίων και των Yezidi αγωνιστών της ελευθερίας, οι οποίοι θυσίασαν τη ζωή τους για την ιερή αποστολή της απελευθέρωσης της κοινής μας πατρίδας», πρόσθεσε η συγγραφέας .
Η Τερέζα Amryan ενημέρωσε ότι η παρουσίαση του βιβλίου θα πραγματοποιηθεί στην Έδρα Ιρανικών Σπουδών του YSU τον Απρίλιο, μετά το βιβλίο θα είναι διαθέσιμο για τους αναγνώστες στη βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου, καθώς και σε άλλες βιβλιοθήκες της Αρμενίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το φίδι του εγωισμού

  Ο εγωισμός είναι ένα πολύ ύπουλο φίδι που συνήθως, όμως, εμφανίζεται στη γλώσσα που χρησιμοποιούμε. Και μπορούμε να καταλάβουμε πόσο μας έ...