Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Επίθεση σε Ινδό καθολικό ιερέα στη Μελβούρνη

Ο πατέρας Tomy Kalathoor Mathew έχει εξυπηρετήσει ενορία του Αγίου Ματθαίου ως ιερέας από το 2014. Φωτογραφία: Αγίου Ματθαίου Ενορία / Facebook

atimes
Ένας ηλικιωμένος άνδρας συνελήφθη επειδή μαχαίρωσε έναν Ινδό ιερέα κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της  Κυριακής σε ένα προάστιο της Μελβούρνης, στην Αυστραλία.

Ο  κατηγορούμενος εισβολέας,που λέγεται ότι είναι γύρω στα 70 , έχει κατηγορηθεί για πρόκληση τραυματισμού στον Πατέρα Tomy Kalathoor Mathew, 48 ετών, ο οποίος δέχεται  θεραπεία για τραυματισμό στο λαιμό από μαχαιριά  στο Νοσοκομείο Northern.

Η ζωή του  δεν απειλείται και ο ιερέας μπορεί να πάρει εξιτήριο σύντομα, σύμφωνα με πηγές του νοσοκομείου.

Η ινδική κυβέρνηση, καθώς και η Καθολική Αρχιεπισκοπή της Μελβούρνης, έχουν καταδικάσει το περιστατικό, το οποίο συνέβη στις 11 το πρωί καθώς  η κυριακάτικη λειτουργία  ήταν έτοιμη να ξεκινήσει στην εκκλησία του Αγίου Ματθαίου στο William St, Fawkner North.




Ένας ντόπιος, ο οποίος ακολουθούσε τον ιερέα, έβγαλε  ξαφνικά ένα μαχαίρι και του φώναξε: «Είσαι Ινδός; Είσαι ινδουιστής ή μουσουλμάνος; Δεν μπορείς  να κάνεις λειτουργία. Θα σε σκοτώσω."

Στη συνέχεια μαχαίρωσε τον ιερέα στο λαιμό μπροστά στους έντρομους προσκυνητές και τράπηκε σε φυγή.

Ο άνθρωπος, τον οποίο η αστυνομία αρνήθηκε να ταυτοποιήσει, πιστεύεται ότι είναι διανοητικά ασταθής. Βρίσκεται  σε νοσοκομείο για αξιολόγηση και θα εμφανιστεί ενώπιον του δικαστηρίου στις 13 Ιουνίου.

Σύμφωνα με πηγές της εκκλησίας,ο Αιδ.Mathew είναι τυχερός που είναι ζωντανός. Το παχύ άμφιο  γύρω από το λαιμό του, εμπόδισε το μαχαίρι από το να κόψει βαθύτερα. Κατάγεται  από την περιοχή Κοτζικόντε της Κεράλα και υπηρετεί στην ενορία από το 2014.

Το περιστατικό ήταν επίσης ένα σοκ για τη μεγάλη καθολική κοινότητα στην Κεράλα, η οποία παραμένει χωρίς πληροφορίες για την τύχη ενός άλλου ιερέα,του πατέρα Tom Uzhunnalil, ο οποίος απήχθη από ισλαμιστές τρομοκράτες στην Υεμένη στις αρχές του περασμένου έτους.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ασκεί πιέσεις για την απελευθέρωση του  αιδ.Uzhunnalil, ο οποίος αγνόησε τις επίσημες συμβουλές να μην επισκέπτεται τη χώρα λόγω των ανησυχιών για την τρομοκρατία.

Στη Μελβούρνη, υπήρξε μια σειρά από εγκλήματα κατά των νεαρών Ινδών που ζουν στην πόλη από το 2010.

Ένας Ινδός φοιτητής, οNitin, δέχθηκε επίθεση από μια συμμορία τεσσάρων ατόμων στις  αρχές του τρέχοντος έτους, καθώς περπατούσε προς το σταθμευμένο αυτοκίνητό του κοντά στην πανεπιστημιούπολη του Πολυτεχνείου της Μελβούρνης .

Σε άλλη επίθεση με προφανώς ρατσιστικά κίνητρα, ένας Ινδός φοιτητής,ο Manriajwinder Singh, δέχθηκε επίθεση από μια ομάδα εννέα κατοίκων της Μελβούρνης το 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνύπαρξη αντί ανεκτικότητας

  Η ανεκτικότητα δεν είναι το ζητούμενο. Δεν είναι αρετή η ανεκτικότητα. Ανεκτικότητα δείχνει αυτός που ανέχεται κάτι που δεν του αρέσει αλλ...