Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Πρεσβυτεριανή εκκλησία στην Αλαμπάμα ζητά να σχηματίσει δική της αστυνομία

Αποτέλεσμα εικόνας για presbyterian church briarwood  painting
Μια μεγάλη εκκλησία στην Αλαμπάμα επιδιώκει την άδεια να σχηματίσει τη δική της αστυνομική δύναμη για να προσέχει  ενορίτες και τα σχολεία της, αναφέρει το Associated Press .
Η Πρεσβυτεριανή Εκκλησία  Briarwood στο Μπέρμιγχαμ έχει πάνω από 4.000 μέλη, δύο ιδιωτικά σχολεία και δικό της ραδιοφωνικό σταθμό. Με περισσότερα μέλη από πολλές μικρές πόλεις,η Briarwood ζήτησε από το πολιτειακό νομοθετικό σώμα την άδεια να δημιουργήσει ένα ιδιωτικό τμήμα αστυνόμευσης.
Το νομοσχέδιο έρχεται σε μια στιγμή που οι τόποι λατρείας σε όλη τη χώρα ενισχύουν την ασφάλειά τους, αλλά μια καθαρά εκκλησιαστική  αστυνομική δύναμη εγείρει συνταγματικά ζητήματα που είναι ώριμα για μια νομική πρόκληση. Οι αντίπαλοι ανησυχούν ότι  εγκλήματα θα μπορούσαν να καλυφθούν από την εκκλησία.
Οι ειδικοί πιστεύουν ότι μια εκκλησία με το δικό της αστυνομικό τμήμα της θα είναι άνευ προηγουμένου στις ΗΠΑ.Μεταξύ αυτών είναι ο Heath Grant, βοηθός καθηγητής στο John Jay College of Criminal Justice στην πόλη της Νέας Υόρκης.


"Ποτέ δεν έχω καν ακούσει για αυτό. Από τη σκοπιά της ασφάλειας, οι εκκλησίες έχουν συνήθως σχέσεις με τις τοπικές αστυνομικές υπηρεσίες. Δεν ξέρω γιατί αυτό δεν θα ήταν αρκετό." - Heath Grant
Η εκκλησία του Μπέρμιγχαμ προσλαμβάνει εκτός υπηρεσίας αστυνομικούς από τις κοντινές δικαιοδοσίες για να καλύψει τις εκδηλώσεις της, αλλά λέει ότι συχνά δεν είναι διαθέσιμοι αρκετοί αστυνόμικοί για να βοηθήσουν . Εκκλησιαστικοί αξιωματούχοι ανησυχούν επίσης για μαζικές εκτελέσεις, όπως οι επιθέσεις στο Δημοτικό Σχολείο Sandy Hook στο Κονέκτικατ και την Αφρικανική Επισκοπική Εκκλησία των Μεθοδιστών Emanuel  στη Νότια Καρολίνα.
Το νομοσχέδιο εισήχθη από τον Ρεπουμπλικανό Αντιπρόσωπο Arnold Mooney, του οποίου η γυναίκα και η κόρη εργάζονται  στο χριστιανικό σχολείο Briarwood Και τα τρία παιδιά του, αποφοίτησαν από τα σχολεία Briarwood.
"Η παρουσία αστυνομικών είναι η πρώτη και σημαντικότερη  γραμμή άμυνας", είπε σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Είκοσι ένας από τους συναδέλφους του Mooney στην ελεγχόμενη από τους Ρεπουμπλικανούς Βουλή υποστηρίζουν το  νομοσχέδιό του, το οποίο πέρασε από το νομοθετικό σώμα του περασμένου έτους, αλλά δεν υπεγράφη σε νόμο από τον Κυβερνήτη Robert Bentley. Ο κυβερνήτης δεν αιτιολόγησε το ότι δεν προχώρησε την πρόταση το 2016 και δεν  έχει δώσει καμία ένδειξη για το τι θα κάνει αυτό το έτος. Συζήτηση στη Βουλή αναμένεται πριν από τη λήξη της συνόδου τον Μάιο.
WN.com , Jim Berrie

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πολιτισμοί

 Ακολουθεί μια κάπως αντιδημοφιλής άποψη. όχι, οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι, ο Σωκράτης, ο Πλάτωνας κλπ δεν ήταν κάποιου είδους προ Χριστού ...