Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Διαδηλώσεις στην Αρμενία μετά το θάνατο του Artur Sargsyan

panorama.am
Δεκάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας στο Ερεβάν σε μια αυθόρμητη διαδήλωση στη μνήμη του Artur Sargsyan, ο οποίος πέθανε νωρίτερα σήμερα σε ένα ιατρικό κέντρο. To Panorama.am αναφέρει ότι οι διαδηλωτές βάδισαν μέσω της λεωφόρου Mashtots, φωνάζοντας "Artur - ο Αρτοφορέας", ενώ οι αστυνομικοί συνόδευσαν τους συμμετέχοντες στη διαδήλωση για να εξασφαλίσουν τη ροή της κυκλοφορίας.
Οι διαδηλωτές έκαναν πορεία πρώτα προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης και στη συνέχεια στο Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα.
Ο Υπαρχηγός της Αστυνομίας του Ερεβάν Valeri Osipyan μίλησε με τους διαδηλωτές κάνοντας  έκκληση για την αποφυγή συγκρούσεων με τα οργάνων  της τάξης.



Η διαδήλωση έγινε λίγες  ώρες μετά την είδηση ​​για το θάνατο του Artur Sargsyan . Ο Sargsyan, 49 ετών, είχε κατηγορηθεί  για τη μεταφορά τροφίμων στα μέλη της ένοπλης ομάδας "Sasna Tsrer" κατά τη διάρκεια κατάληψης και  κράτησης ομήρου τον Ιούλιο του 2016 στο  Ερεβάν.
Με το  παρατσούκλι «Αρτοφορέας», ο Artur Sargsyan είχε αρχικά κατηγορηθεί για  παράνομη προμήθεια, μεταφορά και κατοχή όπλων, πυρομαχικών, εκρηκτικών υλών και εκρηκτικών συσκευών με βάση τον Ποινικό Κώδικα. Αργότερα,η Επιτροπή ς Ειδική υπηρεσίας ερευνών της Αρμενίας (SIS) ανασκεύασε τις κατηγορίες που απαγγέλθηκαν εναντίον του Sargsyan σε  "παροχή βοήθειας στα μέλη της ένοπλης ομάδας".
Παρά τις επίσημες κατηγορίες εναντίον του Sargsyan, το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου τον επαίνεσε για την "ηρωική πράξη" και την "αυτο-θυσία» για την παροχή τροφίμων στους ενόπλους κάνοντας  τακτικά συλλαλητήρια για τη στήριξή του .
Κατά τους περασμένους πέντε μήνες ο Sargsyan ήταν δύο φορές υπό κράτηση με την πρώτη αποφυλάκιση το Δεκέμβριο και μετά  το Μάρτιο. Κατά τη διάρκεια της δεύτερης κράτησης ο Sargsyan ξεκίνησε  απεργία πείνας που φέρεται να κατέληξε σε επιδείνωση της υγείας του. Στις 5 Μαρτίου,αφού  αρκετοί βουλευτές υπέβαλαν αίτηση στο Γραφείο του Εισαγγελέα,ο Sargsyan αφέθηκε από το σωφρονιστικό ίδρυμα και μεταφέρθηκε στο ιατρικό κέντρο.
Το Γραφείο του  Γενικού Εισαγγελέα εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την έναρξη έρευνας για τις συνθήκες του θανάτου του Σαργκσιάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το φίδι του εγωισμού

  Ο εγωισμός είναι ένα πολύ ύπουλο φίδι που συνήθως, όμως, εμφανίζεται στη γλώσσα που χρησιμοποιούμε. Και μπορούμε να καταλάβουμε πόσο μας έ...