Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως

Αποτέλεσμα εικόνας για sunday of veneration of the cross

Σήμερα,Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως,η Εκκλησία προβάλλει το σημείο του Σταυρού.Σχεδόν στα μισά της Σαρακοστής,όλοι οι χριστιανοί χρειάζονται στήριγμα και ενδυνάμωση για τη συνέχεια.Και το στήριγμα αυτό δεν μπορεί να είναι άλλο από το Σταυρό του Χριστού.
Όποιος θέλει ας σηκώσει τον σταυρό του κι ας με ακολουθήσει,λέει ο Χριστός.Κι όποιος θέλει να σώσει την επίγεια ζωή του θα χάσει την αιώνια.
Η ζωή του Χριστιανού είναι μια προσπάθεια να περπατήσει πάνω στο νερό,όπως ο Απ.Πέτρος.Θα υπάρξουν στιγμές που θα αισθανθούμε ότι βυθιζόμαστε όπως κι εκείνος.Αλλά δεν πνίγηκε ο Απ.Πέτρος. Κάλεσε τον Χριστό και Αυτός τον σήκωσε.Θα μπορούσαμε να περπατήσουμε γύρω από τη λίμνη.Είναι άλλωστε πιο ασφαλές.Αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα φτάσουμε στον προορισμό μας.



Το σημείο του Σταυρού είναι εκεί για να μας θυμίζει ότι σε κάθε δυσκολία,σε κάθε αποτυχία,σε κάθε άσχημη στιγμή υπάρχει η νέα αρχή,ο νέος αγώνας,η ανάσταση.Ο σταυρός από σύμβολο κακίας γίνεται μέσο λυτρώσεως.
Ο Χριστιανός πράττει ακολουθώντας το παράδειγμα και τις διδασκαλίες του Χριστού και της Εκκλησίας Του.Θα υπάρξουν φορές που δρώντας έτσι ούτε οι φίλοι μας δε θα μας ακολουθήσουν.Ίσως να βρεθούν και απέναντί μας.Όποιος όμως ζητά να αρέσει στους ανθρώπους δεν θα είναι αρεστός στο Θεό.Όποιος προτιμήσει την επίγεια ζωή και τα καλά της,θα χάσει την αιώνια.
Αυτή είναι η ζωή στην οποία μας καλεί ο Χριστός.Μια ζωή που μοιάζει με την ανάβαση στο Γολγοθά.Μία πορεία με χτυπήματα,εξευτελισμούς,προσβολές και απογοητεύσεις.Ένας συνεχής αγώνας,με όπλο την πίστη μας,που μας βοηθά να ξεπεράσουμε όλα αυτά και να φτάσουμε στην Ανάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνύπαρξη αντί ανεκτικότητας

  Η ανεκτικότητα δεν είναι το ζητούμενο. Δεν είναι αρετή η ανεκτικότητα. Ανεκτικότητα δείχνει αυτός που ανέχεται κάτι που δεν του αρέσει αλλ...