Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Έγκριση του Πούτιν σε σχέδιο στρατιωτικής συνεργασίας με τη Ν.Οσσετία ανεβάζει τις εντάσεις στον Καύκασο

 Πούτιν εγκρίνει στρατό συμφωνία με την αποσχισθείσα περιοχή Τσχινβάλι
interpressnews
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ενέκρινε την πρόταση της κυβέρνησης να ενσωματώσει κάποιες στρατιωτικές μονάδες της αποσχισθείσας περιοχής της Γεωργίας,Νότιας Οσετίας στο ρωσικό στρατό. 

Ο Πούτιν έδωσε εντολή στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας να υπογράψει μια συμφωνία με τη Νότια Οσετία για λογαριασμό της Μόσχας, σύμφωνα με τα πρακτορεία ειδήσεων Ria Novosti και Tass, τα οποία παραθέτουν πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν στον δικτυακό τόπο της κυβέρνησης την Τρίτη. 

Η συμφωνία θα επιτρέψει στο ρωσικό στρατό να προσλάβει στρατιώτες της Νότιας Οσετίας ως εξωτερικούς συνεργάτες , αλλά θα πρέπει πρώτα να παραιτηθούν από την ενεργό υπηρεσία από τη Νότια Οσετία, ανέφερε το TASS. 



Ο Λεονίντ Τιμπίλοφ,  de-facto ηγέτης της Νότιας Οσετίας, δήλωσε την περασμένη χρονιά ότι η αυτοανακηρυχθείσα δημοκρατία θα διατηρήσει το στρατό της, ενώ μέρος του στρατού θα υπηρετήσει στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις. 

"Η μεταβίβαση ορισμένων μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων της Νότιας Οσετίας  στον ρωσικό στρατό έρχεται  σε αντίθεση με τη ρωσική νομοθεσία, αυτός είναι ο λόγος που πρόσθετες συμφωνίες στη Συνθήκη για την Συμμαχία και την Ένταξη με τη Νότια Οσετία υπογράφηκαν τον Μάρτιο του 2015  και διευκρινίζουν ότι κάποιοι στρατιωτικοί της  Νότιας Οσετίας θα ενσωματωθούν σε μονάδες της Ρωσικής Ομοσπονδίας, κυρίως στην 4η ρωσική στρατιωτική βάση που σταθμεύει στη δημοκρατία ", είπε ο Τιμπίλοφ σύμφωνα με το  Tass. 

Είπε επίσης ότι δεν ήταν ακόμη σαφές πόσοι στρατιωτικοί θα πάνε στις ρωσικές μονάδες. 

Σύμφωνα με το Al Jazeera, η γεωργιανή κυβέρνηση εξέδωσε μια δήλωση καταδικάζοντας την κίνηση της Ρωσίας, λέγοντας ότι η απόφαση ήταν «ένα ακόμη προφανές βήμα προς την κατεύθυνση της de-facto προσάρτησης της Νότιας Οσετίας». 

"Καλούμε τη διεθνή κοινότητα να αξιολογήσει με κατάλληλο τρόπο τη λεγόμενη συμφωνία και να απαιτήσει  από τη Ρωσία να εκπληρώσει τις διεθνείς υποχρεώσεις", ανέφερε η δήλωση. 

Η Ρωσία αναγνώρισε τη Νότια Οσετία ως ανεξάρτητο κράτος το 2008, μετά από  ένα σύντομο πόλεμο με τη Γεωργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δυσκολίες

  Οι κουβέντες για το σχέδιο και τη δικαιοσύνη του Θεού δυσκολεύονται κάθε φορά που κάποιοι γονείς θάβουν το ανήλικο ή νεαρό παιδί τους. Μα ...