Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Στους 113 οι νεκροί σε χωματερή της Αιθιοπίας

Koshe χώρο υγειονομικής ταφής είναι το σπίτι σε εκατοντάδες ανθρώπους που μεταπωλούν τα σκουπίδια [Tiksa Negeri / Reuters]

aljazeera.com
Ο αριθμός των νεκρών από μια τεράστια κατολίσθηση στη μεγαλύτερη χωματερή της Αιθιοπίας κοντά στην πρωτεύουσα Αντίς Αμπέμπα ανέβηκε στους 113 την Τετάρτη καθώς η αγωνιώδης αναζήτηση για τους αγνοούμενους συνεχίζεται.

Μέρος από τους μεγαλύτερους λόφους στη χωματερή του Koshe κατέρρευσε το Σάββατο, θάβοντας μια παραγκούπολη που είχε κατασκευαστεί στη χωματερή.

Ο υπουργός Συγκοινωνιών Negeri Lencho είπε ότι η πλειοψηφία των νεκρών ήταν γυναίκες και ότι οι  επιχειρήσεις διάσωσης συνεχίζονται.


"Απ 'όσο ξέρω, ακόμα ψάχνουν", είπε ο Lencho, προσθέτοντας ότι δεν μπορούσε να εξηγήσει γιατί ο αριθμός είχε αυξηθεί τόσο δραματικά από τη προηγούμενη καταγραφή 72 νεκρών την Τρίτη.



Το Koshe είναι η μεγαλύτερη χωματερή στην Αιθιοπία και το σπίτι εκατοντάδων ανθρώπων που συλλέγουν και μεταπωλούν τα σκουπίδια μεταφέροντάς τα σε όλη την  Αντίς Αμπέμπα.

Η κυβέρνηση προσπάθησε να κλείσει τη χωματερή το περασμένο έτος και να τη μετακινήσει σε μια νέα θέση, αλλά οι αντιδράσεις από τους ανθρώπους που ζουν κοντά στη νέα τοποθεσία την ανάγκασε να ανατρέψει την απόφαση.

Κάτοικοι του Koshe οι οποίοι μίλησαν στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων κατηγόρησαν για  την κατολίσθηση την οικοδόμηση μιας νέας μονάδας βιοαερίου στην κορυφή των αποβλήτων.

Είπαν ότι οι μπουλντόζες είχαν αποσταθεροποιηθεί το έδαφος κατά τη διάρκεια της κατασκευής.

Ο Lencho είπε πως είναι σε εξέλιξη  έρευνα για  το περιστατικό. Είχε είπε νωρίτερα ότι οι κάτοικοι των παραγκουπόλεων μπορεί να προκάλεσαν ακούσια την καταστροφή.

Το κοινοβούλιο της Αιθιοπίας κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος από την Τετάρτη.

Η κυβέρνηση βοηθά τους συγγενείς των θυμάτων να πληρώσουν για τα έξοδα της κηδείας τους, είπε ο Lencho.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πολιτισμοί

 Ακολουθεί μια κάπως αντιδημοφιλής άποψη. όχι, οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι, ο Σωκράτης, ο Πλάτωνας κλπ δεν ήταν κάποιου είδους προ Χριστού ...