Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Σχολείο για γιαγιάδες στην Ινδία


Ένα σχολείο σε ένα απομακρυσμένο χωριό της Ινδίας διδάσκει σε ηλικιωμένες γυναίκες ανάγνωση, αποδεικνύοντας ότι ποτέ δεν είναι αργά για μάθηση .
Το Aajibaichi Shala, ή το σχολείο για γιαγιάδες , στο χωριό Phangane δίνει στις γυναίκες με ηλικία  πάνω από  60 ετών την ευκαιρία να μάθουν πώς να διαβάζουν και να γράφουν.


Τα δίωρα μαθήματα  που διοργανώνονται κάθε απόγευμα για έξι ημέρες την εβδομάδα. Τα μαθήματα έχουν προγραμματιστεί έτσι ώστε οι κυρίες να μπορούν να διαχειριστούν τις δουλειές τους πριν παρακολουθήσουν την τάξη. Εκτός από την παιδεία, η οποία είναι ο κύριος σκοπός του σχολείου, οι γιαγιάδες επίσης μπορούν να επωφεληθούν από την ευκαιρία της κοινωνικοποίησης με συνομήλικές  τους.
Η  απόκτηση παιδείας δίνει επίσης μια μεγάλη ώθηση στο ηθικό. Οι διοργανωτές λένε ότι οι μαθήτριές τους αισθάνονται πολύ πιο διεκδικητικές τώρα ότι μπορούν να αναλάβουν εργασίες που  δεν θα μπορούσαν να κάνει μόνες τους πριν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

H ανωριμότητα που λείπει

  Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου μέχρι και που παντρεύτηκα οι γύρω μου, όταν μιλούσα για τα σχέδιά μου(του γάμου συμπεριλαμβανομένου), μ...