Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Η Ευρώπη σε νέα φάση της ιστορίας της

                               

Δεν ξέρω τι είναι μεγαλύτερο σε αυτή τη χώρα.Η ιδεοληψία,η ανοησία ή η ασχετοσύνη.Διάβασα ένα άρθρο στο news247.Δεν θα ασχολιόμουν αλλά η συντάκτρια είναι επικεφαλής του πολιτικού τμήματος ειδήσεων της ιστοσελίδας.Αφήνω στην άκρη τα κολλήματα της με το χριστιανισμό και τη βλακεία ότι μετά το Διαφωτισμό η Ευρώπη προόδευσε ειρηνικά.Λες και οι Ναπολεόντιοι πόλεμοι και οι δυο Παγκόσμιοι καθώς και η Αποικιοκρατία έγιναν στο Μεσαίωνα.Και δεν είναι μόνο αυτοί.

Αλλά το νόημα του άρθρου είναι τρομακτικό.Να μην αλλάξει η Ευρώπη.Η Ευρώπη βρίσκεται σε πόλεμο.Ένα πόλεμο που και αυτή έχει δημιουργήσει.Υποστήριξε την άνοδο των τζιχαντιστών,καταλήστευσε τις Αφρικανικές,Μεσανατολικές και Ασιατικές χώρες,προώθησε έναν απατηλό πολυπολιτισμό,βασιζόμενο στις ανάγκες του καπιταλισμού και τώρα τα λούζεται όλα αυτά.Αν λοιπόν δεν αλλάξει θα εξαφανιστεί.Είναι δεδομένο.Όταν μπαίνεις στο χορό χορεύεις.Θα γίνει πιο συντηρητική,θα την πληρώσουν αθώοι(λες και τόσα χρόνια επεμβάσεων δεν είχαν αθώα θύματα),θα ανεβούν οι εθνικισμοί κλπ.Αυτό είναι σχεδόν φυσιολογικό.Είναι θέμα αυτοσυντήρησης.Αν δεν το κάνει ,αυτό που εννοούμε Ευρώπη θα αφανιστεί.

Η δημιουργία(οι σχέσεις με ΗΠΑ,ΕΕ και Ισραήλ είναι φανερές)και γιγάντωση του ISIS(ISIL,IS,Daesh)σαν συνέχεια των Αραβικών Ανοίξεων,της Συριακής Αντιπολίτευσης ήταν ένα έγκλημα το οποίο πάει πακέτο με τιμωρία.Οι πολιτικές της Δύσης και η συμμαχία με Τουρκία,Σ.Αραβία κλπ είναι ανόητες,ανεύθυνες και επικίνδυνες.Τώρα το τερατάκι είναι(;) ανεξέλεγκτο και επιτίθεται ακόμα και σε αυτούς που το τάισαν.

Προφανώς και δεν είναι όλοι οι Μουσουλμάνοι τρελοί,τζιχαντιστές κλπ.Στην πραγματικότητα εδώ και αρκετά χρόνια γίνεται ένας ενδο-ισλαμικός πόλεμος ανάμεσα σε προοδευτικούς και υπερσυντηρητικούς.Η  επέμβαση ξένων προς την περιοχή δυνάμεων κατάφερε να κάνει το πρόβλημα παγκόσμιο ενώ παράλληλα έδωσε επιχειρήματα στους φανατικούς να προσελκύσουν υποστηρικτές.

Το να συζητάμε για ανοικτά σύνορα και άλλες βλακείες δείχνει άγνοια τουλάχιστον.Μπαίνουμε σε νέα ιστορική περίοδο και όποιος δεν το βλέπει και δεν προετοιμάζεται κακό του κεφαλιού του.

Ουκρανία,Βαλκάνια,Αφρική,Μ.Ανατολή,Κίνα,Ιαπωνία,Κορεατική χερσόνησος και Ινδία είναι μέρη που,λιγότερο ή περισσότερο,φλέγονται.Δεν γίνεται εμείς να λέμε "αχ,να μην κλειδαμπαρωθούμε".

Η θέση της Ελλάδας είναι δύσκολη αλλά με πολλές προοπτικές.Αν χρησιμοποιήσουμε την καλή σχέση με τους Άραβες αλλά και τους Εβραίους,εσχάτως,μπορούμε να αναδειχθούμε σε σημαντικό παράγοντα στην περιοχή και να βγούμε σχετικά αλώβητοι.Αυτό βέβαια απαιτεί οξυδερκή εξωτερική πολιτική.

Υποθέτω ότι θα υπάρξει και μια αναζωπύρωση ιδεολογικών συγκρούσεων που πιθανότατα θα γεννήσουν κάτι καινούριο.Καλό ή κακό θα φανεί.Ας το καταλάβουν καλά κάποιοι.Η εποχή της ευδαιμονίας τελείωσε.Όποιος δεν προσαρμοστεί απλά θα εξαφανιστεί.

ΥΓ1.Δεν έχω βάλει καθόλου το θεολογικό κομμάτι της υπόθεσης,με την έννοια της απιστίας-απομάκρυνσης από το Θεό υπέρ της υλικής-υλιστικής θεώρησης των πραγμάτων διότι θα πρέπει να αναλύσω πόσο χριστιανική ήταν η Δύση από το σχίσμα και μετά και θα κατέληγα να γράψω βιβλίο!

ΥΓ2.Φαντάζομαι ότι θα είναι γεμάτο το διαδίκτυο με άρθρα και σχόλια για τους άπλυτους,ξυπόλυτους,απολίτιστους Μουσουλμάνους που πρέπει να εξαφανιστούν σαν να είναι κάποια ασθένεια.Αυτές οι λογικές οδηγούν στην πλήρη καταστροφή.Μόνο η ενίσχυση των προοδευτικών στοιχείων του Ισλάμ και η ανατροπή της εκμετάλλευσης των φτωχών μαζών στη Δύση και την Ανατολή είναι μια κάποια λύση.Αλλά...

2 σχόλια:

  1. Παπα Κώστα, ωραία τα λες, αλλά επιτρεψε μου να είμαι επιφυλακτικός αναφορικά με τη δυνατοτητα ενίσχυσης του λεγομένου προοδευτικού Ισλάμ (αν υπάρχεί τέτοιο) και της ακόλουθης κατίσχυσής του έναντί του συντηρητικού. Είναι σα να θες να καταπολεμήσεις τον καρκίνο παίρνοντας ασπιρίνες και, άπλα, αυξάνοντας τη δόση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή έχω επαφές με Μουσουλμάνους,από τότε που ήμουν λαϊκός ακόμα,μπορώ να πω ότι σίγουρα υπάρχουν.
      Το πρόβλημα είναι ότι οι μουσουλμανικοί λαοί έχουν έλλειψη παιδείας,είναι πολύ φτωχοί και σε τέτοιο κοινό βρίσκουν απήχηση τα κηρύγματα μίσους.Ειδικά όταν στο "μείγμα" προσθέσεις τις επεμβάσεις των Δυτικών αλλά και τη συνεχή υποστήριξη των θέσεων του Ισραήλ.
      Το θέμα είναι ότι οι ισχυροί θέλουν αυτό το καθυστερημένο Ισλάμ να κυριαρχεί ώστε να εξυπηρετούνται τα συμφέροντά τους.
      Φαντάζει πολύ δύσκολο εγχείρημα,σήμερα,η ενίσχυση αυτών των δυνάμεων αλλά δε βλέπω άλλη λύση.

      Διαγραφή

Γρηγορείτε

  Να είστε σε επιφυλακή, μας λέει ο Χριστός στην παραβολή των δέκα παρθένων, γιατί δεν ξέρετε πότε θα έρθει ο Υιός του Ανθρώπου. Να έχετε έτ...