Σάββατο 19 Μαΐου 2018

Στην πόλη Marawi των Φιλιππίνων,προσπαθούν να χτίσουν ξανά τις ζωές τους

A woman stands at her ruined house, after residents were allowed to return to their homes for the first time since the battle between government troops and Islamic State militants began on May 2017, at the Islamic city of Marawi, Philippines April 19, 2018. REUTERS/Erik De Castro
Μια γυναίκα στέκεται στο ερειπωμένο σπίτι της, αφού οι κάτοικοι είχαν τη δυνατότητα να επιστρέψουν στα σπίτια τους για πρώτη φορά από τότε που άρχισε η μάχη μεταξύ κυβερνητικών στρατευμάτων και μαχητών του Ισλαμικού Κράτους το Μάιο του 2017 στην ισλαμική πόλη Marawi στις Φιλιππίνες 19 Απριλίου 2018. REUTERS / Erik De Castro


 (REUTERS / Erik De Castro)

news.mb.com.ph

Η Task Force Bangon Marawi (TFBM), οι οργανώσεις μελών της και οι τοπικές κυβερνητικές μονάδες ξεκίνησαν την Πέμπτη την «Εβδομάδα της Ειρήνης του Marawi» για να τιμήσουν τον ηρωισμό και την ενότητα που επέδειξαν οι κάτοικοι κατά τη διάρκεια της πολιορκίας αυτής της πόλης το περασμένο έτος .


Το Γραφείο του Προεδρικού Συμβούλου για την Ειρηνευτική Διαδικασία (OPAPP) δήλωσε ότι ο μιας εβδομάδας εορτασμός, ο οποίος συμπίπτει με την έναρξη του ιερού μήνα του Ραμαζανίου φέτος, θα γιορτάζεται από τις 17 Μαΐου έως τις 23 Μαΐου κάθε χρόνο.

Την ημέρα των εγκαινίων παρουσιάστηκαν αρκετοί οργανισμοί  που παρέχουν δημόσιες υπηρεσίες στους θαλάμους τους εντός των χώρων του Δημαρχείου του Marawi, όπως το Τμήμα Εμπορίου και Βιομηχανίας που πραγματοποίησε εμπορική έκθεση και το Υπουργείο Υγείας που προσέφερε ιατρικές υπηρεσίες σε κατοίκους.


"Είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε τον ηρωισμό και την ανθεκτικότητα των ανθρώπων όσον αφορά την αντιμετώπιση της σύγκρουσης που ξέσπασε και τη διάθεση να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους", ανέφερε ο βοηθός γραμματέας του OPAPP, Ρολάντο Ασουνσιόν.

Ο Ασουνσιόν υπογράμμισε επίσης τη σημασία της εσωτερικής ειρήνης για την αποκατάσταση των σχέσεων και την επανασύνδεση με τις κοινότητες.

"Ang kapayapaan ay nagsisimula sa ating sarili. Πρέπει να σκεφτούμε τις αξίες, τις συμπεριφορές και τις στάσεις μας ", είπε.

Μετά την τελετή έναρξης, ο OPAPP ηγήθηκε σε μια συνάντηση του δημαρχείου με διάφορους φορείς στην πόλη και φιλοξένησε ένα Iftar ή το σπάσιμο της νηστείας με τις τοπικές κοινότητες.

Οι οργανισμοί  θα διεξάγουν δραστηριότητες όπως η κατανομή της βοήθειας ,η εκπαίδευση διαβίωσης και η τεχνική κατάρτιση. Αθλητικές, πολιτιστικές και θρησκευτικές δραστηριότητες θα ξεκινήσουν επίσης κατά τη διάρκεια της εβδομάδας ειρήνης.

"Η ειρήνη είναι μια κοινή ευθύνη,"δήλωσε ο  Atty Faisal Cali, εκπρόσωπος του αναπληρωτή κυβερνήτη του Lanao Del Sur, ενώ κάλεσε όλους τους ενδιαφερόμενους της Marawi να ενωθούν για να επιταχύνουν την άνοδο της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

H δυσκολία

  Να σε δεχτεί ο Χριστός είναι εύκολο. Ο Χριστός όλους τους δέχεται. Όλους τους περιμένει. Πολλές φορές όχι μόνο τους περιμένει αλλά τους πλ...