Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

Διαδηλώσεις και αντιδιαδηλώσεις στη Γεωργία

Police discharge situation at protest rally
interpressnews1
interpressnews2
interpressnews3
interpressnews4
interpressnews5

Η αστυνομία κατάφερε να εκτονώσει την ένταση κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης που βρίσκεται σε εξέλιξη στο κτίριο του κοινοβουλίου στη λεωφόρο Rustaveli.
Οι συμμετέχοντες στη διαδήλωση, που διοργανώθηκε από το White Noise Movement, διακόσμησαν συμβολικά με λουλούδια το μνημείο  της 9ης Απριλίου. Οι συμμετέχοντες στην αντιδιαδήλωση, που είναι επίσης σε εξέλιξη στο κτίριο του κοινοβουλίου, δεν τους επέτρεψαν να φέρουν λουλούδια στο μνημείο, λέγοντας ότι δεν είχαν το δικαίωμα να το κάνουν μετά το χθεσινό περιστατικό, όταν ένας από τους συμμετέχοντες στη διαδήλωση του White Noise ανέβηκε στο μνημείο της 9ης Απριλίου και χόρευε εκεί.
Η αστυνομία έχει εκτονώσει την κατάσταση. Πήραν τους συμμετέχοντες στην αντιδιαδήλωση από την περιοχή του μνημείου της 9ης Απριλίου και επέτρεψαν στους διαδηλωτές της άλλης διαδήλωσης να φέρουν λουλούδια στο μνημείο.




'Georgian National Unity' to hold counter rally outside parliament's building
Τα μέλη της "εθνικής ενότητας της Γεωργίας" πρόκειται να διεξαγάγουν αντιδιαδήλωση σήμερα έξω από το κτίριο του κοινοβουλίου στη λεωφόρο Rustaveli στην Τιφλίδα.
Λένε ότι δεν θα επιτρέψουν "την ατζέντα των εμπόρων ναρκωτικών και των LGBT ακτιβιστών στη Γεωργία και θα προστατεύσουν την ατζέντα που κληρονόμησε η χώρα από τους προγόνους".
Όργανα  του νόμου κινητοποιούνται έξω από το κτήριο του κοινοβουλίου.

'Georgian National Unity' to rally in London Park and not outside Parliament
Οι ακτιβιστές της «εθνικής ενότητας της Γεωργίας» κατευθήνθηκαν στο πάρκο του Λονδίνου όπου πραγματοποίησαν αντιδιαδήλωση. Αρχικά, η «εθνική ενότητα της Γεωργίας» σχεδίαζε να συγκεντρωθεί έξω από το κτήριο του κοινοβουλίου, αλλά αργότερα, οι ακτιβιστές άλλαξαν γνώμη και αποφάσισαν να διεξάγουν τη διαδήλωση στο πάρκο του Λονδίνου.

Counter-rally organizer detained
Η αστυνομία συνέλαβε τον υπερασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Giorgi Gabedava, ο οποίος διοργάνωσε την αντιδιαδήλωση  στην εκκλησία του Kashveti στο κέντρο της Τιφλίδας.
Ο Γκαμπεντάβα κρατήθηκε για χουλιγκανισμό και ανυπακοή.
Μια διαδήλωση διαμαρτυρίας εναντίον των φιλελεύθερων υποστηρικτών της πολιτικής για τα ναρκωτικά βρίσκεται σε εξέλιξη στην εκκλησία Kashveti στο κέντρο της Τιφλίδας.

White Noise Movement rally and counter-protest in Tbilisi
Η συγκέντρωση  διαμαρτυρίας, που διοργανώθηκε από το Κίνημα του Λευκού Θορύβου, συνεχίζεται στο κτίριο του Κοινοβουλίου στη λεωφόρο Rustaveli, στην Τιφλίδα. Αντιδιαδηλωτές συγκεντρώνονται στην αντίθετη πλευρά του δρόμου.
Οι συμμετέχοντες στη διαδήλωση "για την ελευθερία μου" κάλεσαν τους διαδηλωτές να μείνουν ήρεμοι.
Οι συμμετέχοντες στην αντιδιαδήλωση προσπάθησαν να μεταβούν στο κτίριο του Κοινοβουλίου, αλλά τα όργανα της τάξης δεν τους επέτρεψαν να το πράξουν. Υπάρχει μια διμοιρία της αστυνομίας μεταξύ των διαδηλωτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα χειροκροτήματα

  Τα χειροκροτήματα μετά από τις ομιλίες του πρωθυπουργού και του πρώην υπουργού μεταφορών ήταν το αποκορύφωμα της άθλιας εικόνας που για ακ...