Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

Διαμαρτυρία των Ρ/Καθολικών της Νιγηρίας για τις δολοφονίες χριστιανών

Catholic faithful during a peaceful prayerful procession to protest the killing of Catholic Priests and other Christians in Benue State, in Abuja on Tuesday (22/5/17). 02694/22/5/2018/Callistus Ewelike/BJO/NAN
premiumtimesng

Εκατοντάδες χριστιανοί συγκεντρώθηκαν την Τρίτη στο Εθνικό Χριστιανικό Κέντρο Αμπούτζα για ειρηνική διαμαρτυρία ενάντια στις δολοφονίες σε ολόκληρη τη χώρα.

Οι Χριστιανοί, υπό την ηγεσία της Καθολικής Αρχιεπισκοπής, εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για τις πολλές ζωές που χάθηκαν σε επιθέσεις από ύποπτους κτηνοτρόφους σε ολόκληρη τη χώρα.

Η διαδήλωση πυροδοτήθηκε ειδικά από τις δολοφονίες 19 ατόμων, μεταξύ των οποίων δύο Καθολικοί ιερείς κατά τη διάρκεια μίας πρωινής λειτουργίας στην Καθολική Εκκλησία του Αγίου Ιγνατίου, στη πολιτεία  Benue τον Μάρτιο.

Τα θύματα της επίθεσης θάφτηκαν την Τρίτη από την Καθολική Εκκλησία στο Benue .

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, λίγο πριν ξεκινήσει η διαμαρτυρία, ο Πριμάτος της Εκκλησίας της Νιγηρίας, της αγγλικανικής ομολογίας,  Νίκολας Όκο, δήλωσε ότι αν και οι Νιγηριανοί από κάθε θρησκεία "έχουν δεχτεί σοβαρό πλήγμα από τους κτηνοτρόφους, οι Νιγηριανοί δεν θα παραδώσουν τη χώρα τους για κανένα λόγο".

"Γνωρίζουμε ότι οι μουσουλμάνοι, οι χριστιανοί και ακόμη και οι μη πιστοί έχουν σκοτωθεί από αυτούς τους ανθρώπους. Πρόκειται για ψυχολογικό πόλεμο και δεν πρέπει να εκφοβιστούμε », είπε.


Εξέφρασε τη λύπη του για την κακή διαχείριση της κατάστασης από την κυβέρνηση και κάλεσε τους ηγέτες «ειδικά στο κέντρο να καταβάλουν κάθε προσπάθεια για να προστατεύσουν τον λαό».

"Όταν ήρθε η κυβέρνηση στην εξουσία, ελπίσαμε ότι όλοι θα είναι μέρος της κυβέρνησης. Πολύ σύντομα έγινε σαφές ότι ήταν απλά λόγια. Η κυβέρνηση θα πρέπει να προσπαθήσει να διατηρήσει το δικό της ρόλο προστατεύοντας τους ανθρώπους όχι ένα τμήμα της χώρας. Όχι μερικά άτομα.

"Έχουμε τον νιγηριανό στρατό, το ναυτικό,την αστυνομία κλπ. Είναι ικανοί, αν τους δοθούν οι κατάλληλες εγκαταστάσεις για να βρουν τους δράστες αυτής της πράξης. Αφαιρέστε τα όπλα από τους δολοφόνους και οι άνθρωποι θα κοιμούνται ήσυχοι", δήλωσε ο κ. Okoh.

Επίσης, ο εκπρόσωπος του Προέδρου της Χριστιανικής Ένωσης Νιγηρίας, Samson Ayokunle, κάλεσε τον Πρόεδρο Muhammadu Buhari να παραιτηθεί από το αξίωμα "αν δεν είναι σε θέση να εκπληρώσει το καθήκον του της προστασίας του λαού".

"Η εκκλησία του Θεού πενθεί και είμαστε μαζί της. Ο Πρόεδρος υποσχέθηκε να προστατεύσει την εδαφική ακεραιότητα της Νιγηρίας, κάτι που δεν έχει γίνει. Αν δεν ξέρει πώς να το κάνει, ας παραιτηθεί.

"Οι άνθρωποι που μας σκοτώνουν δεν είναι αόρατοι. Είναι ανθρώπινα όντα. Πρέπει να συλληφθούν και να διωχθούν, "είπε.

Απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους μετά τις διαμαρτυρίες στο Προκαθεδρικό, ο διευθυντής της Καθολικής Επικοινωνίας, Patrick Alumuku, σημείωσε την ανάγκη για τους χριστιανούς να ξεσηκωθούν με μία φωνή ενάντια στις δολοφονίες.

«Γνωρίζουμε ότι πολλοί μουσουλμάνοι σκοτώθηκαν. Αλλά γνωρίζουμε επίσης και άλλα μέρη του κόσμου, όπου αυτά έχουν συμβεί με κύριο στόχο τους χριστιανούς, οπότε δεν θα περιμένουμε ούτε θα σταυρώσουμε τα χέρια μας. Εμείς ως Χριστιανοί αρνούμαστε να είμαστε σιωπηλοί μπροστά σε αυτά ", δήλωσε ο κ. Alumuku.

Ο κ. Alumuku είπε ότι η διαδήλωση λαμβάνει χώρα σε όλα τα μέρη της χώρας, όπως στην Αμπούζα.

Της διαδήλωσης στην Αμπούζα ηγήθηκε ο Ομότιμο Επίσκοπο της Αρχιεπισκοπής Αμπούζα, Anslem Umorem.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημιουργώντας μια κόλαση δική μας

Μπορεί οι άνθρωποι να υποστηρίζουν πως κυνηγούν ή αποζητούν έναν παράδεισο αλλά συνήθως αυτό που πραγματικά επιθυμούν είναι η κόλαση. Πολλές...