Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Αρχαία Αρμένικα Μνημεία αναστηλώνονται στο Ιράν

A view of Sandoukht temple in northwest Iran
asbarez.com

Τεχεράνη(Tehran Times) - Ξεκίνησε η εργασία αναστήλωσης για τρία αρμενικά μνημεία που στέκονται δίπλα στο μοναστήρι του Αγίου Θαδδαίου,που είναι εγγεγραμμένο στην UNESCO,στο βορειοδυτικό Ιράν.

"Το μαυσωλείο και ο ναός του Sandoukht καθώς και η εκκλησία του Zakarius ανακαινίζονται", ανέφερε η ISNA πως είπε ο  Hassan Sepehrfar, επαρχιακός αξιωματούχος τουρισμού, την Κυριακή.

Ένας προϋπολογισμός ενός δισεκατομμυρίου rials (περίπου 24.000 δολάρια) έχει διατεθεί για τα έργα που περιλαμβάνουν δάπεδα και δομική οχύρωση, πρόσθεσε ο αξιωματούχος.


Η Μονή του Αγίου Θαδδαίου υπήρξε ανέκαθεν τόπος υψηλής πνευματικής αξίας για τους χριστιανούς και άλλους κατοίκους της περιοχής. Κάθε καλοκαίρι φιλοξενεί συναθροίσεις προσκυνητών που προέρχονται από το Ιράν και την Αρμενία για να παρακολουθήσουν ειδικές θρησκευτικές τελετές όπως η Θεία Κοινωνία και το βάπτισμα.

Μαζί με το Μοναστήρι του Αγίου Στεφάνου και το παρεκκλήσι του Dzordzor, ο Άγιος Θαδδαίος τέθηκε στη λίστα της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO το 2008 με τον τίτλο «Αρμενικά Μοναστικά Συγκροτήματα του Ιράν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το φίδι του εγωισμού

  Ο εγωισμός είναι ένα πολύ ύπουλο φίδι που συνήθως, όμως, εμφανίζεται στη γλώσσα που χρησιμοποιούμε. Και μπορούμε να καταλάβουμε πόσο μας έ...