Σάββατο 19 Μαΐου 2018

Συνελήφθη Μεξικάνος αρχηγός συμμορίας με την τίγρη του


Ένας αρχηγός συμμορίας συνελήφθη στο Μεξικό μαζί με την τίγρη του που «φυλούσε» το σπίτι του στη διάρκεια επιχείρησης της αστυνομίας και του στρατού, οι οποίοι κατέσχεσαν όπλα και ναρκωτικά. 

«Διεξάγαμε δύο έρευνες στη διάρκεια των οποίων κατασχέθηκαν όπλα, ναρκωτικά και υλικό ραδιοεπικοινωνίας καθώς και μία τίγρης η οποία φυλούσε το σπίτι» στο Σαν Μάρτιν Τεξμελούκαν στην πολιτεία Πουέπλα, δήλωσε σήμερα ο Χεσούς Μοράλε αξιωματούχος ασφαλείας της πολιτείας.

Οι αρχές κατηγορούν τον συλληφθέντα, το όνομα του οποίου δεν αποκαλύφθηκε, ότι είναι επικεφαλής μιας συμμορίας που έκλεβε καύσιμα στο Σαν Μάρτιν Τεξμελούκαν, που βρίσκεται περίπου 100 χιλιόμετρα από την πόλη του Μεξικού, μια πρακτική που ευθύνεται για μεγάλο μέρος της βίας στην περιοχή. 


Στο σπίτι του συλληφθέντα εντοπίστηκαν επίσης κουβέρτες που είχαν γραμμένα πάνω τους απειλητικά μηνύματα υπογεγραμμένα από το καρτέλ Νέα Γενιά του Χαλίσκο, ένα από τα πιο ισχυρά μεξικανικά καρτέλ ναρκωτικών. Τέτοιου είδους κουβέρτες αφήνουν οι λαθρέμποροι ναρκωτικών πάνω στα πτώματα των θυμάτων τους, διευκρίνισε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο διοικητής της αστυνομίας Βίκτορ Τόρες Μορένο. 

Η κλοπή καυσίμων προκαλεί μεγάλες οικονομικές ζημιές στην κρατική, μεξικανική εταιρεία πετρελαίου Pemex. Η πολιτεία Πουέμπλα βρίσκεται στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων αυτών και οι συμμορίες εκεί δρουν συχνά με τη σύμπραξη της αστυνομίας ή αξιωματούχων. 

Στις αρχές Μαΐου συνολικά 119 αστυνομικοί από το Σαν Μάρτιν Τεξμελούκαν, μεταξύ των οποίων και ο διοικητής της αστυνομίας, αποπέμφθηκαν με την κατηγορία ότι συμμετείχαν στις κλοπές καυσίμων. 

18/05/2018 13:31 ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP Μεξικό, Μεξικό
Πηγή: Συνέλαβαν αρχηγό συμμορίας στο Μεξικό ο οποίος είχε για φρουρό μια… τίγρη https://hellasjournal.com/2018/05/synelavan-archigo-symmorias-sto-mexiko-o-opios-iche-gia-frouro-mia-tigri/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

H δυσκολία

  Να σε δεχτεί ο Χριστός είναι εύκολο. Ο Χριστός όλους τους δέχεται. Όλους τους περιμένει. Πολλές φορές όχι μόνο τους περιμένει αλλά τους πλ...