Κυριακή 27 Μαΐου 2018

Τελικός Champions League

View image on Twitter     View image on Twitter

Στον χθεσινό τελικό το Champions' League δεν υποστήριζα καμία ομάδα.Έτσι κι αλλιώς στην Αγγλία υποστηρίζω Tottenham και στην Ισπανία Bilbao.Έχω μια ελαφρά αντιπάθεια για τους δύο χθεσινούς αντιπάλους λοιπόν και δεν καιγόμουν για το ποιος θα νικήσει.

Αλλά(πάντα υπάρχει ένα αλλά)το ποδόσφαιρο δεν είναι τυχαία βασιλιάς των σπορ.Η κόντρα λοιπόν των δυο κορυφαίων αυτή την εποχή παικτών(τρεις μαζί με τον Μέσσι)του Σαλάχ και το Κρ.Ρονάλντο με ιντρίγκαρε αρκούντως.Και πράγματι τα πρώτα λεπτά του αγώνα έδειχνα ότι πάμε για σπουδαία τιτανομαχία.Μέχρι που ο αρχηγός της Ρεάλ έκανε στον σπουδαίο Αιγύπτιο τη λαβή που βλέπετε παραπάνω(αντιπαραβάλλεται με μια τεχνική σούμο,είχαμεκι εκεί τελικό χθες) και του έβγαλε τον ώμο.Μάλιστα το έκανε τόσο πονηρά που ούτε κάρτα δεν πήρε.


Εδώ και δεκαετίες αυτό είναι το ποδόσφαιρο στη σύγχρονη μορφή του.Το παν είναι η νίκη.Με κάθε τρόπο,με κάθε κόστος.

Και σημαντικότατο να περνάνε μεγαθήρια στη φάση των 4 και στον τελικό.Έτσι γίνεται ό,τι είναι δυνατόν ώστε να λιγοστεύουν όλο και περισσότερο οι εκπλήξεις.Αυτός που βάζει πολλά λεφτά πρέπει να προχωρά.

Το ποδόσφαιρο έχει πάψει να είναι αυτό που ήταν εδώ και πολύ καιρό.Για την ακρίβεια όταν η Βραζιλία αποφάσισε να "εξευρωπαϊσθεί" και να βάλει το αποτέλεσμα πάνω από το θέαμα και έριξε πιο πολύ βάρος σε συστήματα και άμυνα.Πράγματι πήρε αρκετούς τίτλους όμως αυτή η στροφή της κόστισε σε παραγωγή σπουδαίων ποδοσφαιριστών.Και τα τελευταία χρόνια πληρώνει τον λογαριασμό.

Μια ανάσα ζωής δόθηκε στο ποδόσφαιρο από την εμφάνιση στο προσκήνιο των ομάδων της "μαύρης" Αφρικής.Καμερούν,Νιγηρία,Σενεγάλη,Ακτή Ελεφαντοστού.Αυτές οι ομάδες έφεραν πίσω αέρα αλάνας στα γήπεδα.Παρουσίασαν θεαματικό ποδόσφαιρο αλλά δεν υπήρχε αποτελεσματικότητα.Και αυτό μετράει σήμερα.

Έτσι τα τζιμάνια του παγκοσμίου ποδοσφαίρου πήραν την κατάλληλη απόφαση.Αντί να οργανώσουν λίγο το αλανιάρικο ποδόσφαιρο των αφρικανικών ομάδων,αυτοί αποφάσισαν να το βάλουν σε όσο πιο στενά καλούπια μπορούσαν.Έτσι ησυχάσαμε.Ούτε θέαμα ούτε αποτέλεσμα πια.

Ο Σαλάχ,για να επιστρέψω στο αρχικό θέμα,είναι για εμένα ο καλύτερος ποδοσφαιριστής σήμερα διότι,αντίθετα με τους Μέσσι-Ρονάλντο,είναι πρώτα ποδοσφαιριστής και μετά αθλητής.Είναι λιγότερο "βιονικός" από τους άλλους δύο και θυμίζει παίκτη παλαιότερων εποχών.

Το χθεσινό περιστατικό κάνει πολύ κακό στο ποδόσφαιρο και ελπίζω να ληφθούν κάποια μέτρα για να προφυλαχθούν τέτοιου είδους παίκτες.

ΥΓ.Ευτυχώς ο Ζιτάν είχε την έμπνευση να ρίξει τον Μπέιλ στον αγώνα και έτσι είδαμε αυτή τη γκολάρα:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δυσκολίες

  Οι κουβέντες για το σχέδιο και τη δικαιοσύνη του Θεού δυσκολεύονται κάθε φορά που κάποιοι γονείς θάβουν το ανήλικο ή νεαρό παιδί τους. Μα ...