Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

Πολλά τα θύματα των βροχοπτώσεων στην Αν. Αφρική-Κατέρρευσε φράγμα στην Κένυα

[Update] Death toll from Kenya dam wall collapse jumps to 47: local police chief

africanews

Οι πλημμύρες από ένα φράγμα μιας φάρμας λουλουδιών που κατέρρευσε μετά από ημέρες καταρρακτώδους βροχής στην κοιλάδα του Rift της Κένυας σκότωσαν τουλάχιστον 47 άτομα, καθώς σάρωσαν 450 σπίτια, δήλωσε την Πέμπτη ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας.

Ο κυβερνήτης του νομού Nakuru, Lee Kinyanjui, δήλωσε στο Reuters ότι περίπου 2.000 άνθρωποι έχουν πληγεί από τη κατάρρευση του φράγματος το βράδυ της Τετάρτης. Έχουν σταλεί μηχανικοί για να πραγματοποιήσουν ελέγχους ασφαλείας σε άλλες τρεις κοντινές δεξαμενές.

"Το νερό έχει προκαλέσει τεράστια καταστροφή τόσο σε ζωές όσο και περιουσίες. Η έκταση της ζημίας δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί ", ανέφερε ο κυβερνήτης του Nakuru Lee Kinyajui σε δήλωση.


Οι τοίχοι του φράγματος Patel, που βρίσκεται στην κορυφή ενός λόφου στο νομό Nakuru, 190 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Ναϊρόμπι, υποχώρησαν την Τετάρτη.

Τα πλημμυρικά ύδατα σάρωσαν ηλεκτρικές γραμμές, σπίτια και κτίρια, συμπεριλαμβανομένου ενός δημοτικού σχολείου, δήλωσε ένας φωτογράφος του Reuters που βρισκόταν επί τόπου, καθώς οι εργάτες διάσωσης έψαχναν στα χαλάσματα και τη λάσπη ψάχνοντας για επιζώντες.

Τα πτώματα δύο γυναικών βρέθηκαν αρκετά χιλιόμετρα μακριά. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Mwenda Njoka υπολόγισε τους θανάτους σε 32.

Η Ανατολική Αφρική, μεγάλο μέρος της οποίας υπέστη σοβαρή ξηρασία πέρυσι, έχει πληγεί από έντονες βροχοπτώσης τους τελευταίους δύο μήνες που έχουν εκτοπίσει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους στην Κένυα, τη Σομαλία, την Αιθιοπία και την Ουγκάντα.

Ακόμα και πριν από τη κατάρρευση του φράγματος αυτή την εβδομάδα, οι βροχοπτώσεις είχαν σκοτώσει 132 ανθρώπους και εκτοπίσει 222.000 μόνο στην Κένυα, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημιουργώντας μια κόλαση δική μας

Μπορεί οι άνθρωποι να υποστηρίζουν πως κυνηγούν ή αποζητούν έναν παράδεισο αλλά συνήθως αυτό που πραγματικά επιθυμούν είναι η κόλαση. Πολλές...