Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

Ο Levan Gorgadze(Tochinoshin) εντυπωσιάζει στο Καλοκαιρινό Τουρνουά Sumo

geotv.ge
georgianjournal

Ο Γεωργιανός sekiwake Tochinoshin (γεννημένος Levan Gorgadze) πέτυχε τη δέκατη νίκη του στο Μεγάλο Καλοκαιρινό τουρνουά Sumo στο Ryogoku Kokugikan στο Τόκιο. Ο Tochinoshin παραμένει αήττητος καθώς συνεχίζει τη σειρά των νικών κατά τη διάρκεια του τουρνουά Summer Basho.

Την Τρίτη, 22 Μαΐου, ο Sekiwake Tochinoshin χρησιμοποίησε ωμή δύναμη για να ξεπεράσει το No. 4 Chiyotairyu (4-6) και να διατηρήσει το μοναδικό προβάδισμα στο τουρνουά με τέλειο ρεκόρ 10-0.

"Ο Chiyotairyu άνοιξε με επίθεση στον ώμο αλλά δεν κατάφερε να μετακινήσει τον Tochinoshin, επιτρέποντας στον δυνατό Γεωργιανό να καταφέρει λαβή στη ζώνη πριν σηκώσει τον maegashira  των 190 κιλών πάνω και τον πετάξει κάτω", αναφέρει η Japanaese Times.



Σε αυτή τη φάση, ο Tochinoshin είναι ο κορυφαίος του Summer Basho, που σημαίνει ότι μετά την ολοκλήρωση του τουρνουά η επιτροπή Sumo θα συγκεντρώσει και θα συζητήσει το ζήτημα του να του δώσει τον τίτλο ōzeki.


Η ανώτατη κατηγορία makuuchi λαμβάνει την μεγαλύτερη προσοχή από τους οπαδούς και έχει την πιο σύνθετη ιεραρχία. Η πλειοψηφία των παλαιστών είναι maegashira και αριθμούνται από το 1(στην κορυφή) μέχρι περίπου το 16 ή 17. Σε κάθε βαθμό είναι δύο παλαιστές, ο υψηλότερος στην  κατάταξη ορίζεται ως "ανατολικός" και ο χαμηλότερος ως "δυτικός", οπότε ο κατάλογος πηγαίνει # 1 ανατολικός, # 1 δυτικός, # 2 ανατολικός, # 2 δυτικός, κλπ. Πάνω από τους maegashira είναι οι τρεις τάξεις πρωταθλητών ή κατόχων τίτλων, που ονομάζονται san'yaku, οι οποίες δεν είναι αριθμημένες.

Αυτές είναι, κατά αύξουσα σειρά, komusubi, sekiwake και ōzeki. Στο αποκορύφωμα του συστήματος κατάταξης είναι η τάξη yokozuna.

Οι Γιοκοζούνα ή οι μεγάλοι πρωταθλητές αναμένεται να ανταγωνίζονται και να κερδίζουν τον τίτλο του πρωταθλήματος κορυφαίας κατηγορίας σε τακτική βάση. Ως εκ τούτου, τα κριτήρια προώθησης για τη yokozuna είναι πολύ αυστηρά. Σε γενικές γραμμές, ένας ōzeki πρέπει να κερδίσει το πρωτάθλημα για δύο διαδοχικά τουρνουά ή να παρουσιάσει μια "ισοδύναμη απόδοση" που πρέπει να ληφθεί υπόψη για την προώθηση στη yokozuna. Περισσότεροι από ένας παλαιστές μπορούν να βρίσκονται στην τάξη  yokozuna  την ίδια στιγμή.

Όπως προαναφέρθηκε, ο Levan Gorgadze (Tochinoshin) συνεχίζει τη σειρά αήττητων παιχνιδιών μέσω του τουρνουά Summer Basho. Έχει ήδη πραγματοποιήσει συνολικά 10 συναντήσεις και έχει κερδίσει σε όλες με μεγάλη υπεροχή.

To βίντεο του αγώνα της 23-5-2018 που κέρδισε και πάλι ο Γεωργιανός(11-0).


Θα αντιμετωπίσει τώρα τον παρακάτω κύριο:


Ανανέωση:Τελικά ο Γεωργιανός σουμοτόκα νίκησε και τον Hakuho μετά από συγκλονιστικό αγώνα





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημιουργώντας μια κόλαση δική μας

Μπορεί οι άνθρωποι να υποστηρίζουν πως κυνηγούν ή αποζητούν έναν παράδεισο αλλά συνήθως αυτό που πραγματικά επιθυμούν είναι η κόλαση. Πολλές...