Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

Πραγματοποιήθηκε η Πατριωτική Πορεία στην Αρτσάχ

Participants of a foot march in memory of the events related to the liberation of Shushi, Stepanakert, Nagorno-Karabakh, May 7, 2018.
kavkaz-uzel

Στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ πραγματοποιήθηκε μια πορεία μνήμης για τα γεγονότα που σχετίζονται με την απελευθέρωση του Σούσι. Οι μαθητές και οι σπουδαστές, συνοδευόμενοι από συμμετέχοντες σε στρατιωτικές επιχειρήσεις και βετεράνους πολέμου, ακολούθησαν την πορεία των στρατιωτικών μονάδων που συμμετείχαν στην επίθεση στο Σουσί.

Το Ναγκόρνο-Καραμπάχ γιορτάζει την ημέρα της 9ης Μαΐου ως τριπλή γιορτή: την Ημέρα της Νίκης στον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο, την ημέρα απελευθέρωσης της πόλης Σούσι και τη δημιουργία του Αμυντικού Στρατού. Στις 9 Μαΐου 1992, οι αρμενικές ένοπλες δυνάμεις εισήλθαν στην πόλη Shushi, που ελέγχονταν από τις μονάδες του Αζερμπαϊτζάν, από τις οποίες, σύμφωνα με την αρμενική πλευρά, βομβαρδιζόταν το Stepanakert από την αρχή του πολέμου. Στις 12 Μαΐου, οι αρμενικές μονάδες εισήλθαν στη Λάχιν και ως αποτέλεσμα το Ναγκόρνο-Καραμπάχ έπαψε να αποτελεί θύλακα εντός του Αζερμπαϊτζάν.


Η πατριωτική δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος "Ακολουθώντας τα ίχνη των ηρώων". Αρχίζοντας από το 2012, πραγματοποιείται ετησίως με πρωτοβουλία του Υπουργείου Πολιτισμού, Νεότητας και Τουρισμού του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Φέτος, η πορεία της νεολαίας πραγματοποιήθηκε σε τέσσερις κατευθύνσεις, κατά μήκος των οποίων δέχθηκε επίθεση η πόλη Shushi το 1992, αναφέρει ο  ανταποκριτής του «Caucasian Knot».

Στο δρόμο τους προς το Σούσι, οι συμμετέχοντες στη δράση μνήμης άφησαν λουλούδια στα μνημεία των ηρωών του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου και του πολέμου του Καραμπάχ. Το απόγευμα και οι τέσσερις πορείες ενώθηκαν στο Shushi κοντά στον καθεδρικό ναό του Σωτήρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πολιτισμοί

 Ακολουθεί μια κάπως αντιδημοφιλής άποψη. όχι, οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι, ο Σωκράτης, ο Πλάτωνας κλπ δεν ήταν κάποιου είδους προ Χριστού ...