Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Η κυβέρνηση της Κίνας παίρνει μέτρα καταστολής κατά των Χριστιανών

koreatimes

Του Jung Min-ho

Η Κίνα έχει καταστήσει αυστηρότερους τους κανονισμούς για τη θρησκευτική ελευθερία, απαγορεύοντας την κατασκευή μεγάλων υπαίθριων θρησκευτικών αγαλμάτων κάθε είδους.

Με την κατεδάφιση των εκκλησιών και άλλων θρησκευτικών εγκαταστάσεων στην Κίνα εν μέσω των αυξανόμενων περιορισμών του Κομμουνιστικού Κόμματος στη θρησκεία, η κορεατική κυβέρνηση προειδοποίησε τους πολίτες της στην Κίνα να λάβουν ιδιαίτερη προσοχή.

"Η κυβέρνηση της Κίνας έχει αυστηρότερους κανονισμούς για τις θρησκευτικές ομάδες και τις δραστηριότητές τους", έγραψε το Υπουργείο Εξωτερικών στο Facebook στις 23 Μαΐου.

"Κάποιοι Κορεάτες έχουν συλληφθεί επειδή παραβίασαν τους κανόνες. Καλούμε τους Κορεάτες που κατοικούν ή επισκέπτονται την Κίνα να λαμβάνουν ειδικές προφυλάξεις."

Σε ένα μήνυμα προς τους χριστιανούς ιεραποστόλους, το υπουργείο προειδοποίησε ότι η Κίνα απαγόρευσε στους ιεραποστόλους να απευθύνονται στους Κινέζους.


Το Σύνταγμα της Κίνας δηλώνει ότι προστατεύει την ελευθερία της θρησκείας - αλλά με μια προειδοποίηση: η κυβέρνηση προστατεύει μόνο τις «κανονικές θρησκευτικές δραστηριότητες» που λαμβάνουν χώρα μέσα σε , θρησκευτικές οργανώσεις και καταχωρημένους τόπους λατρείας με κυβερνητική έγκριση. Με άλλα λόγια, δεν υπάρχει προστασία για θρησκείες που η κυβέρνηση δεν συμπαθεί.

Οι κινεζικές αρχές βλέπουν όλο και περισσότερο τις θρησκείες, ειδικά τον χριστιανισμό, οι οποίες αναπτύσσονται ταχύτερα στην Κίνα απ 'ό, τι στα περισσότερα μέρη του κόσμου, ως δυνητικούς αντιπάλους τους και τους επιβάλλει απαγορεύσεις.

Ανησυχώντας για οποιεσδήποτε οργανωμένες κινήσεις εκτός του ελέγχου της, η κινεζική κυβέρνηση έχει παρενοχλήσει και συλλάβει  μέλη εκκλησιών. Αλλά σε πολλά μέρη, οι εκκλησίες κατ'οίκον  ακμάζουν.

Σε μια επιπλέον προσπάθεια να περιοριστεί η αυξανόμενη επιρροή του Χριστιανισμού, η κυβέρνηση πρόσφατα απαγόρευσε στους διαδικτυακούς πωλητές να πωλούν τη Βίβλο, σύμφωνα με τους New York Times. Ως αποτέλεσμα, ο Χριστιανισμός έχει γίνει η μόνη μεγάλη θρησκεία, της οποίας το ιερό κείμενο δεν μπορεί να πωληθεί μέσω των συνήθων εμπορικών καναλιών εκεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημιουργώντας μια κόλαση δική μας

Μπορεί οι άνθρωποι να υποστηρίζουν πως κυνηγούν ή αποζητούν έναν παράδεισο αλλά συνήθως αυτό που πραγματικά επιθυμούν είναι η κόλαση. Πολλές...