Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Η Συρία αναγνώρισε την Αμπχαζία και τη Ν.Οσετία. Διακόπτονται οι διπλωματικές σχέσεις με τη Γεωργία

De-facto FM – We are discussing opening of embassies in Tskhinvali and Damascus
interpressnews

Ο Ντιμίτρι Μεντόεφ, de-facto υπουργός Εξωτερικών της κατεχόμενης περιοχής Τσχινβάλι, λέει ότι "η Νότια Οσετία" εξετάζει το ζήτημα του ανοίγματος πρεσβείας στη Δαμασκό, πρωτεύουσα της Συρίας.

"Η αναγνώριση της Νότιας Οσετίας από τη Συρία έχει μεγάλη σημασία για εμάς, είμαστε ευγνώμονες που ο Μπασάρ Ασάντ πήρε μια τέτοια απόφαση, είναι μεγάλη τιμή για εμάς και μεγάλη ευθύνη", δήλωσε ο Ντιμίτρι Μεντόεφ.


Είπε ότι η εργασία θα ξεκινήσει «στο επίπεδο των υπουργείων εξωτερικών των δύο χωρών».

"Φυσικά, οι επαφές μας θα αναπτυχθούν, θα υπάρξουν πρόσθετες συμφωνίες, είμαστε σε ενεργό επαφή με τη Συρία και θα συζητήσουμε το ζήτημα του ανοίγματος των πρεσβειών στο Τσχινβάλι και τη Δαμασκό", πρόσθεσε ο ντε φάκτο υπουργός Εξωτερικών.
The so-called recognition by the illegitimate, manipulated regime does not represent any threat to Georgia's territorial integrity - Mikheil Janelidze

interpressnews

Η αποκαλούμενη αναγνώριση από το παράνομο, χειραγωγημένο καθεστώς δεν αποτελεί απειλή για την εδαφική ακεραιότητα της Γεωργίας, δήλωσε ο Γεωργιανός Υπουργός Εξωτερικών Μιχαήλ Γιανελίτζε σχολιάζοντας την αναγνώριση από τη Συρία της ανεξαρτησίας της  Αμπχαζίας και της περιοχής Τσχίνβαλι.

"Έχουμε ξεκινήσει τις διαδικασίες για τερματισμό των διπλωματικών σχέσεων.Είναι ατυχές το γεγονός ότι το καθεστώς Assad έλαβε μια τέτοια απόφαση υπό τη χειραγώγηση της Ρωσίας, αλλά αυτό δεν προκαλεί έκπληξη από το καθεστώς Assad, το οποίο δεν ενδιαφέρεται για τους δικούς του πολίτες.Αυτό δεν  επηρεάζει την πολιτική μη αναγνώρισης των ιστορικών περιοχών μας σε ολόκληρο τον κόσμο.Η διεθνής κοινότητα είναι καλά ενημερωμένη για το καθεστώς Assad και υποστηρίζει σθεναρά την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία μας.Σχετικές δηλώσεις έγιναν χθες.Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε προς την κατεύθυνση της πολιτικής μη αναγνώρισης και τη διατήρηση της διεθνούς υποστήριξης ", ανέφερε ο Janelidze.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Εξωτερικών, δεν υπάρχει απειλή για την αναγνώριση των κατεχόμενων εδαφών της Γεωργίας από άλλες χώρες.


"Η λεγόμενη αναγνώριση από το παράνομο, χειραγωγημένο καθεστώς δεν αποτελεί απειλή για την εδαφική ακεραιότητα της Γεωργίας, είναι πολύ λυπηρό το γεγονός ότι τα καθεστώτα κατοχής τη χαρακτηρίζουν νίκη. Θα έπρεπε να επικεντρωθούμε στη συμφιλίωση", πρόσθεσε ο Janelidze.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνύπαρξη αντί ανεκτικότητας

  Η ανεκτικότητα δεν είναι το ζητούμενο. Δεν είναι αρετή η ανεκτικότητα. Ανεκτικότητα δείχνει αυτός που ανέχεται κάτι που δεν του αρέσει αλλ...