Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

Έκρηξη σε τάφο σούφι στο Νταγκεστάν της Ρωσίας

Aftermath of the explosion in the room for ziyarat near the grave of Sheikh Said of Chirkei in Dagestan. Photo: Bell Boyarov http://midag.ru/new/v_dagestane_vzorvali_ziyarat_sheykha_saida_afandi_chirkeyskogo_-25329/

kavkaz-uzel

Έκρηξη σημειώθηκε στην αίθουσα για ζιγιαράτ κοντά στον τάφο του Σεΐχ Σαΐντ του Τσιρκέι στο Νταγκεστάν. Οι ύποπτοι έχουν τραβηχτεί από κάμερες παρακολούθησης και έχουν ήδη συλληφθεί, αναφέρει μια πηγή.

Το «Caucasian Knot» ανέφερε ότι στις 28 Αυγούστου 2012, ο Σούφι Σεΐχ Σαΐντ του Τσιρκέι σκοτώθηκε ως αποτέλεσμα μιας έκρηξης στο σπίτι του. Μια βόμβα ενεργοποιήθηκε από μια βομβίστρια αυτοκτονίας. Συνολικά, η έκρηξη σκότωσε οκτώ άτομα, συμπεριλαμβανομένης της βομβίστριας αυτοκτονίας.


Η έκρηξη στην αίθουσα για το ζιγιαράτ (ζιγιαράτ σημαίνει για τους μουσουλμάνους προσκύνημα στα ιερές  τοποθεσίες, καθώς και ο ίδιος ο χαρακτηρισμός αυτών των ιερών τοποθεσιών), που βρίσκεται κοντά στον τάφο του Σαϊντ-Αφάντι του Τσιρκέι στο χωριό Τσίρκεϊ στην περιοχή Μπουγινάκσκ, πραγματοποιήθηκε στις 11:53 π.μ. ώρα Μόσχας στις 8 Μαΐου.

Οι ύποπτοι έχουν καταγραφεί από κάμερες παρακολούθησης , αναφέρει το "Makhachkala News".

Ο τάφος του Σαΐντ του Chirkei υπέστη σοβαρές ζημιές, σύμφωνα με στοιχεία των οργάνων του νόμου του Dagestan.

Οι ύποπτοι, που είναι κάτοικοι του χωριού Endirei, έχουν ήδη συλληφθεί,πληροφορήθηκε  το "Kavkaz.Realii" από μια πηγή. Η υπηρεσία Τύπου του Υπουργείου Εσωτερικών του Dagestan (MIA) έχει υποσχεθεί να δημοσιεύσει αργότερα επίσημη δήλωση σχετικά με το περιστατικό, αναφέρει η πύλη "Kavkaz.Realii".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημιουργώντας μια κόλαση δική μας

Μπορεί οι άνθρωποι να υποστηρίζουν πως κυνηγούν ή αποζητούν έναν παράδεισο αλλά συνήθως αυτό που πραγματικά επιθυμούν είναι η κόλαση. Πολλές...