Κυριακή 20 Μαΐου 2018

Η Καλιφόρνια αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Ασσυρίων


aina

(AINA) - Ο Sabri Atman, ο ιδρυτής και διευθυντής του Ασσύριου Κέντρου Γενοκτονίας  και Ερευνών , προσκλήθηκε να παραστεί στην 103η επέτειο της Μνήμης της Αρμενικής Γενοκτονίας στην Συνέλευση της Πολιτείας της  Καλιφόρνια στο Σακραμέντο στις 23 Απριλίου 2018.Η  Κοινή Απόφαση της Συνέλευσης υπ' αριθ. 37(AJR 37) εισήχθη από το Μέλος της Συνέλευσης Friedman και γράφτηκε από κοινού με το μέλος της Συνέλευσης Nazarian.


Η τουρκική γενοκτονία κόστισε τη ζωή 750.000 Ασσυρίων (75%), 1 εκατομμυρίου Ελλήνων και 1.5 εκατομμυρίου Αρμενίων.


Η AJR 37 ορίζει "... το έτος 2018 ως" Έτος της γιορτής της Καλιφόρνιας για την επέτειο της γενοκτονίας των Αρμενίων το 1915 - 1923 ", θα ορίσει την 24η Απριλίου 2018 ως" Ημέρα της Καλιφόρνιας για την επέτειο της Αρμενικής Γενοκτονίας του 1915 - 1923 »και καλεί τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών και το Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών να επιβεβαιώσουν επίσημα και με συνέπεια την ιστορική αλήθεια ότι οι βιαιοπραγίες που διαπράχθηκαν κατά του λαού της Αρμενίας αποτελούν γενοκτονία». Η AJR 37 αναφέρει επίσης ότι «1,5 εκατομμύρια άντρες, γυναίκες και παιδιά αρμενικής καταγωγής και εκατοντάδες χιλιάδες Ασσύριοι, Έλληνες και άλλοι χριστιανοί, έχασαν τη ζωή τους στα χέρια της Οθωμανικής Τουρκικής Αυτοκρατορίας και  της Τουρκίας ... "


Η AJR37 επαναβεβαιώνει ότι αυτά τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας είχαν επίσης ως συνέπεια την οριστική απομάκρυνση όλων των ιχνών των Αρμενίων και άλλων στοχευμένων ανθρώπων (Ασσύριων, Ελλήνων, άλλων χριστιανικών μειονοτήτων) από τις ιστορικές πατρίδες τους για περισσότερες από τέσσερις χιλιετίες και ο πλουτισμός των δραστών με τις ιδιοκτησίες των θυμάτων αυτών των εγκλημάτων, συμπεριλαμβανομένης της σύλησης αρκετών χιλιάδων εκκλησιών.

Το μέλος της Συνέλευσης Heath Flora υποδέχτηκε και έδωσε το λόγο στον κ. Sabri Atman και άλλα μέλη της ασυριακής κοινότητας στην περιοχή του. Ο κ. Sam David, πρόεδρος του Αμερικανικού Πολιτιστικού Συλλόγου Ασσυρίων Turlock, κάλεσε τον κ. Atman ως ειδικό επισκέπτη για να παρακολουθήσει αυτή την ειδική τελετή μνήμης της 103ης επετείου της Γενοκτονίας του 1915.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αριθμητική

  Εδώ και αιώνες οι άνθρωποι γίνονται χριστιανοί για οποιονδήποτε άλλο λόγο εκτός από το να θέλουν να είναι...χριστιανοί. Στη Βυζαντινή Αυτο...