Δευτέρα 28 Μαΐου 2018

Του Αγίου Πνεύματος

Αποτέλεσμα εικόνας για pentecost painting

Λίγες ημέρες μετά την Ανάληψή Του,ο Κύριος έστειλε στους μαθητές Του το τρίτο πρόσωπο της Αγία Τριάδος,τον  Παράκλητο,το Άγιο Πνεύμα.

Το Άγιο Πνεύμα γεμίζει τον κόσμο με την πνοή Του και μοιράζει τα δώρα του Θεού σε όλους τους ανθρώπους.Θεραπεύει τον χωρισμό της ανθρωπότητας που προκλήθηκε από τη σύγχυση των γλωσσών στον πύργο της Βαβέλ δίνοντας τη δυνατότητα σε αυτούς που δέχονται και κρατούν τις δωρεές Του να αγγίζουν όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως γλώσσας που μιλούν.


Το Άγιο Πνεύμα όμως είναι κυρίως ελευθερία.Και αυτή την ελευθερία μας προσφέρει.Και αυτό είναι ίσως το δυσκολότερο δώρο που μας κάνει.Γιατί η ελευθερία σημαίνει ευθύνη για αυτόν που τη δέχεται ώστε να μη μετατραπεί σε ασυδοσία.Χρειάζεται ικανότητα κρίσης ώστε να ξέρει πως να την αξιοποιήσει.Ζητά υπευθυνότητα και ωριμότητα ώστε να αναλαμβάνουμε την ευθύνη των πράξεών μας και να μην αφήνουμε άλλους να αποφασίζουν για εμάς ώστε να τους μετακυλήσουμε τις δικές μας ευθύνες.Χρειάζεται αγώνα ώστε να καταφέρουμε να διατηρήσουμε αυτή την ελευθερία και να μην πέσουμε και πάλι στη σκλαβιά των αμαρτιών και των παθών μας.

Σήμερα,Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος,μόλις γυρίσουμε σπίτι από τη Λειτουργία ας κάνουμε το εξής.Ας αφιερώσουμε λίγο χρόνο,να μείνουμε λίγο ήσυχοι,σιωπηλοί,προσευχόμενοι,ώστε να ακούσουμε αυτή τη λεπτή αύρα,τον θεϊκό ψίθυρο,το τραγούδι του Παρακλήτου.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημιουργώντας μια κόλαση δική μας

Μπορεί οι άνθρωποι να υποστηρίζουν πως κυνηγούν ή αποζητούν έναν παράδεισο αλλά συνήθως αυτό που πραγματικά επιθυμούν είναι η κόλαση. Πολλές...