Κυριακή 27 Μαΐου 2018

Demirtas:Υπάρχουν εκλογές στην Τουρκία,τα ΜΜΕ το ξέρουν;

A supporter of the pro-Kurdish Peoples' Democratic Party (HDP) holds a picture of HDP's ex co-leader Selehattin Demirtas on May 25, 2018 during a campain meeting for the presidential elections near the prison where Demirtas is being held in Edirne. Photo: Ozan Kose / AFP

rudaw.net

Ο  Selahattin Demirtas, προεδρικός υποψήφιος του φιλοκουρδικού Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος (HDP) της Τουρκίας που κατεβαίνει στις εκλογές από τη φυλακή του, κατηγορεί τα τουρκικά ΜΜΕ ότι παραμελούν την εκστρατεία του και ότι έχουν φιλοκυβερνητική στάση.

Σε ένα tweet, ο Demirtas είπε: "Μήπως τα τουρκικά ΜΜΕ γνωρίζουν ότι γίνονται εκλογές στην Τουρκία; Γνωρίζουν ότι υπάρχει ένας υποψήφιος που βρίσκεται στη φυλακή, ενώ εσείς στηρίζετε πλήρως τον υποψήφιο που βρίσκεται στην εξουσία; "

"Ο μισθός σας πληρώνεται από το έθνος ενώ εξυπηρετείτε μόνο ένα άτομο", ανέφερε, στοχεύοντας συγκεκριμένα τα κρατικά μέσα ενημέρωσης. "Δεν τολμάτε να μιλήσετε για μένα, ούτε καν σε μια ιστορία στις ειδήσεις."

Τα ανεξάρτητα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Τουρκίας έχουν σημειώσει πτώση τα τελευταία χρόνια, καθώς οι εταιρείες που έχουν δεσμούς με το κυβερνών κόμμα AK του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τα έχουν εξαγοράσει. Οι επικριτές λένε ότι έχουν καταστεί ενδοτικά και μη επικριτικά της κυβερνητικής πολιτικής ως αποτέλεσμα.


Ο Demirtas φυλακίστηκε τον Νοέμβριο του 2016 μαζί με 11 βουλευτές του HDP  κατηγορούμενος για δεσμούς με το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK), που χαρακτηρίζεται τρομοκρατική οργάνωση. Την Παρασκευή, οι ηγέτες του HDP προέτρεψαν το Συνταγματικό Δικαστήριο της Τουρκίας να διατάξει την άμεση απελευθέρωσή του.

"Το Συνταγματικό Δικαστήριο πρέπει να συνεδριάσει για να συζητήσει την υπόθεση και, λαμβάνοντας υπόψη τα εκλογικά δικαιώματα και την εκλεξιμότητα, να διατάξει την απελευθέρωσή του αμέσως", δήλωσε ο συμπρόεδρος του HDP Sezai Temelli κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας στη βορειοδυτική επαρχία Edirne.


Ο Mahsuni Karaman, δικηγόρος του Demirtas, είπε στο Twitter ότι ελπίζουν ότι το δικαστήριο θα απελευθερώσει τον Demirtas σε λίγες μέρες "μια απόφαση που θα ρίξει ένα φως σε αυτό το σκοτεινό πολιτικό περιβάλλον".

«Η χώρα αυτή θα βρεθεί σε βαθύτερες κρίσεις αν συμβεί το αντίθετο», προειδοποίησε ο Temelli κατά τη διάρκεια μιας συγκέντρωσης τρία χλμ από τη φυλακή όπου κρατείται ο Demirtas.

Η Τουρκία θα διεξάγει τις προεδρικές εκλογές της στις 24 Ιουνίου, στις οποίες θα συμμετάσχουν έξι υποψήφιοι, μεταξύ των οποίων ο Demirtas και ο Ερντογάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το φίδι του εγωισμού

  Ο εγωισμός είναι ένα πολύ ύπουλο φίδι που συνήθως, όμως, εμφανίζεται στη γλώσσα που χρησιμοποιούμε. Και μπορούμε να καταλάβουμε πόσο μας έ...