Τρίτη 2 Ιουλίου 2019

Ανακαινίζεται ο επιβλητικός ναός της Αγίας Αικατερίνης του Σουέζ


https://slpress.gr/eidiseis/aigyptios-megaloepicheirimatias-anakainizei-tin-agia-aikaterini-toy-soyez/

Με τη στήριξη του Αιγύπτιου μεγαλοεπιχειρηματία Σαουΐρις, ανακαινίζεται ο επιβλητικός ναός της Αγίας Αικατερίνης του Σουέζ. Πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες ελληνικές εκκλησίες της Αιγύπτου, η οποία έχει συνδεθεί άρρηκτα με την ιστορία της ελληνικής παροικίας στη Χώρα του Νείλου.

Μάλιστα, τα έργα που ήδη ξεκίνησαν, τα επιθεώρησε από κοντά ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος, Πατριάρχης Θεόδωρος, συνοδευόμενος από τον Πατριαρχικό Επίτροπο Καΐρου Σεβ. Μητροπολίτη Μέμφιδος Νικόδημο.



Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνεται η ικανοποίηση του Προκαθημένου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής για τη διάσωση του ιστορικού ναού με τη βοήθεια της Ελληνικής κοινότητας Καΐρου, η οποία εξασφάλισε τη σχετική άδεια από τις τοπικές αρχές και υπηρεσίες, αλλά και με «Την χρηματοδότηση και υλοποίηση του έργου κατόπιν προσωπικής παρακλήσεως Του Μακαριωτάτου, (την οποία) ανέλαβε ο όμιλος των επιχειρήσεων Orasco.

Ο πρόεδρος του ομίλου κ. Σαουΐρις εκτιμώντας το πρόσωπο του Μακαριωτάτου και την έντονη δραστηριότητά του ανταποκρίθηκε ευγενώς στο αίτημα. Το έργο ξεκίνησε και με γοργούς ρυθμούς προχωρά. Γίνεται η στερέωση του Ναού, η εσωτερική και εξωτερική του ανακαίνιση» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Με τη χάρη του Θεού, σύντομα όλοι μας θα χαρούμε μαζί με τους απόδημους Σουεζιανούς την χαρμόσυνο ημέρα των θυρανοιξίων Του.


Και πάλι θα ηχήσουν οι καμπάνες της Αγίας Αικατερίνης στέλνοντας το μήνυμα της αγάπης του Χριστού σε όλο τον κόσμο. Το όνειρο του Μακαριωτάτου μας έλαβε σάρκα και οστά», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δυσκολίες

  Οι κουβέντες για το σχέδιο και τη δικαιοσύνη του Θεού δυσκολεύονται κάθε φορά που κάποιοι γονείς θάβουν το ανήλικο ή νεαρό παιδί τους. Μα ...