Σάββατο 27 Ιουλίου 2019

Ο πνευματικός άνθρωπος

Αποτέλεσμα εικόνας για ειρηνη χρυσοβαλάντου

Η Αγία Ειρήνη την μνήμη της οποίας τιμά σήμερα η Εκκλησία μας,ήταν ηγουμένη της Ιεράς Μονής Χρυσοβαλάντου,γι'αυτό κι έχει επικρατήσει να την ονομάζουμε Ειρήνη Χρυσοβαλάντου.
Για τους πνευματικούς αγώνες της ο Κύριος την προίκισε με πολλά χαρίσματα,ανάμεσά τους και το προορατικό χάρισμα.

Όταν η αγία προσευχόταν,τα κυπαρίσσια έγερναν τις κορυφές τους στο έδαφος μέχρι να τελειώσει η προσευχή της.

Αυτός είναι ο πνευματικός άνθρωπος.Αυτός που ακτινοβολεί τη χάρη του Θεού σε όλους γύρω του.Στους ανθρώπους ,στα ζώα,στα φυτά,σε όλη τη κτίση.Όλη η φύση χαίρεται όταν ο πνευματικός άνθρωπος προσεύχεται,όταν δηλαδή συνομιλεί με τον Θεό.


Ο πνευματικός άνθρωπος,ο πραγματικός χριστιανός,φέρνει ηρεμία,αγαλλίαση και ευτυχία στο περιβάλλον του,έλλογο και άλογο.Βρίσκεται σε πλήρη αρμονία με όλο τον κόσμο γύρω του.Δεν αντιμάχεται,δεν αναστατώνει,δεν εκμεταλλεύεται,δεν καταστρέφει.Μοιράζει ελπίδα,ησυχία και χαρά και όχι μιζέρια ,γκρίνια και κουτσομπολιά.

Από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα τέτοιου πνευματικού ανθρώπου,είναι η Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου.Αυτό το παράδειγμα μας καλεί η Εκκλησία να ακολουθήσουμε,ο καθένας με τον τρόπο του.Ας το κάνουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημιουργώντας μια κόλαση δική μας

Μπορεί οι άνθρωποι να υποστηρίζουν πως κυνηγούν ή αποζητούν έναν παράδεισο αλλά συνήθως αυτό που πραγματικά επιθυμούν είναι η κόλαση. Πολλές...