Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019

Λεωφορεία-Μια περιπέτεια



Οι αστικές συγκοινωνίες είναι πράγματι μια πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση.Το να μετακινείσαι με τα λεωφορεία στην Αθήνα είναι μια περιπέτεια όλο αγωνία,ανατροπές και εκπλήξεις.Κι ενώ υπάρχει η ιστοσελίδα του ΟΑΣΑ όπου βλέπεις κάθε πότε ξεκινά λεωφορείο και σε πόση ώρα έρχεται στη στάση που θέλεις,εντούτοις ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει.Λεωφορεία χαλάνε,δρομολόγια φαγώνονται,έκτακτα προγράμματα λόγω εκλογών,αργιών,εκδηλώσεων και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο υιοθετούνται,απεργίες και στάσεις εργασίας.Σοβαρό ρόλο παίζουν και οι τρομακτικές ελλείψεις προσωπικού.
Όπως χθες το βράδυ που τα δρομολόγια των 20:20 και 20:50 εκτελέστηκαν σε ένα στις 21:10.

Βέβαια,τα λεωφορεία μπορεί να μπαίνουν σε εκλογικά και θερινά προγράμματα για να πάρουν όλοι τις άδειές τους αλλά οι άνθρωποι που περιμένουν στις στάσεις για να πάνε στις δουλειές τους δεν έχουν τέτοιες πολυτέλειες.Και εκνευρίζονται.Και όταν έρθει η ώρα για καμιά ιδιωτικοποίηση ή κάτι ανάλογο(χτύπα ξύλο και μακριά από 'μας) θα σφυρίξουν αδιάφορα,δεν θα επαναληφθούν σκηνές του '90.Κακώς ,διότι δεν είναι οι ιδιωτικοποιήσεις λύση αλλά η σωστή λειτουργία των δημόσιων συγκοινωνιών.
Πάντως ακόμα κι έτσι,η μεταφορά με λεωφορείο έχει μια γοητεία,μια μαγεία και μια ομορφιά και όταν αναγκάζομαι να χρησιμοποιήσω άλλο μέσο(ταξί για παράδειγμα)στεναχωριέμαι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δυσκολίες

  Οι κουβέντες για το σχέδιο και τη δικαιοσύνη του Θεού δυσκολεύονται κάθε φορά που κάποιοι γονείς θάβουν το ανήλικο ή νεαρό παιδί τους. Μα ...