Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019

Πρέσπες



Η συμφωνία των Πρεσπών ήταν σχετικά καλή.Κυρίως για έναν απλό λόγο.Πάνω από τα Σκόπια πετούν ελληνικά μαχητικά και όχι τούρκικα όπως ήταν σχεδόν σίγουρο πως θα γίνει.Ακόμα και η συμφωνία που προωθούσε ο ,όχι ιδιαίτερα συμπαθής, Κοτζιάς με την Αλβανία θα έφερνε θετικά πράγματα.Αν κι εκεί με τον Ράμα ήταν πιο περίεργα τα πράγματα.

Σίγουρα η συμφωνία έχει πολλά κενά.Ειδικά στο κομμάτι των εξαγωγών προϊόντων.Και σε κάποια άλλα.Πάντως η κυβέρνηση Ζάεφ δείχνει πως έχει ειλικρινή διάθεση.Αν λάβουμε υπόψη και τις συνθήκες στο κρατίδιο.

Πράγματι υπήρξαν πιέσεις από Δύση μεριά για να γίνει αυτή η συμφωνία.Και λοιπόν;Αυτό δεν την κάνει αυτομάτως κακή ή ύπουλη ή δεν ξέρω τι.


Πράγματι ο τρόπος που σερβιρίστηκε στην κοινωνία δεν ήταν και ο καλύτερος.Με αυτή την ευρωαριστρερή ψηλομυτίαση και το τσουβάλιασμα ως ακροδεξιών όσων διαφωνούσαν.Βέβαια εδώ έπαιξαν ύπουλο ρόλο τα ΜΜΕ ,τα οποία για χρόνια προπαγάνδιζαν υπέρ μιας συμφωνίας πολύ χειρότερης από αυτή.

Τέλος πάντων,προσωπικά πιστεύω πως η συμφωνία ήταν ένα καλό βήμα και πως ο Τσίπρας από αυτή τη συμφωνία έχασε τις εκλογές γιατί δεν έκανε τον κόπο να προετοιμάσει τον λαό για να την αποδεχτεί.Ή δεν μπόρεσε ...

4 σχόλια:

  1. Το πρόβλημά μου με τη συμφωνία ήταν ότι αδικήσαμε τη γειτονική χώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε,όχι.Μία τύφλωση δεν είναι καλό να αντικαθίσταται με άλλη τύφλωση.

      Διαγραφή
  2. Εξαρτάται ποιος είναι τυφλός! Αυτός που νομίζει ότι βλέπει ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα χειροκροτήματα

  Τα χειροκροτήματα μετά από τις ομιλίες του πρωθυπουργού και του πρώην υπουργού μεταφορών ήταν το αποκορύφωμα της άθλιας εικόνας που για ακ...