Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019

ΑΜΚΑ



Να πιαστώ από μια ανταλλαγή σχολίων για τον ΑΜΚΑ σε μετανάστες,πρόσφυγες κλπ.Μάλλον για την κατάργηση της εγκυκλίου που θα παραχωρούσε ΑΜΚΑ και σε παράνομους μετανάστες.

Ξεκινάμε από την αρχή.Πρακτικά είναι σωστή η ανάκληση.Για τον πολύ απλό λόγο πως όταν δεν μπορείς να φροντίσεις τους πολίτες σου,δεν μπορείς στο όνομα ενός αφηρημένου ανθρωπισμού να κοιτάς αυτούς που ήρθαν απρόσκλητοι.Είναι τόσο απλό το πράγμα.Ή έτσι φαίνεται


Δεν κλείνει όμως έτσι εύκολα αυτό το ζήτημα.Διότι αυτοί οι άνθρωποι καλώς ή κακώς ήρθαν.Και αφού τους άφησες και ήρθαν και δουλεύουν ή κόβουν βόλτες ή .. λιάζονται πρέπει να υπάρξει και κάποιας μορφής μέριμνα.Θα ρωτήσει κάποιος ποια θα είναι αυτή;Αυτό είναι θέμα του αρμόδιου υπουργού.

Επίσης να ξαναγράψω πως δεν καταλαβαίνω το σύστημα νομιμοποιήσεων και πως γίνεται να νομιμοποιούνται εύκολα κάποια ... περίεργα στοιχεία και άλλοι που δουλεύουν στη χώρα χρόνια χωρίς να έχουν δημιουργήσει μισό πρόβλημα να παραμένουν στον αέρα.

Τέλος πάντων,γνώμη μου είναι πως το "όλα για όλους" δεν μπορεί να υπάρχει.Δεν μπορεί ο Πακιστανός,για παράδειγμα,που δουλεύει τίμια και είναι κύριος,να μπαίνει στο ίδιο τσουβάλι με τον ομοεθνή του που είναι εγκληματίας ή φανατικός ή δεν ξέρω κι εγώ.Ούτε ο ένας μπορεί να αντιμετωπίζεται καχύποπτα ούτε ο άλλος να απολαμβάνει προνόμια.

6 σχόλια:

  1. Αμκα μόνο σε Έλληνες!
    Αυτό προβλέπεται, δηλαδή τα παιδιά των Αλβανών που γεννιούνται στην Ελλάδα δεν μπορούν να έχουν αμκα.
    Επίσης , υπάρχει κονδύλι της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους πρόσφυγες , μετανάστες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καταλαβαίνω το "ΑΜΚΑ σε Έλληνες" και πρακτικά και επικοινωνιακά.Αλλά παραμένει ένα πρόβλημα που πρέπει να βρει λύση.Για τα παιδιά ξένων που γεννιούνται στην Ελλάδα υπάρχει νομίζω ρύθμιση παλαιότερη.Αν όχι ,ακόμα χειρότερα.Εδώ τον βάλανε στη βουλή τον Μπογδάνο(αν κι εγώ ανατριχιάζω και με τον Φίλη, τον Μπίστη και άλλους πολλούς...)

      Διαγραφή
  2. Όταν πανηγυρίζει ο Μπογδάνος εγώ ανατριχιάζω
    «Οι πολίτες υποδέχονται το αυτονόητο: Λευτεριά στον ΑΜΚΑ!».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν μπορώ να συγκρίνω τον Φίλη με τον μπογδανο, τον βοριδη, τον γεωργιαδη αυτόν τον κύριο που ούρλιαζε στην τηλεόραση...«τα λιγουρευεστε;»
    Τα.μικρά γράμματα στα ονόματα δεν μπήκαν κατά λάθος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φλώρος, Energa, καταδίκες για κακούργημα, απάτη με πλαστές ιατρικές βεβαιώσεις, δολοφονία δικηγόρου, απόπειρα ανθρωποκτονίας κι' άλλου δικηγόρου.
    Συνήγορός του ο Βορίδης.
    Συνεταιράκι του, ο ανηψιός του Κούλη και Διευθυντής του Γραφείου του, Δημητριάδης.
    Από σήμερα...ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημιουργώντας μια κόλαση δική μας

Μπορεί οι άνθρωποι να υποστηρίζουν πως κυνηγούν ή αποζητούν έναν παράδεισο αλλά συνήθως αυτό που πραγματικά επιθυμούν είναι η κόλαση. Πολλές...