Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019

Οι τσετσενικές αρχές μάχονται τη «μαγεία», διώκουν τις «μάγισσες»

Αποτέλεσμα εικόνας για Chechen authorities battling ‘witchcraft’, persecuting ‘witches’
https://jam-news.net/chechen-authorities-battling-witchcraft-persecuting-witches/

Δυο κάτοικοι της πόλης Gudermes συνελήφθησαν από τις δυνάμεις ασφαλείας της Τσετσενίας - μια δημοκρατία στη Ρωσία στον Βόρειο Καύκασο - για την άσκηση μαγείας, αποκρυφισμού και «θεραπείας». 

Το Caucasian Knot  λέει ότι η δίωξη των θεραπευτών και των μέντιουμ ξεκίνησε στην Τσετσενία πριν από έξι χρόνια, αλλά τα τελευταία χρόνια έχει ενταθεί και ότι τίποτα παρόμοιο δεν έχει ξανασυμβεί. 

Οι κρατούμενες γυναίκες ενδέχεται να αντιμετωπίσουν ποινική δίωξη. 


"Στο σπίτι όπου ζούσαν, ανακαλύφθηκαν διάφορες βιβλιογραφίες για τη μαγεία και τον αποκρυφισμό, χάρτες, φωτογραφίες δεκάδων ανθρώπων και διάφορα αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν για την τέλεση μαγικών τελετουργιών. Με το πρόσχημα της ενίσχυσης των οικογενειακών σχέσεων, της απομάκρυνσης των ζημιών και της αποτροπής του κακού ματιού, της θεραπείας διάφορων ασθενειών, πήραν διάφορα ποσά από τους πολίτες » , δήλωσε ο εκπρόσωπος του Τσετσενικού Υπουργείου Εσωτερικών σε έναν ανταποκριτή του Caucasian Knot .

Οι τσετσενικές αρχές κήρυξαν τον πόλεμο στους μάγους, τους αποκρυφιστές και τους θεραπευτές το 2013. 

Τον Φεβρουάριο του 2013, ο επικεφαλής της Δημοκρατίας, Ramzan Kadyrov, ζήτησε να εξαλειφθούν αυτά τα «φαινόμενα» στην Τσετσενία - σε συνάντηση με τους αρχηγούς των δήμων και τους Qadi (ισλαμιστές κληρικοί), απείλησε θεραπευτές και μάγους με  αστυνομία. 

Μετά από αυτή τη δήλωση, ξεκίνησε μια εκστρατεία στην Τσετσενία εναντίον θεραπευτώ και μάγων - αρκετοί άνθρωποι σκοτώθηκαν και οι υπόλοιποι εγκατέλειψαν τη δημοκρατία ή σταμάτησαν τις δραστηριότητές τους. 

Την ίδια στιγμή το 2013, ο Ahmed Abbasov, επικεφαλής της διοίκησης της περιφέρειας Gudermes της Τσετσενίας, καθαιρέθηκε από τη θέση του. Κατηγορήθηκε ότι στράφηκε σε μια μάγισσα για ένα σχέδιο προαγωγής.

Η μαγεία και ο αποκρυφισμός  αντιβαίνουν στο ισλαμικό δόγμα, λένε οι ντόπιοι θεολόγοι. 

"Η μαγεία,ο αποκρυφισμός , η μελλοντολογία και τα παρόμοια απαγορεύονται κατηγορηματικά στο Ισλάμ. Ακόμη και να πας σε μάγο ή σε μελλοντολόγο είναι ήδη μια σοβαρή αμαρτία. Πρόκειται για ένα πολύ επικίνδυνο φαινόμενο που πρέπει να αντιμετωπιστεί ", λέει ο Τσετσένος κληρικός ,Muslim.

Η «πρακτική» της μαγείας   ήταν αρκετά διαδεδομένη στην Τσετσενία μεταξύ των δύο στρατιωτικών εκστρατειών και στις αρχές της δεκαετίας του 2000, αλλά τώρα το φαινόμενο αυτό σχεδόν εξαφανίστηκε.

Η τρέχουσα εκστρατεία ενάντια στους μάγους και τα μέντιουμ στην Τσετσενία είναι λιγότερο συνδεδεμένη με θρησκευτικά κίνητρα και σε μεγαλύτερο βαθμό με συγκριτικά ισχυρότερο αστυνομικό έλεγχο απ 'ό, τι σε άλλες δημοκρατίες, πιστεύει ο Μιχαήλ Ροχτσίν, ανώτερος ερευνητής στο Ινστιτούτο Ανατολικών Σπουδών της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών .

Παρά τις θρησκευτικές απαγορεύσεις, η μαγεία και η μαντεία ήταν πάντα παρούσες στον λαϊκό πολιτισμό, είπε ο Roschchin. 

"Ήταν γοητευμένοι με αυτές ακόμα και στη σοβιετική εποχή. Τέτοιες υπηρεσίες ήταν διαθέσιμες τόσο στους χριστιανούς όσο και στους μουσουλμάνους ", δήλωσε ο Roshchin.

Συχνά στη Ρωσία, τα μέντιουμ και οι μάγοι διώκονται για απάτη, δήλωσε ο δικηγόρος Abusupyan Gaytayev. Ωστόσο, είναι δύσκολο να αποδειχθεί δόλια πρόθεση στην περίπτωση των μαγικών πρακτικών, επομένως, οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου "δεν συμπαθούν πραγματικά" τέτοιες περιπτώσεις.

Ο δικηγόρος πρόσθεσε ότι μετά τη μεγάλη «εκκαθάριση» μέντιουμ και θεραπευτών στην Τσετσενία πριν από αρκετά χρόνια, το θέμα της μαγείας  ουσιαστικά δεν τέθηκε και δεν ακούστηκε τίποτα για τη δίωξη των θεραπευτών τα τελευταία χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επ- Ανάσταση

  Η επανάσταση χωρίς την Ανάσταση δε μπορεί να υπάρξει αλλά και η Ανάσταση τροφοδοτεί επαναστάσεις. Όταν ο θάνατος νικιέται δε θα μπορούσαν ...